Országos döntőben a juniorok!

2014.04.12, 15:03 Kosárlabda
Igazi csapatként küzdve, remek játékot bemutatva, teljesen megérdemelten jutottak fiataljaink a holnap 15.00-kor sorra kerülő döntőbe! Mindent bele fiúk, már csak egy lépés van hátra!

Vasas Akadémia - Atomerőmű SE 56-70 (11-23, 14-14, 24-14, 7-19)

A meccs részletes statisztikája IDE KATTINTVA elérhető!

A kosarsport.hu beszámolója a mérkőzésről:

Erős rajtot mutatottak be a paksiak, előbb Antoni, majd Papp triplázott. Ezt követően mindkét játékos szerzett egy-egy kétpontost is, illetve csatlakozott hozzájuk Miholics, így alig több mint 3 perc után egy tucat volt az Atomerőmű előnye. (0-12) A folytatásra aztán felébredt a Vasas, Boros duplája nyitotta a kosárváltások sorát, majd Szanthoffer büntetői folytatták, miközben a túloldalon továbbra is az Antoni, Papp páros eredményességére építve tartotta a lépést riválisával. Tette mindezt olyan sikeresen, hogy a negyed végéig kitartott a 12 pontos fór. (11-23)

A második játékrész elején Miholics talált be, utána azonban Pável és Nagy kosaraival komoly menetelésbe kezdtek az angyalföldiek. (16-25) Ugyan Dávid sikeres büntetője, illetve Meixner találata adott némi biztonságérzetet a paksiaknak, a komfort a frissen beállt Buzsáki egy, továbbá Boros két triplája után alábbhagyni látszott. (25-28) De Nagy Gábor együttese még időben megtalálta játékát, és az utolsó négy minutumban nulla kapott pont mellett Antoni, Kollár, valamint Papp révén visszaállította a korábbi különbséget. (25-37)

Fordulás után mindent megtett a zárkózásért a Vasas, Nagy nyitotta a kosarak sorát, majd Kollár triplája ő is folytatta egy újabb hármassal. (30-40) Ezt követően elhúzott az Atomerőmű, Szanthoffer duplájára négyszer válaszoltak, közte Papp triplájával. (32-48) Innen a remekelő Kiss vezérletével alig három perc alatt álltak fel az angyalföldiek, a 31-es mezszámú játékos duplájával már 47-50-re alakította az állást egy minutummal a játékrész vége előtt. Az utolsó 60 másodpercben egyetlen kosár esett, azt Nagy szerezte Antoni korábbi büntetőjére reagálásul, így a záró felvonás előtt alig 2 pont maradt a különbség a két csapat között. (49-51)

De hiába a hatásos harmadik negyedbeli fellépés, a Vasas a negyedik felvonás első felében egyetlen pontot sem tudott gyűjteni, miközben Papp, Sterczer és Antoni gyakorlatilag eldöntötték a találkozó kimenetelét. (49-61) Ezt követően még megpróbálta a lehetetlent Berényi Sándor alakulata, de Miholics kosarai az utolsó esélyt is elvették az egyenlítés elől. Az Atomerőmű összességében megérdemelt sikert aratott, és jutott a bajnokság fináléjába.

Berényi Sándor:Gratulálok a Paksnak,megérdemelten nyertek. Mindenünket kitettük a pályára, sajnos nem volt elég. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra.   

Nagy Gábor: A döntőn mérkőzésről mérkőzésre forrt össze a csapat,legyőzve minden problémát.Többen sérülten játszottak ma. A mai mérkőzés is bizonyította, van szívünk,és mentálisan is erősek voltunk, amit oly sokszor hiányoltam év közben. Csapatom magja 10 év alatt 9 országos döntőn vett részt. Ami nem sikerült 2 éve, a kadetton, az most már biztos, döntőt játszunk és érmet nyerünk, nem is akárhogy. Gratulálok a fiúknak és a Vasasnak is, óriási csata volt.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%