Hihetetlen végjátékban egy pontos győzelem!

2014.10.10, 16:27 Kosárlabda
A félidőben 15 pontos hátrányban voltunk, Szabó pedig két szándékos hiba miatt nem játszhatott a negyedik negyedben, de Eilingsfeld utolsó pillanatban dobott kosarával így is behúztuk a meccset.    

PVSK-Panthers - Atomerőmű SE 75-76(16-18, 27-10, 19-24, 13-24)

Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok

V.: Dr. Vígh , Papp , Tőzsér

PVSK: Nelson 20/3, Délity 3/3, Pahlmblad 11/3, Budimir 15/3, Horti 4.
Csere: Halász 8/6, Somogyfoki 4, Harazin 10.

ASE: Roberson 13/9, Medve -, Körtélyesi , Szabó 3/3, Jones 20.
Csere: Dugat 9/3, Kovács 6, Eilingsfeld 12/6, Tóth 10, Baki 3/3.

Kipontozódott: Halász (34.), Harazin (40.) ill. -
Kiállítva: - ill. Szabó (33.)

Mi hoztuk el a labdát a feldobás után, a vezetést azonban Horti révén a PVSK szerezte meg, majd Budimir révén a következő két támadásból rögtön öt, majd hét pontosra növelte. Két és fél perc után Szabó Zsolt törte meg a gólcsendet, mondhatni ideje volt már. Persze ez a találat nem oldott meg mindent, hibák továbbra is akadtak, vezetőnk pedig nyugodtnak nem mondható arccal kért időt. Ezt követően stabilizálni tudtuk egy kicsit a védekezésünket és utolértük ellenfelünket, ám ekkor jött Nelson, és betöréseivel tolta előre csapata szekerét. Nehéz meccsre volt kilátás, ez egyértelműen látszott, a Pécs nem arról híres, hogy olcsón adja a bőrét. A negyed végét aztán megnyomtuk kicsit, és centereink kosaraira alapozva átvettük a vezetést.

Majd szépen vissza is adtuk a következő negyed elején, mikor is védekezésben és támadásban bemutatott hibáinknak köszönhetően 11-4-es futással nyitott a Harazin vezérelte hazai csapat. Ismét időt kértünk, hogy rendezzük a sorokat, de nem igazán találtuk a megfelelő felállást. 13 perc alatt három játékos kezében is megfordult az a bizonyos karmesteri pálca, ám sem Robeson, sem Dugat, sem Kovács nem tudta megfelelően mozgatni a társakat. Sajnos a helyzet az idő múlásával csak egyre rosszabb lett, újabb öt perc elteltével már 12 pont volt a Vasút előnye. Teljesen tanácstalan volt a játékunk, rossz volt nézni, mennyire nem jön össze semmi: hosszú perceken át képtelenek voltunk a gyűrűbe találni, a Pécs pedig köszönte szépen, és egy 12-0-ás sorozattal magabiztos előnyt alakított ki a félidőre.

Délity és Roberson triplaváltása nyitotta a második félidőt, majd Baki is betolt egyet. Sajnos ez a fellángolás is tiszavirág életűnek bizonyult, védő oldalon ugyanis továbbra sem tudtunk megfelelően koncentrálni, és sorra kaptuk a könnyű kosarakat. Támadásban azért már kezdtünk életjeleket mutatni, azonban az egyértelmű volt, hogy ha nem váltunk védekezésben, itt bizony nem lesz meg a győzelem. A különbség folyamatosan ott mozgott a félidei 15 pont körül, nem tudtunk közelebb férkőzni. Ekkor már a büntetővonalról is elkezdtünk hibázni, ám Jarrod Jones labdaszerzése, majd azt követő zsákolása újabb reményt adott. A negyed végén aztán még Roberson is beemelt egy triplát, így mondhatni látótávolságba kerültünk.

A záró felvonásban aztán pillanatok alatt összetörtek a felzárkózási álmaink: Nelson hármast dobott, Szabó Zsolt sportszerűtlent kapott Budimíren bemutatott faultjáért, a differencia pedig visszaállt a már jól megszokott 15-re. Nem egészen egy perccel később Szabó újabb sportszerűtlent kapott, így számára véget ért a mérkőzés. Ez kissé felrázta a mieinket, hat perccel a vége előtt Dugat büntetőivel hosszú idő után először lejöttünk 10 alá, majd Eilingsfeld és Dugat triplájával kettőre! Itt egy kicsit megtorpantunk, a Pécs kétszer is betalált, ám Tóth duplája és Roberson triplája révén fél perccel később a lehető legkisebbre faragtuk a hátrányt! Hihetetlen izgalmakat hozott a hajrá, az utolsó két percben mindkét csapat több támadást is elrontott, rettenetesen idegesek voltak a játékosok. Jarrod Jones mehetett a vonalra, kettőből egy ment be, majd nem sokkal később ismét ő próbálkozott: ezúttal mindkettő a helyére került, az előny pedig nálunk volt! Csirke Ferenc időt kért, Pahlmad triplát hibázott, ám a támadólepattónóból Nelson eredményes tudott lenne, fordult a kocka. A Pécs kis amerikaija egyébként szenzációsan játszott, 20 pontja mellé 13 lepattanót és 10 gólpasszt jegyzett. Most Dzunic Braislavon volt az időkérés sora, amely után Roberson dobása ugyan lepördült, de Eilingsfeld Jani visszatette a pattanót, és megnyerte nekünk a meccset!

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%