PVSK-VEOLIA - Atomerőmű SE

2018.01.26, 14:06 Kosárlabda
Idegenben kell kijavítani a hazai blamát!

NB1 Alapszakasz – 17. forduló
PVSK-VEOLIA - Atomerőmű SE
Pécs, 2018.01.27. 18.00
V.: Papp P., Török R., Fodor A., (Valivics I. dr.)

Várható kezdőcsapatok:

PVSK: Durham , Supola , Demeter , Budimir , Sarlija

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Guinn
 

Teo Cizmic: "Nagyon csúnyára sikeredett a ZTE elleni meccs, erre nincs mentség. Egész héten hangsúlyoztuk a mérkőzés fontosságát, és hogy mennyire kellene a győzelem, talán a tét volt túl nagy a fiúk számára. Másként is edzettünk, másként készültünk és ez láthatóan nem jött be. Talán hibáztunk a meccsre való felkészülés során, és ez ide vezetett. Többen is betliztek és puhán játszottak, a túl nagy nyomást nem bírták, egyszerűen összeomlottunk. Nem tudtuk hozni azt az extra agressziót a pályán, amire szükség van egy ilyen találkozó megnyeréséhez. Körmenden, Jászberényben és időnként itthon a Debrecen ellen is tudtuk hozni ezt, de a ZTE ellen nem sikerült. Különösen a játék szervezésével voltak problémáink, a hátvédjeink nem tudták megoldani a feladatukat ez pedig rányomta a bélyegét az egész meccsre.

Érdekesség és több helyről hallottam már, hogy talán jobb lenne szűkebb rotációval játszani, mit pl. legutolsó ellenfelünk a Zalaegerszeg, de ezzel több okból sem értek egyet. Egyrészt nincs bő rotációnk, nagyrészt mi is nyolc embert forgatunk, Milán és Ákos kilencedik-tízedik emberként kicsit több mint öt percet tölt a pályán. Másrészt az ő perceikre nagy szüksége van a csapatnak, hiszen hosszú a szezon, majdnem 10 hónap, és ha ilyenkor kizsigereljük, kiégetjük a játékosokat, nem fogják bírni a végét. A vereség nem rajtuk múlott, a kulcs a kezdőjátékosaink gyenge teljesítménye volt. Jabari nagyon rosszul játszott, az irányítói feladatait rosszul látta el, ráadásul tizenegy mezőnykísérletéből mindössze kettő volt sikeres, ami ugye megint elfogadhatatlan. Rossz döntéseket hozott, labdákat adott el és nem helyezte nyomás alá az ellenfél labdás emberét, pedig ezt beszéltük meg előtte és ezt is gyakoroltuk. Nem véletlen, hogy a szokásosnál jóval kevesebb időt töltött a pályán. Persze, például a padról jövő Ruják Andrásnak se volt jó meccse, de a kulcsa a kezdőcsapatbeli gyenge teljesítményekben rejlett, hiszen Jabarien kívül Javion Ogulyemi és Troy Barnies is nagyon rosszul játszott. Mindent egybevéve úgy érzem, ez nem a cseréken, hanem a kezdőcsapatbeli betliken ment el.

De most tekintsünk előre, hiszen a hétvégén ismét egy nagyon fontos és kemény meccs vár ránk, ezúttal a Pécs otthonában, ahol sohasem könnyű nyerni. Készülünk ellenük keményen, elsősorban a védekezésen igyekszünk javítani. Támadásban elsősorban Durhamen, és az ő betörésein múlik a játékuk. Remek játékos, nem véletlenül van nyolc gólpassza mérkőzésenként, amit főként betörés-kiosztásos játékokból, illetve gyorsindításokból hoz össze. Ami a többieket illeti, nagy előnyük, hogy az összes légiósuk (Budimir, Sarlija és Dukic) is ismeri a magyar bajnokságot, ismerik az ellenfeleket, kevés új dolgot kell megtanulniuk. De ezt alapvetően igaz az egész csapatukra, a többség évek óta együtt játszik, ami nagy előnyt jelent számukra. A Szeged elleni siker előtt ugyan veszítettek otthon a Kecskemét ellen, de az is nagyon fizikális, kemény találkozó volt, megszenvedett a KTE a sikerért rendesen.

Ha le akarjuk győzni őket, akkor gyorsan kell játszanunk és jó védekezések után sok könnyű ziccert dobni. folyamatosan dolgozunk a palánk alatti játékunkon, ennek is nagy szerepe lesz a mérkőzésen. Nagyon kemény meccsre számítok, de ez mindig így van, ha idegenbe megy az ember, senki nem adja olcsón a győzelmet ebben a bajnokságban. Járatnunk kell a labdát és akkor meglesznek a tiszta dobásaink, de ha nyerni akarunk, be is kell dobni azokat."


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%