Nyerni kell ha törik, ha szakad

2016.12.02, 21:18 Kosárlabda
Jó a hangulat a csapat háza táján, az elmúlt két hétben fizikálisan is előre léptünk. A Szeged ellen már nem fér bele a hiba, be kell gyűjteni a győzelmet.

 

NB1 - Alapszakasz, 9. forduló
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák
2016.12.03. 18:00
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Benczur T., Pozsonyi L., Praksch P., (Várhalmi Zs.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hill - Medve - Samenas - Gilbert - Tiby

Szeged: Boltic - Lilov - Ciric - Juhos - Sulovic

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Gediminas Petrauskas: Kemény találkozóra számítok, de egyébként sincs könnyű mérkőzés a bajnokságban. Próbálunk folyamatosan fejlődni és előrelépni, és remélem, hogy egy jó meccset tudunk játszani. Azt várom a csapattól, hogy negyven percen át koncentráltak legyünk, és támadásban, valamint védekezésben elvégezzük a feladatainkat. Egy edző minden összecsapáson azt várja el a játékosaitól, hogy maximálisan próbálják megvalósítani a megbeszélt taktikák, és ötleteket, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye. A Szeged egy erős csapat, amely jó formában is érkezik hozzánk, hiszen zsinórban négy mérkőzést nyertek. Ellenfelünk nagyon jó kezdőötössel rendelkezik, mindegyikük képes arra, hogy tíznél több pontot dobjon. Nehéz ellenük játszani, hiszen nem egy, vagy kettő, hanem öt vezéregyéniségük van. Watkins és Sömeneken kívül mindenkire számíthatok.

Nikola Lazic: Elsősorban megpróbáltuk frissítésre kihasználni ezt a két hetet. Néhány játékosunk beteg volt, de mostanra mindenki rendbe jött. Igaz, megnyertük az utolsó négy meccsünket, de nem szabad elfelejteni, hogy hazai pályán játszottuk ezeket. Magyarországon mindenki tudja, hogy milyen erőt képvisel a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Paks, amely talán nem úgy indult meg most, mint az előző években, ettől függetlenül minőségi csapatról beszélünk, ahol litván szakmai stáb vezetésével öt külföldi játékos szerepel, és Medve Máté, valamint Kovács Ákos személyében erős magyar maggal is rendelkeznek. Nagyon nehéz játszani Pakson, esélyesebbek az atomvárosiak nálunk, de ha lesz rá lehetőségünk, megpróbálunk meglepetést szerezni. A Jászberény ellen Juhos Levente nem játszhatott, és Ivan Lilov is edzés nélkül lépett pályára. Mivel nem bő a keretünk, ezért fontos a frissítés. A következő négy meccsből háromszor is idegenben fogunk játszani. Tiszteletre méltó, amit a Paks produkált az utóbbi években a magyar kosárlabdában, tudjuk, hogy hova megyünk, és azt is, hogy most milyen problémákkal küzdenek. Az utóbbi néhány meccsen már sokkal jobban játszanak, látszik tehát a fejlődés az ASE-nél, mindezzel együtt azt mondom: teher nélkül léphetünk pályára szombaton. Szeretnénk olyan ritmusban játszani, ahogy azt tettük az elmúlt négy meccsen, de ha a Paks és a Szeged találkozott az elmúlt években, akkor a Paks mindig esélyesebb volt, most sincs másképp. Ettől függetlenül úgy akarunk kosarazni, hogy esélyt teremtsünk magunknak a játéktéren. (forrás: szegedma.hu)

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%