Rangos elismerésben részesült Nagy Gábor

2014.03.13, 09:27 Kosárlabda
Klubunk utánpótlásedzője lett a 2013. évi MOL Tehetséggondozásért Díj egyik kitüntetettje!

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon nyolc példamutató munkát végző pedagógus a Művészetek Palotája Üvegtermében. A díjakat többek között Ferencz I. Szabolcs a MOL-csoport Társasági Kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója, az alapítvány kurátora valamint Ónodi Eszter színművésznő az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

Az Új Európa Alapítvány 2006 óta évente 100 millió forintot fordít a fiatalok, a pedagógusok és a gyermekegészségügy támogatására. Az elmúlt hét év során már több mint ötven kiváló pedagógus példamutató munkáját ismerte el az alapítvány. Idén több mint 700 jelölt közül választotta ki a kuratórium azt a négy tanárt és négy edzőt, akik önzetlen munkájukért átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatalt kibontakozását segítették.
 
„Egy gyermek számára nélkülözhetetlen a szülői támogató háttér, azonban szükség van olyan elhívatott pedagógusokra is, akik a szakértelmükkel és személyiségükkel képesek inspirálni tanítványaikat, hatékonyan segítve ezzel a fiatal életének formálását és pályafutásának elindulását. Azt is tudjuk, hogy a kimagasló sikerek eléréséhez kitartás és szorgalom szükséges a tanár és tanítvány részéről egyaránt. Erre a példaértékű munkára szeretnénk a MOL Tehetséggondozásért Díjjal felhívni a figyelmet.” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.
 
A 2013. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Fazekas Erzsébet szolfézs, ének-zene tanár (Miskolc), Dr. Kirsch Éva fizikatanár (Debrecen), Szász Józsefné Réger Judit hegedűtanár (Budapest) és Tölgyesné Kovács Katalin biológia-kémia szakos tanár (Zalaegerszeg). A sportszakemberek között Gyöngy Attila birkózó edző (Eger), Keszthelyi Miklós jégkorongedző (Budapest), Nagy Gábor kosárlabda edző (Paks) és Suba László atlétika edző (Debrecen) részesült az elismerésben.
 
A díjakat többek között Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a MOL egyéni támogatottja, valamint Ónodi Eszter színművésznő, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át. - írta a www.ujeuropaalapitvany.hu

Nagy Gáborról portréfilm is készült a jeles esemény alkalmából:

{youtube}d1TRJ9nD4J8|525|400|0{/youtube}

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%