Rangadó vár ránk Sopronban

2015.01.08, 09:27 Kosárlabda
A Duna World televízió élőben közvetíti a mérkőzést, amelyen Szabó, Medve és Körtélyesi biztosan nem lép pályára, de Tóth Ádám szereplése is erősen kérdéses, aki bár elutazott a csapattal, de csak a helyszínen dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot.

 

NB1 - Alapszakasz, 15. forduló

Soproni Sördögök - Atomerőmű SE
Sopron, MKB Aréna
2015.01.08. 18:00
TV: Duna World
V.: Cziffra Cs., Jakab L., Tõzsér D. (Gencsev dr.)

Várható kezdőcsapatok:

Sopron: Thomas - Ruják - Dénes  - Borisov - Poscic

ASE: Dugat - Markovic - Baki - Eilingsfeld - Jones

 

A tavalyi bronzérmes Sopron eddig egyértelműen a bajnokság legjobb teljesítményét nyújtja, ehhez kétség nem férhet. Pakson eddig egyedül ők tudtak győzni ebben a bajnokságban, ráadásul nagy lélektani erőről tanulságot téve, komoly hátrányból fordítva, hosszabbításban húzták be a győzelmet. Azóta az akkor nem parádézó Darian Townes távozott az SKC-től, a helyére érkező Poscic pedig egyértelműen erőlelépést jelent, meccsenkénti 14 pontjával és 8 lepattanójával csapata alapembere lett. Ezzel azonban még mindig csak a harmadik a "sorban", Borisov és Thomas ugyanis még őt is megelőzi hatékonyságban. A nyáron a válogatottban is bemutatkozó Thomas 18 pontot, 5.5 gólpasszt és 3.5 lepattanót átlagol meccsenként, míg Borisov neve mellé közel 21 pont és 7.5 lepattanó kerül átlagosan. A bajnokságban mindössze egy vereségük volt, az Alba Fehérvár otthonában maradtak alul hét ponttal, igaz akkor még Poscic nem volt a csapat játékosa.

Ami minket illet, Körtélyesi és Medve közeledik már a visszatéréshez, ám még 1-2 hét minimum kell mindkettőjüknek, mire pályára léphetnek. Ráadásul Szabó Zsolt is sérültlistára került, ő részleges belső térdszalag szakadást szenvedett, amelynek következtében nagyjából három hétre partvonalon kívülre került. Ami Tóth Ádámot illeti, neki a talpával vannak problémái, ráadásul betegség is hátráltatja, ennek ellenére elutazott a csapattal Sopronba. Hogy aztán pályára kerül-e, az majd csak az utolsó pillanatban fog eldőlni. Egy biztos, játékára nagy szükségünk lenne a listavezető ellen.

A két mester így nyilatkozott a BB1.hu portálnak a meccsel kapcsolatban:

Sabáli Balázs: Egy igazi rangadó következik. A Paks az elmúlt időszakban megerősítette a keretét, és kihasználta a három légióshelyet. Ha felépülnek a sérültjeik, akkor úgy érzem, hogy a legerősebb kerettel rendelkeznek a felnőtt játékosok terén. Nem tudjuk, hogy ki nem játszik közülük, de igazából az új játékosokkal is ugyanaz a szisztémájuk maradt. Rettentően jól mennek a lepattanókért támadásban is, és jól indulnak. Ez a két olyan fontos szempont, amire védekezésben nagyon oda kell figyelnünk. Ha felállt védelem elleni játékra tudjuk őket kényszeríteni, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Emellett persze hazai pályán jól is kellene dobnunk. Nem lesz hiányzónk, mindenki egészséges.

Dzunic Branislav: Rangadót játsszunk a listavezető ellen idegenben, ami arra utal, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a hazai pályán eddig veretlen Sopron számára is nehéz legyen a találkozó. A soproni csapat a szezon első felében megmutatta, hogy nem véletlenül vezeti a bajnokságot, hanem azért, mert eddig a legjobban játszott és teljesített. Az új játékosok beépítése abban a fázisban van, hogy egyelőre ismerkedünk egymással. Mint mindig, vannak pozitív jelek, és vannak olyan dolgok, amelyeken még csiszolni kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Nem azért, mert két új játékosunk van, hanem mert sok a sérültünk. Szabó, Körtélyesi és Medve mellett Tóth Ádám sem tud pályára lépni.


Fotó: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%