Parázs hangulatú meccsen kaptunk ki Körmenden

2018.12.27, 22:45 Kosárlabda
Faust 28 pontja is kevés volt

NB1. Alapszakasz – 12. forduló
Egis Körmend – Atomerőmű SE
93-84
(29-25, 24-16, 19-27, 18-16)
Körmend, 2018.12.27.

KÖRMEND: Thames 8, Ferencz 9/3, PRICE 19/9, Hammonds 19/6, DELAS 13/3.
Csere: Bradford 14/3, Csorvási 11, Kiss M. -, Oroszi -

ASE: Kovács Á. 5/3, Ruják 14/12, FAUST 28/6, Eilingsfeld 4, Trajkovski 5/3.
Csere: Jevtovic 20, Evans 8/6, Horváth K. -, Medve M. -

Fizikális és nehéz mérkőzésre számítottunk a 2. helyen álló Körmend ellen és ez rögtön a mérkőzés elején meg is mutatkozott. A hazaiak rendre átjutottak a védelmünkön, főként Princenek köszönhetően, ráadásul egész pályás védekezést is alkalmaztak az első percektől. 15-9-es állásnál kért először időt Schmidt Béla, miután Prince könnyedén dobott ziccert Trajkovski mellett. A taktikai megbeszélés után Jevtovic érkezett a pályára és ezzel egyenes arányosan kezdtek jönni a kosarak is. Az előbb említett paksi kíválóság mellett Ruják és Faust is eredményes volt, de a Körmend kíméletlenül és keményen védekezett, amivel úgy tűnt picit meg is zavartak minket. A negyed végére Ruják András triplájával vettük át először a vezetést. (23-25) A hazaiak ezután egy 6-0-ás rohammal köszöntek be, így az első játékrészt 29-25-re nyerték meg.

A második etapot ugyanolyan lendülettel kezdte a Körmend, mint az elsőt, 7-0-ás pontzáport szórtak ránk, amivel igencsak meglógtak az első percekben. Aztán jött Eilingsfeld zsákolása, majd Trajkovski és Evans hármasa, amivel sikerült 5 pontra felzárkóznunk. Sajnos a sok eladott labdának köszönhetően (félidőig 14) a negyed végére már 12 ponttal vezettek a körmendiek. A félidőre 53-41-es állással mehettünk.

A harmadik negyed egy Ferencz triplával kezdődött, amire Faust, majd Ruják tudott válaszolni egy középtávolival és egy hármassal, majd Eilingsfeld labdaszerzése után Faust zsákolt hatalmasat. Sokkal jobban kezdtük ezt az etapot, mint az eddigieket, sikerült 8 pontra felzárkóznunk. Faust technikaija után mindkét oldalon jöttek a kosarak, a Körmend egész pályás letámadása mellet nehézkesen tudtuk végigvinni a támadásainkat. Shannon megkapta a második technikai faultját is, ezzel a harmadik negyedben kiállították. Az etap végén Faust feltüzelte magát és a csapatot is: 2 percen belül 8 pontot szórt a körmendnek, így fel tudtunk zárkózni 7 pontra. (75-68)

Parázs hangulatban indult az utolsó játékrész, Ruják hármasával még közelebb jutottunk a hazaiakhoz. A 19 pontos Price kipontozódása után ritmust vesztettünk, a körmendiek folyamatos nyomása mellett nem tudtuk játszani a játékunkat. A vitatható játékvezetői fújások mellett csapatunk mai legeredményesebb játékosa, Nick Faust is kipontozódott a mérkőzés végére. A végeredmény 93-84 lett, így nem jött össze az idegenbeli siker.

Schmidt Béla: Először is gratulálok a Körmendnek. Nem történt meglepetés. Azt kaptuk, amit vártam. Faulthatáron történő nagyon agresszív védekezést, mint a perimieteren, mind a belső területen. Nagyon nehezen tudtunk ehhez alkalmazkodni, pedig erre készültünk az előző időszakban. Nagyon hatékonyan tudták ezt művelni és ez megzavart minket, szétrombolták a támadójátékainkat és nyilván védekezésben sem tudtunk ezen a hőfokon pörögni és látszott a kapott pontokon is, hogy valami nem működik. A második félidőben voltak periódusok, amikor vissza tudtunk jönni és elfogadhatóan játszottunk, de ez sajnos nem volt elég. Voltak ezek a kis közjátékok, néhány játékos elfogadhatatlanul viselkedett, de ez a mi belső dolgunk majd, ezzel majd később foglalkozom. Még egyszer gratulálok a Körmendnek és további sok sikert.

Ruják András: Úgy láttam, hogy amivel az előző 3 meccsünket megnyertük az most hiányzott és a Körmend azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy magasabb fordulatszámon és agresszívebben játszott, mint mi. Ez adott egy olyan alaphangot a mérkőzésnek, amit mi csak kisebb periódusokban tudtunk visszaszorítani. Igazából így megérdemelten nyerték meg a meccset.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%