Óriási győzelem a Körmend ellen

2021.01.18, 11:17 Kosárlabda
Továbbra is veretlenek vagyunk hazai pályán.

Alapszakasz – XIX. forduló
Atomerőmű SE – Egis Körmend
77 – 74
(17-11, 16-22,23-16, 21-25)

Atomerőmű SE: Baker 4, Shepard 21/3, Valerio-Bodon 3/3, Eilingsfeld 8, Jackson 20
Cserék: Kis -, Kovács 4, Gulyás -, Capers 14, Lóránt 3.

Egis Körmend: Thames 14/3, Mócsán 18/12, Ferencz 5/3, Takács 2, Taylor 4
Cserék: Ireland 16/6, Németh 4, Durázi 9/6, Tóth N. 2

Justin Jackson ütötte el a labdát a feldobásnál, majd faulttal együtt sikerült bedobnia egy ziccert. Ezután Ian Baker labdaszerzését követően Winston Shepard értékesített két pontot a gyorsindításból. A pontgyártást Valerio-Bodon Vincent folytatta egy hárompontossal, majd a vendégek támadását is sikerült megzavarnunk, a visszajátszást követően Shepard volt eredményes, 9-0-ás roham rögtön az elején. A körmendi időkérést követően Jackson küzdött nagyot a palánk alatt, majd a játékszert a gyűrűbe, a csapatot pedig 11 pontos előnyhöz juttatta. A vendégek első kosarára két és fél percet kellett várni, ekkor Thamex volt eredményes. A kezdeti lendületünk alábbhagyott kicsit, a Körmend rákapcsolt és a negyed végére 6 pontra zárkózott fel. (17-11)

A második negyed elején beragadtunk és a Körmend 6-1-es kezdéssel 1 pontra jött fel. A 9 eladott labda ellenére is jobb játékot mutattak Mócsánék, a mi oldalunkon a pontokat azonban Jackson szállította, így mindig egy lépéssel a vendégek előtt tudtunk maradni. Sokat hibáztunk a második negyedben, ezért nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. (31-31)

Winston Shepard szerezte a félidő után az első pontjainkat, erre Taylor válaszolt viszonylag hamar a másik oldalon. Két és fél perc után Ferencz hárompontosával átvette a vezetést a mérkőzésen először a Körmend. Fej-fej mellett haladt a két csapat, hol a mieink vették át a vezetést, hol Ireland vezetésével a piros-fekete mezesek. Jackson, Capers és Kovács Ákos pontjaival sikerült 8 ponttal meglógnunk az utolsó másodpercekben, de egy faultot követően szépített a Körmend. (56-49)

Vendég triplával indult az utolsó felvonás, a kiélezett párharc folytatódott, azonban a Körmend 14-4-es rohanással átvette a vezetést, ekkor kért időt Dzunic mester. Sajnos a tripláink nem érkeztek, 34 perc alatt 1/15-ös volt a mutatónk, a vendégek azonban elkezdték szórni a kinti dobásokat: Ireland és Ferencz is betalált a vonal mögül. (60-63) Felszívták magukat a vasiak és 62-68-r húztak el Mócsán triplájával, erre Shepard tudott válaszolni szintén egy kinti dobással. (65-68) Kevin Capers percei következtek, előbb egy hátralépős kétpontos, majd egy gyors ziccer érkezett a paksi oldalon, ismét nálunk volt az előny. 71-71-es állásnál Thamex állt bele egy triplába, ami után a vendégek örülhettek. Időkérés következett. A technikai szünet után Shepard talált be, ismét egy pont volt a különbség, majd az időkérést követően Capers szerzett labdát és dobta be a ziccert, ezzel véget ért a mérkőzés. Megőriztük hazai pályán a veretlenségünket.

Dzunic Branislav: Az elején nagyon pontosan játszottunk, a jó védekezés jó támadással párosult, aztán ritmust vesztettünk, a kinti dobásaink nem mentek be ez okozott egy frusztrációt. A végjátékot nagy akarattal és jó védekezéssel meg tudtuk nyerni, gratulálok a Körmendnek, aki ugyanúgy megérdemelte volna a győzelmet. Pontosan dobtak a kritikus pillanatokban a második félidőben.

Justin Jackson: Jól tudtunk felkészülni, sikerült betartani a tervet, amit megbeszéltünk, kemény védekezéssel és jó támadással sikerült megnyerni a találkozót.

Tóth Norbert: Nagyon nehéz egy ilyen meccs után mit mondani, a legfontosabb az, hogy csapatként működtünk, ez egy egylabdás meccs volt, mindenképp gratuláció jár a Paksnak, nagyon erős csapatot alkotnak, de le a kalappal a mi fiaink előtt is, megyünk tovább. Csapatként nyerünk és csapatként vesztünk.

Ziga Mravljak: Kemény mérkőzés volt, ahogyan arra számítottunk, a Paks nagyon veszélyes hazai pályán. Kezünkben volt a mérkőzés, talán az utolsó támadást kellett volna jobban megoldani, ez az én felelősségem, jobban kellett volna reagálni, kis pihenő jön most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%