Pénteken lezárhatjuk a párharcot

2015.04.30, 16:35 Kosárlabda
A negyedik meccsre ismét a Falco otthonában kerül sor, egy esetleges győzelemmel ott lennénk a négy között, ahol a Kecskemét vár a továbbjutóra.

 

 NB1 - Negyeddöntő, 4. mérkőzés
 Falco-Trend Optika KC Szombathely - Atomerőmű SE
2015.05.01. 18:00
Szombathely, Arena Savaria
V.: Cziffra Cs., Györffy P. A., Szabó G. (dr. Gencsev)

Várható kezdőcsapatok

Falco: Váradi - Perl - Doyne - Dukic - Krstanovic

ASE: Dugat - Medve - Evans - Szabó - Tóth

Jött, látott, győzött. Jarrod Jones visszatért a csapatba, és parádés játékkal segítette győzelemhez társait. Szinte hihetetlennek tűnt, hogy két hónappal az idény szempontjából végzetesnek tűnő sérülése után már ott volt a pályán, ráadásul ilyen teljesítményt tudott nyújtani. Lelkesedése, és az általa sugárzott pozitív energia a társakra is átragadt, egészen félelmetes első félidőt vezettünk elő. A Falco nem is tudott mit kezdeni a koncentrált és agresszív támadó és védőjátékunkkal, ráadásul külön örömteli volt, hogy ezúttal nem csak a tripladobás ment a fiúknak, hanem a palánk alatti szekció is kitett magáért.

Ami a negyedik meccset illeti, megint csak nem lesz könnyű dolgunk, ez biztos. Legutóbb csúnya vereségbe szaladtunk bele Szombathelyen, ráadásul most az életben maradásért játszik a Falco, így mindent meg fognak tenni a sikerért. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddig pályára nem lépő Martinic is összedrótozásra kerül majd, mindent be fog vetni Kálmán László a siker érdekében. Nálunk Jeremy Wise továbbra sem bevethető, de Tóth és Jones visszatérésével a centersorunk hosszú idő után végre újra teljes lesz.

Az első kör menetrendjét IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Legutóbb kedden mérkőztünk meg a szombathelyiekkel, és egy percnyi kétséget nem hagyva az első pillanattól domináltuk a meccset, amelyet végül 98-65-re meg is nyertünk:

{youtube}mXAVFUszGUM|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Kálmán László: "Reméljük, hogy nem a holnapi lesz az utolsó meccsünk a szezonban. Mindent megteszünk érte, nyerni szeretnénk. Visszanéztük videóról a keddi meccset, kielemeztük a hibáinkat. A legnagyobb hiba az volt, hogy puhán védekeztünk, már rögtön az elején engedtük a Paksnak, hogy gyorsindításokból könnyű kosarakat szerezzen, tetemes hátrányt szedtünk össze, amit aztán nem is tudtunk ledolgozni. Ezen kívül katasztrofálisan is dobtunk, a két centerünk, Majsztorovics és Krisztanovics például összesen egy pontot dobott. Ezt nem bírja el a csapat, rájuk nagy szerep hárul. Szerintem még nincs lefutva a párharc, hazai pályán azért sokkal jobban szokott menni a játék, és bízom a szurkolóink segítségében is. Martinics még mindig nem tud játszani, Perl lába nem teljesen egészséges, de ő vállalni tudja a játékot."

Branislav Dzunic: "A párharc a vége felé közeledik, hiszen ez már a negyedik mérkőzés lesz. Minden meccs más és más, de semmiképpen nem számítok könnyű találkozóra. A Falco egy erős csapat, különösen hazai pályán. Nagyon jól, és koncentráltan kell játszanunk, csak akkor van esélyünk a győzelemre. Az a legfontosabb, hogy továbbjussunk, de nyilván mindenki szeretné ezt minél hamarabb elérni. Jarrod Jones már játszott az előző mérkőzésen, ami nagy stabilitást adott a csapatnak. Tóth Ádámmal együtt végre olyan szerkezetben tudtunk játszani, mint ahogy egész évben tettük. Persze hozzá kell tennem, hogy még egyikőjük sem százszázalékos. Nem könnyű két centert nélkülözni, de mind a ketten jól szálltak be. Jeremy Wise-ra azonban továbbra sem számíthatok."

 

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%