Rakic és Ivosev nélkül érkezik a KTE

2015.02.04, 15:25 Kosárlabda
Kilenc meccses győzelmi sorozattal a hátunk mögött várjuk a tabella harmadik helyezettje elleni derbit. A túloldalon érzékeny veszteség Rakic és Ivosev hiánya, előbbi visszatért Szolnokra, utóbbit pedig a klubja tiltotta el. A találkozót ismét közvetíti a Duna World televízió. 

 NB1 - Alapszakasz, 21. forduló
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
2015.02.05. 18:00  (U21 15:15)
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Vígh P. dr., Pálla Z., Jakab L. (Várhalmi)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Baki - Evans - Eilingsfeld - Jones

KTE: Kinney - Kovács - Derasimovic - Hegegűs - Barovic

Immáron kilenc mérkőzésre nyúlik a veretlenségi szériánk, amely természetesen a leghosszabb ilyen sorozat jelenleg a bajnokságban. Hogy ezt folytatni tudjuk, ahhoz ezúttal a tabella harmadik helyén álló, Stojan Ivkovic edzette Kecskemétet kellene legyőznünk, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Annak ellenére sem, hogy két kulcsjátékos, Tomislav Ivosev és Miljan Rakic sem léphet pályára a liláknál. Mint ismeretes, mindketten a Szolnok kölcsönjátékosaiként szerepelnek Kecskeméten, és ahogy már hosszú ideje suttogták is, megtörtént a kölcsönadó részéről a visszahívás. Azonban csak az egyikük, Rakic tért vissza a Tisza-partra, Ivosev a klubja által kirótt eltiltását tölti, amit mérkőzés közben elkövetett sportszerűtlen viselkedéséért kapott. Veszélyes játékosuk így is akad majd, Derasimovic, Barovic vagy Kinney mind nagyon jó játékosok, oda kell majd figyelni rájuk.

Nálunk Szabó és Markovic továbbra is maródi, bár utóbbi már elkezdte a könnyített edzéseket, és vasárnap a Nyíregyháza otthonában talán már pályára léphet.

Ősszel egy emlékezetes, hosszabbításba torkolló találkozón szenvedtünk 77-75 arányú vereséget Kecskeméten, a Messzi István sportcsarnokban.

A két vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a BB1.hu portálnak:

Dzunic Branislav: "Mindig szoros meccseket játszunk a Kecskeméttel, nehéz, kemény találkozók jellemzik a két fél párharcát. Az elmúlt években nagyon ritkán fordult elő, hogy nem a végjátékban dőlt el a két együttes összecsapása, most sem számítok más meccsre. Picivel nagyobb az esélyünk a győzelemre, a hazai pálya nekünk kedvez, valamint jó passzban, jó formában vagyunk. A jó széria viszont csak egy dolog, ezzel különösebben nem foglalkozunk, mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, hogy azon is győzni tudjunk. Most is nyerni akarunk, de ez egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a Kecskemét a bajnokság egyik legjobb csapata. A keretben nincs változás, Szabó és Markovics továbbra is hiányoznak, a többiek viszont játszanak."

Stojan Ivkovic: "Kemény meccs lesz, a Paksnak hosszú évek óta idén van a legjobb csapata, amely minden poszton nagyon erős. Tényleg úgy néznek ki, mint egy igazi csapat. Nemcsak szakmailag, hanem fizikálisan – magasságban és kilóban – is. Fel kell vennünk a kesztyűt és harcolnunk kell. Természetesen célunk a győzelem. A fiatal játékosainknak, akik lehetőséget kapnak, ez egy remek felmérés lesz, hogy megtudjuk, mennyit kell még dolgozniuk ahhoz, hogy felzárkózzanak a legjobb játékosok mellé. Bár igyekeztünk felkészülni rá, nem lehet előre megjósolni, hogy reagál a csapat Rakics hiányára. Biztos, hogy hiányozni fog, mert ő volt az agya a csapatnak. Az igazság és a becsület zászlósának, Déri úrnak a felhívására, miszerint minél jobban büntessünk meg minden sportszerűtlen dolgot a pályán, mi megbüntettük a saját játékosunkat azzal, hogy nem játszik egy meccset. Remélem, hogy Déri úr is a példánkat fogja követni, és nem fog letérni erről az útról."

Forrás, kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%