Orgona Gergő, Frank Áron, Karosi Gergely és Csizmadia Attila érkezik

2021.06.23, 08:53 Kosárlabda
Fiatal magyar játékosokkal erősítettünk.

Orgona Gergő, Karosi Gergely, Frank Áron és Csizmadia Attila is az Atomerőmű SE-nél folytatja pályafutását. Gergő idén a 21. életévét tölti be, a 200 cm-es 95 kg-os négyes posztos játékos a tavalyi szezonban a Veszprém csapatát erősítette az NB I. B Piros csoportjában, ahol az egész szezonban remek teljesítményt nyújtott: az alapszakaszban 19 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 26 percet játszott, ez idő alatt 12.6 pontot, 7.8 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. A szezon végén megválasztották a legjobb veszprémi u23-as játékosnak, ekkor a veszpremkosar.hu oldalnak nyilatkozott:

"Nagyon örültem a díjnak....mindent megtettem a szezon alatt, hogy minél hasznosabb legyek a csapat számára. Az U23-as 3x3-as válogatottban lesz jelenésem a nyáron. Ezt követően folyamatos edzés vár rám. Nincs megállás."

Karosi Gergely szintén az NB I. B Piros csoportjából, a TF-Budapest csapatától érkezik a Gesztenyés útra. A 22 éves játékos a tavalyi szezon alapszakaszában 25 mérkőzésen öltötte magára a TF mezét, átlagosan 33 percet töltött a parkettán és ez idő alatt 13.8 pontot, 6.1 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt.

Frank Áron a Szolnoki Olajbányász csapatától érkezik hozzánk, a 21 éves fiatal játékos számára nem lesz idegen az A csoport, hiszen a Szolnokkal és korábban a Jászberény csapatával is szerepelt az első osztályban, mindkét gárdánál az alapszakaszban 7-7 tétmérkőzésen lépett pályára. A 2020/21-es szezonban az U20-as bajnokságban is szerepelt, 11 mérkőzésen lépett pályára, 10.7 pontot, 5.9 lepattanót és 5.1 gólpasszt átlagolt.

Csizmadia Attila neve nem biztos, hogy ismerősen cseng a magyar kosárszurkolók számára. Attila legutóbb a cseh GBA Akadémián játszott, 2002-es születésű, előreláthatólag négyes és hármas poszton is bevethető játékos, akiben nagy potenciált lát a vezetőség. Fiatal kora ellenére fizikálisan teljesen készen áll az élvonalbeli szerepléshez, természetesen főként sok játékperc szükséges ahhoz, hogy kiváló játékossá váljon. 

Klubunk továbbá szerződést hosszabbított Kovács Ákossal, Kis Raullal, Pajor Dáviddal, Pupp Bencével, ráadásul Szalai Milán egészségügyi állapota sokat javult, így ő is csatlakozni fog a csapathoz. Az említett játékosok mellett Teo Hojc vezetőedzőnk természetesen számolhat Eilingsfeld Jánosra és Gulyás Milánra is, akiknek élő szerződése van. Vezetőedzőnk a szakmai stábbal közösen folyamatosan tárgyal a potenciális külföldi játékosokkal, így hamarosan várhatóan teljesen összeáll a 2021/22-es keret. Négy légiós igazolása van tervben, kettő mezőnyposzton, kettő magasposzton.

Jan Pavlík szakosztályvezető és másodedző örül a hosszabbításoknak és az igazolásoknak:

"Új koncepcióval folytatnánk a következő szezont, ahogy azt már korábban is említettük több magyar fiatal játékosnak szeretnénk lehetőséget adni, amihez kemény edzésmunka és játékperc szükséges, úgy gondolom, hogy ebben a rendszerben mindkettőt tudjuk számukra biztosítani. Ebből az úgynevezett "egészséges versenyhelyzetből" a következő időszakban ki fog jönni egy új, erős magyar mag, akikkel tovább lehet építeni a csapatot. Nagyon örülök, hogy sikerült hosszabbítani Kovács Ákossal és Kis Raullal meg persze a fiatalokkal, hiszen ők már ismerik a rendszert, tudják mi várható. A célokról még nehéz beszélni, tervben van négy légiós igazolása, azon vagyunk, hogy leginkább karakterek szempontjából be tudjanak illeszkedni a csapatba, hiszen olyan csapatot szeretnénk, ami nem csak a pályán, de azon kívül is együtt van. Nagyon remélem, hogy a szurkolók újra láthanak minket az ASE Csarnokban is, ugyan van egy kis komplikáció a felújítással kapcsolatban, de az már eldőlt, hogy Szekszárdon fogjuk a hazai bajnoki mérkőzéseket játszani. Azt gondolom, hogy jó hangulatú meccseket fogunk tudni játszani a KSC csarnokában, természetesen segíteni fogunk a szurkolóknak az utazásban, ezzel kapcsolatban részleteket a hivatalos bajnoki műsor publikálása után fogunk ismertetni. Szép nyarat és jó felkészülést kívánok mindenkinek, találkozunk az új szezon kezdetén."

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%