Óriási bravúrral nyert a Szeged

2019.01.19, 20:54 Kosárlabda
Hosszabbításos mérkőzésen kaptunk ki.

NB1. – 16. forduló
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák
87 - 94
(23-16, 21-27, 23-13, 13-24, 7-14)
Paks, 2019.01.19.

ASE: Kovács Á. 7/6, Norfleet 15/9, Faust 13/3, Henton 25/18, Jevtovic 16.
Csere: Trajkovski 6/6, Ruják 5/3

SZTE: Boltic 18/3, Vágvölgyi 5/3, Green 10/9, Juhos 21/3, Sulovic 16/3.
Csere: Ponjavic 12/12, Kerpel-Fronius G. 12/6

 

Foghíjasan álltunk ki a bajnokság 16. fordulójában, hiszen Medve Máték és Eilingsfeld János betegség miatt hiányzott a csapatból, Bojan Trajkovski térsérüléssel, Horváth Kristóf pedig hátproblémákkal küzdött. A mérkőzés első percei inkább a vendégeknek kedveztek: Juhos, Vágvölgyi és Sulovic is betalált, így két és fél perc elteltével 0-7 volt az állás. Jevtovicnak hála a 3. percben megérkezett az első kosarunk is, amit Faust sikeres büntetői követtek. A negyed közepére már kellően ”bemelegedtünk”, Faust, Norfleet és LaDontae hárompontosaival ledolgoztuk a hátrányunkat. A szegediek azonban rendre megtalálták a kis réseket a védelmünkben, így könnyű ziccereket tudtak dobni. Az óra lepörgése előtt Norfleet fordult le védőjéről és csont nélkül vágta be a középtávolit, amivel 23-16-ra nyertük meg az első negyedet.

A második játékrészt remekül kezdtük, Faust előbb egy labdaszerzés után zsákolt óriásit, majd a szeged támadása végén a védőlepattanót is megkaparintotta és egy gyorsindítás végén Kovács Ákos juttatta vissza a légiósunkhoz a labdát, Nick pedig könnyedén dobta be a közelit. A védekezésünkben elkövetett kisebb-nagyobb hibáinkat folyamatosan kihasználta a Szeged, a negyed közepére kiegyenlítettek. A támadásaink nagyjából a hárompontos vonalánál meg is álltak ebben a negyedben, szerencsénkre a vonal mögül 63%-os dobóteljesítményt nyújtottunk, amivel nyomást tudtunk gyakorolni a vendégekre. A negyed végére feléledtek a vendégek és elkaptak egy 0-7-es szériát, amire új igazolásunk, LaDontae Henton egy utolsó másodperces triplával reagált, így a félidő állása 44-43-lett.

A szünet után az 1 pontos előnyünket 10-re tudtuk módosítani, a kinti dobásaink mellett betörések és sikeres középtávolik is voltak. Nick Faust nem csak a támadásokban, de a védekezésben is kulcsember volt a találkozón: labdaszerzésekkel, blokkokkal segítette a csapatot, így a negyed felére is tartani tudtuk a 10 pontos előnyünket. Hentonnak kivételesen jól sikerült a bemutatkozása, 22 pontnál járt a harmadik negyed végén. Bojan Trajkovski lemásolta Henton utolsó másodperces tripláját, így egy megnyugtató 11 pontos vezetéssel fordulhattunk az utolsó 10 percre.

Az utolsó etapot óriási lendülettel kezdtük, de a vendégek is mindent beleadva léptek a parkettára. 7 perc elteltével 4 pontra zárkózott fel a Szeged, ekkor Schmidt Béla mester időt kért, hogy rendezni tudjuk a sorokat. Jevtovic ezután be is dobta a kötelezőnek mondható kétpontost, de erre a Szeged egyből egy hármassal válaszolt, majd egy gyorsindítással 1 pontra jöhettek volna fel, de Ponjavic kihagyta a ziccert, majd vehemensen reklamált a bírónál, aki kiállította. Fél perc volt vissza a mérkőzésből, amikor Bellott-Green bevágott egy a szegedi csapat számára létfontosságú triplát, így előbb 2 pontra zárkoztak fel, majd Boltic büntetőivel ki is egyenlítettek. Hosszabbításra mentették a vendégek a meccset.

A ráadást jobban kezdte a Szedeák, hozzánk azonban visszaérkezett a csapat mai legjobbja, LaDontae Henton a pályára, így újult erővel vághatott neki az extra 5 percnek. A védekezésünk a meccs ezen szakaszán sem volt kielégítő, könnyű pontokhoz juttattuk a vendégeket a saját hibáinkból. Az utolsó két percre 4 pontos hátránnyal fordultunk, amit a Szeged csak tetőzni tudott egy gyorsindítással. Végül a hosszabbításban mi 7 pontot, a Szeged pedig 14-et dobott, így elbuktuk a mérkőzést.

Andljeko Mandic: Gratulálok a csapatoknak, ez egy igazi küzdés volt mind a két oldalon. Sikerült nyernünk, bár nagyon hullámzó meccs volt. Az elején jobban indultunk, de a Paks átvette a dominációt, aztán a végére korrigálni tudtuk a hibáinkat. A félidőben egyértelműen látszott az, hogy lemaradtunk a lepattanókkal és a dobószázalékkal is. Őszintén szólva hősnek tartom a játékosaimat ezért a győzelemért, 30 gólpasszunk volt és 6 játékos dobott 10 ponton felül, egyszóval igazi csapatjáték volt. Boldog vagyok, de okosabban kell játszanunk.

Kerpel-Fronius Gáspár: Nem volt egyszerű mérkőzés, gratulálok a Paksnak. Katasztrófálisan dobtuk a büntetőt, de a legjobbkor értékesítettük azt. Nagy tartása van a csapatnak, mennünk kell tovább és így játszani.

Schmidt Béla: Gratulálok a Szegednek, megérdemeltem nyertek. Nagyon sajnálom, hogy a szukrolóknak csalódást okoztunk. Nem egy új problémával állunk szemben, továbbra is keresem a magyarázatot arra, hogy miért vannak a meccs közben ilyen ingadozásaink. Az igazi okát máig nem találtam meg, hirtelen ritmustalanná, egyénieskedéssé válik a játékunk, amiből rendre megbüntet az ellenfél. Nagyon sajnálom, mert sorra jönnek a nehéz mérkőzések és a célunkat így nagyon nehéz lesz abszolválni. Dolgozunk tovább, hiszek a csapatban.

Kovács Ákos: Gratulálok a Szegednek, hiszen a végjátékban az összes hibánkat megbüntették, 8 pontos előnyről buktuk el a mérkőzést, butaságokat követtünk el főleg támadásban, de a védő oldalon is lemaradtunk a dobásokról. Nagyon csalódott vagyok, hiszen 30 percig vezettünk, be kellett volna húzni ezt a mérkőzést. Remélem tudunk ebből tanulni és nem fogunk ilyen hibákat elkövetni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%