Ezúttal nem volt kérdés, ki a jobb

2014.05.12, 15:56 Kosárlabda
Már az első negyedben húsz pontos előny építettünk ki, elsősorban remek védekezésünkre alapozva. 2-0 ide, szerdán jöhet a harmadik meccs!  

Körtélyesi zsákolása indította útjára a találkozót, majd Szabó és újra Körte következett, így mondhatni jól kezdtünk. Sőt, bár Sarilja a következő támadásból megszerezte az első pécsi pontokat, pillanatokkal később Körte újabb zsákolása visszaállította a hat pontos előnyt. A védelmünk ezúttal jól zárt, a hazai csapat dobásig sem nagyon jutott, de így is meglepő volt, hogy mikor a 4. perc végén Csirke Ferenc időt kért, még csak két pont állt a pécsiek neve mellett. Körtélyesi a folytatásban is jó ritmusban játszott, újabb két duplát szórt, ekkor egymaga ötször annyinál járt, mint a hazai csapat. Remekül játszottunk, védő és támadóoldalon egyaránt. Szellemes, szép támadásokat vezettünk, amelyek végén előbb Vaughn, majd Jones talált be, jött az újabb PVSK időkérés, 16-2-es paksi vezetésnél. A negyedet ezt követően is végig domináltuk, és mindössze 4 pontot kapva, egy híján 20 pontos előnnyel zártuk. 4-23.

A második negyedet is mi kezdtük jobban, előbb Kovács triplája, majd Eilingsfeld duplája landolt a gyűrűben. Ezt követően aztán magára talált a Pécs, összekapták a védekezésüket, aminek meg is lett az eredménye több kivédekezett támadás, majd kilenc zsinórban dobott pécsi pont képében. Ismét megmutatkozott, milyen veszélyes is ez a baranyai csapat, egy pillanatig nem szabad elhinni, hogy megtörnek. Dzunic mester gyorsan kért is egy időt, hogy rendet tegyen a fejekben, mert bár még mindig 15 ponttal mi jártunk előrébb, jobb elejét venni a bajnak. Sajnos a ez nem jött össze, Sarilja és Budimir révén tovább zárkóztak, mi pedig csak szenvedtünk támadásban, így az előny újabb öt ponttal, tízre csökkent. Érdekes váltás volt ez az első negyedhez képest, az ötletes játék úgy eltűnt, mintha soha nem is lett volna. A negyed végére aztán egy kicsit megráztuk magunkat, ismét mutattunk pár szép dolgot, és egy részét visszaállítottuk a korábbi előnynek. 23-38

A félidőben Dzunic mester igyekezett megnyugtatni egy kicsit a fiúkat, és visszaterelni őket a helyes útra, és ez úgy néz ki, sikerült is. Ismét elkezdtünk kosárlabdázni, mégpedig igencsak szépen. Eilingsfeld zsákolása szemet gyönyörködtető volt, de Szabó szemfüles lepattanója, majd ziccere is talpra ugrasztotta azt a nagyjából 50 paksi nézőt, aki elkísérte a csapatot Pécsre. A különbség ismét elérte a húsz pontot, teljesen megérdemelten. Ahogy az is hasonlóképpen jogos volt, ahogy a Pécs ezt lefaragta 14-re, ez a büntetése ugyanis annak, ha egy csapat túlpörög. Báne újfent jókor kért időt, nagyon kellett a pauza, kellettek a nyugtató szavak. Igaz ugyan, hogy a támadásunk nem lett sokkal jobb, persze ebben a Pécsnek is volt szerepe, de legalább a védekezésünk a helyére került, egy darabig nem kaptunk újabb kosarat. Aztán a negyed végére támadóoldalon is bemutattunk egy-két szép dolgot, így magabiztosan várhattuk az utolsó felvonást. 37-56

Robinson szép betörésével indult, majd Budimir Kovács Ákoson elkövetett sportszerűtlenjével folytatódott a negyedik játékrész. A fordulásból aztán Körtélyesi és odavert egy embereset, ott is röppent a sportszerűtlen, Kovácshoz hasonlóan pedig Budimir is csak egyet értékesített a két szabaddobásból. Az előnyünk immáron stabilan húsz felett volt, a 2-0 gyakorlatilag a zsebünkben volt, ennek megfelelően nyugodtan is játszottunk. A 36. perc kezdetén, mikor Csirke Ferenc időt kért, még mindig csak 43 pontnál járt a hazai csapat, mi pedig már karcoltuk a hetvenet. Kerpel-Fronius Balázs, majd Illés Máté is pályára került, így mindenki lehetőséget kapott a szakvezetőtől. Kerpi rögtön be is tolt egy szép hármast, majd Illés egy duplát, így a fiatalok teljesítményét sem érhette szó. A győzelmünk teljesen megérdemelt volt, még ilyen arányban is, ráadásul a játék képe is tetszetős volt. Szerdán jön a harmadik felvonás, újra Pakson, remélhetőleg utoljára ebben a párharcban.

 

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE
56-80
(4-23, 19-15, 14-18, 19-24)
Lauber Dezső Sportcsarnok
Vezette: Papp, Frányó, Boros (Görgényi)

Pécs: Nelson 4, Csabay 2, Bíró 6/6, Budimir 19/6, Sarlija 11.
Csere: Délity 5/3, Halász 9/3, Nagy -, Bödör -, Somogyfoki ,
Vezetőedző: Csirke Ferenc

ASE: Vaughn 13/6, Medve 3, Körtélyesi 11, Szabó 9/3, Jones 11.
Csere: Markovic 3, Kovács 8/3, Eilingsfeld 6, Robinson 6, Baki - , Kerpel-Fronius 6/6, Illés .
Vezetőedző: Dzunic Branislav


Dzunic Branislav: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amelyet aztán a jó védekezésünknek köszönhetően irányítani is tudtunk, ráadásul támadásban is szép akciókat vezettünk. Fontos mérkőzés volt, de úlértékelni ezt a győzelmet sem kell. Megyünk tovább, mert a párharc három győzelemig tart.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%