Parádés mérkőzésen vertük meg a ZTE-t

2019.11.01, 21:17 Kosárlabda
Végig nagy energiával játszottunk.

NB I. – Alapszakasz – VI. forduló
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK
94 - 70
(24-21, 22-11, 24-20, 24-18)
Paks, 2019.11.01.

ASE: Evans 29/9, Harris 9/6, Faust 20/6, Kis 2, Lóránt 11.
Csere: Kovács 7/3, Valerio-Bodon 10/6, Jackson 6/3, Szalai -.

ZTE: Simon 5, Gulyás 8/6, Williams 20/12, Djurics 8, Szabó 14.
Csere: Agafonov 6, Farkas 3/3, Bagó -, Doktor 6, Simó -.

Zalaegerszegi triplával indult a találkozó, de Shannon előbb egy hárompontossal, majd egy ziccerrel nyitotta meg a negyedet paksi részről. Kiegyenlített harc volt a pályán, jól tartotta magát a foghíjasan kiálló vendég gárda. A mi oldalunkon Shannon és Faust gyártották a pontokat, de a frissen beálló Valerio Bodon Vincent is hozzászólt a mérkőzéshez a triplavonalon túlról. Végül az első 10 percet 24-21-es eredménnyel zárták a csapatok.

Faust percei következtek a második negyed elején, 3 perc elteltével már 14 pontnál járt az amerikai játékosunk. Óriási lendülettel játszottunk, a negyed felénél már 37-23-as eredményt mutatott a tábla, ehhez a negyedhez nem tudott érdemben hozzászólni a ZTE, 46-32-es vezetéssel vonultunk be az öltözőbe.

A sérüléséből visszatérő Kovács Ákos nyitotta a második felvonást egy gyorsindítás utáni ziccerrel, ezt a másik oldalon egy Gulyás hárompontos követte. Hamar megindult és jó ütemben folytatódott a pontgyártás a hazai és a vendég oldalon is. A mérkőzést továbbra is mi irányítottuk, Shannon és Nick Faust mellett a fiatal játékosaink is helytálltak. (70-52)

Az utolsó felvonás sem mutatott más játékképet, mint az előzőek, gyors kosarakat dobtunk és agresszívan védekeztünk, aminek meg is lett a gyümölcse ugyanis végül hazai pályán 94-70-re győztük le a Zalakerámia ZTE KK csapatát. Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy kilátogattak a mérkőzésre, és külön köszönet a B-középnek, hogy újra összeálltak és végig buzdították a csapatot.

 

Dzunic Branislav: A legfontosabb dolog, hogy ezen a mérkőzésen senki nem sérült meg. Úgy érzem, hogy a második negyeddel elégedettek lehetünk, a mutatott játékban kicsit túlzásnak tartom a különbséget.

Shannon Evans: Mindkét csapat keményen játszott, úgy érzem az eladott labdákra jobban kell figyelnünk, készülünk a következő meccsre.

Simon Kristóf: Gratulálok a Paksnak, végig uralták a mérkőzést. 17 gólpasszunk volt, úgy gondolom, hogy jól járt a labda és amit elterveztünk, ha nem is maximálisan, de kiviteleztük. A saját csapatunkra is büszkék lehetünk, minden csapat életét felforgatja, ha két fontos játékos nem játszik. Van több, mint egy hetünk összeszedni magunkat a következő mérkőzésig, hazai pályán szeretnénk javítani. Maximális akarattal álltunk ehhez a mérkőzéshez.

Bencze Tamás: Az első negyedben, amíg frissek voltunk hátvéd poszton és meg volt a lendületünk partnerek voltunk. A második negyedben voltak eladott labdáink, amiből lerohant minket a Paks. A második és harmadik negyedben a játék lassítása nem sikerült, a helyzetkialakításokban is voltak problémáink. Ebben a helyzetben ez a csapat ennyit tudott ma, lesz időnk arra, hogy javítsunk és remélem a sérültek mihamarabb visszatérnek.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%