Pécsre látogatunk a második fordulóban

2015.10.06, 14:17 Kosárlabda
Az első fordulóban 43 ponttal vertük a Kaposvárt, így a egyből a tabella élén landoltunk. Ezúttal a Pécsre utazunk, ahol teljes csapattal felállva próbáljuk megőrizni vezető pozíciónkat.

 

NB1 - Alapszakasz, 2. forduló
PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE
Pécs, 2015.10.07. 18:00
V.: Papp Péter, Szabó Gergő, Vida Béla (Valovics István)

Várható kezdőcsapatok
PVSK: Walker - Popadic - Bíró - Budimir - Horti

ASE: Dunn - Robinson/Medve - Barnies - Szabó - Tóth

 

Mint azt már a bevezetőben említettük, a nyitófordulóban kiütéses győzelmet arattunk a Kaposvár ellen. Ez azonban nem szabad, hogy elaltasson bennünket, főleg az első félidő tükrében nem, mikor is finoman fogalmazva sem nagyon voltak jelei a későbbi 43 pontos sikernek. Hogy a félidőben mi történt, hogy milyen taktikai utasításokat kaptak a játékosok az öltözőben, azt nem tudni, azonban az tény, hogy a nagyszünet után egy teljesen más csapatot láthatott a pályán a nagyérdemű. A fiúk kúsztak-másztak a labdákét, védekezésben igyekeztek mindenhova odaérni, támadásban pedig amellett, hogy eredményesen céloztak, helyenként szemet gyönyörködtető akciókat vezettek. Egy dolog viszont biztos, a bajnokság későbbi szakaszában ilyen 15-20 percig tartó rövidzárlatok már nem fognak beleférni, a Kaposvárnál acélosabb csapatok nem fogják engedni, hogy ilyen simán átrohanjunk rajtok.

Ott van mindjárt példának okáért szerdai ellenfelünk, a PVSK-PANNONPOWER gárdája, amely Csirke Ferenc vezetése alatt masszaív középcsapattá formálódott az elmúlt években. Tette ezt annak ellenére is, hogy szinte minden szezon végén elveszítenek egy-két kulcsjátékost, akik olyan ajánlatot kapnak más, tehetősebb egyesületektől, mellyel a Pécs nem tudja tartani a lépést. Ennek a baranyaiak évről évre ott vannak a középmezőnyben és harcolnak - hol sikerrel, hol nem - a rájátszásért. Igazi hajtós, kellemetlen csapatként bárhol és bárki ellen képesek meglepetést okozni, annak ellenére is, hogy keretük erőssége sokszor egyértelműen szerényebb, mint aktuális ellenfelüké. Ami a játékosokat illeti, a csapat magja már évek óta adott, Budimir, Halász és Bíró már régi bútordaraboknak számítanak arrafelé, ahogy Horti és Harazin sem az első idényét kezdi meg náluk. A kezdeti légiós-keringő után végül két ex-körmendire, Walkerre és Popadicra esett a választásuk, akik bár az ellső fordulóban nem brillíroztak a Sopron ellen, rutinos, jó játékosnak számítanak magyar szinten. És hát akad a Mecsek alján egy szekérderéknyi tehetséges fiatal is, köztük az épp tőlünk oda igazoló Antóni Csanád is, akik ugrásra készen lesik a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, igenis vannak még tehetségei a magyar kosárlabdában. Hogy ez mire lesz elég idén, az majd kiderül, de egy biztos: nem számíthatunk könnyű meccsre a második fordulóban.

Ami a mieinket illeti, a továbbra is a gerincével bajlódó Illés - Meixner duót leszámítva egészségesek a srácok, és nagyon várják, hogy folytathassák a szombaton remekül megkezdett sorozatot. A múlt héten szerződtetett Robinson egyre jobban beépül a csapatba, így vélhetően nagyobb szerepet is szán neki Schmidt Béla vezetőedző, mint legutóbb. A társak elmondása alapján egyébként jó játékos sikerült igazolni személyében, aki emberileg is teljesen rendben van, így úgy tűnik, hasznos tagja lesz a csapatnak.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: A Paks szerintem a Szolnok után a második legerősebb állománnyal rendelkező csapat a mezőnyben, a legerősebb magyar maggal. Velünk ellentétben ráadásul nagyon komoly centersorral rendelkeznek, négyes-ötös poszton négy egyformán meghatározó játékosuk van. Erre kell nagyon koncentrálnunk, a lepattanócsatát megpróbálni egálra kihozni. Csak akkor lehet keresnivalónk. Ezen kívül pedig le kell őket lassítanunk, mert a Kaposvár ellen is akkor léptek el, amikor a gyors játékukat tudták játszani. Ez a két kulcs, de még sok másra is figyelnünk kell. Felkészültünk a játékukból, a saját játékunkon is változtattunk valamennyit - alapvetően a legfontosabb, hogy a koncentrációnk negyven percen át kitartson. Walker vállalja a játékot, így teljes a létszámunk. Remélem, sok szurkoló kijön segíteni minket az első hazai meccsünkre, és legalább olyan szoros mérkőzést vívunk velük, mint tavaly az első fordulóban - kicsit több szerencsével a végén.

Schmidt Béla: A felkészülés során kétszer találkoztunk a pécsiekkel, de azok még meglehetősen korai fázisban lejátszott találkozók voltak, nagy következtetéseket nem lehet levonni belőlük. Tisztában vagyok vele, hogy Pécsen mindig nehéz nyerni, Csirke Feri barátom most is kitalál valamit, hogy megnehezítse a dolgunkat. A keretben mindenki egészséges, igyekszünk úgy odaállni a meccsre, hogy ne legyen gond. A palánk alatt elvileg valóban mi vagyunk fölényben, de számítok rá, hogy a pécsiek éppen ezért mindent megtesznek majd, hogy valahogyan kiegyenlítsék magasságbeli fölényünket.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%