Rájátszásra fel!

2015.04.21, 17:05 Kosárlabda
Kezdetét veszi a szezon legizgalmasabb része, innentől élesben megy a játék. A Falco ellen hibátlan az idei mérlegünk, jó lenne megőrizni.

 

 NB1 - Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
2015.04.22. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Györffy P. A., Szabó G. (Faidt)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Falco: Bus - Váradi - Will - Dukic - Krstanovic

A Kecskemét ellen végül nem sikerült begyűjteni a középszakasz második helyét, így a Pécs helyett a Falco lesz csapatunk ellenfele a negyeddöntőben. Az a Falco, amelyet az alapszakasz során oda-vissza vertünk, és amely a Péccsel ellentétben a védekezés helyett főként a támadásra helyezi a hangsúlyt. Ami annyira nem is meglepő, hiszen a gárda vezetője a szombathelyi legenda, az elmúlt évtizedek egyik legjobb magyar pontszerzője, Kálmán László. Vezetőedzőjének stílusa abszolút fellelhető a csapat játékán, igyekeznek gyors támadásokat vezetni, és ha csak egy talpalatnyi szabad helyük is van, azonnal lövik a hármast.

A párharc külön érdekes lesz olyan szempontból, hogy melyik vezetőedző lesz majd képes jobban gazdálkodni a rendelkezésére álló játékosokkal, a sérülések ugyanis az ellenfelet sem kímélték. Odaát Martinic, Perl és Doyne nem léphet pályára, ráadásul Majstorovic sem teljesen egészséges, míg nálunk továbbra is civilben nézi a meccseket Jeremy Wise és Jarrod Jones, de Tóth Ádám játékán is egyértelműen látszik, hogy komoly kihagyás után kezdett el játszani a közelmúltban.

Az első kör menetrendjét IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

A 2014/15-ös szezonban eddig megvívott két mérkőzésen rendre mi hagytuk el győztesen a parkettet. A Gesztenyés úton január végén csaptak össze a felek, a meccset pedig tükörsimán húztuk be, 100-74 arányban:

{youtube}suBh2Ojc7zg|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "Egy igazi play-off mérkőzésre számítok, mindennel, ami egy első meccsre jellemző. Szeretnénk megőrizni a pályaelőnyünket egy olyan ellenféllel szemben, amely a szezon során már többször megmutatta és bizonyította, hogy nagyon erős csapat. A játékosaimtól azt várom, hogy kicsit felszabadultabban, valamint keményen és fizikálisan játszanak, és próbálják minél jobban élvezni ezt az egészet. Egy támadó szellemű együttes ellen fogunk játszani, a Falcónak nagyon széles a támadó repertoárja. Jones-on és Wise-on kívül mindenkire számíthatok."

Kálmán László: "Várható volt, hogy a Paks lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben, bár arra is volt sanszuk, hogy odaérjenek a második helyre, de a sok sérülés miatt szűkebb lett a rotációjuk. Persze így sincs okuk szégyenkezni, hiszen a harmadik helyezésük sem rossz. Ha teljes csapattal állnánk fel, úgy érzem, lenne esélyünk, de így, hogy finoman fogalmazva is elég foghíjasak vagyunk, már az is óriási dolog lenne, ha egy meccset nyerni tudnánk. A sérültek közül Perl, Doyne és Martinics biztosan nem léphet pályára holnap, Majsztorovics ugyan keretben lesz, de szerintem keveset tud vállalni, mert közel sincs százszázalékos állapotban. Megpróbálunk játszani egy jó meccset, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%