Nicholson dupla-duplája is kevés volt ma este...

2024.03.16, 19:33 Kosárlabda
Küzdelmes meccsen kaptunk ki a Szegedtől.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XXIV. Forduló
SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE
92 – 87
(20-18, 21-24, 26-20, 25-25)

Kucsora faultját követően a találkozó első pontjait Locke szerezte, erre Kucsora válaszolt a túloldalon, majd Nicholson 2+1-es akciója is eredményes volt. Bailey triplája lecsorgott, a kontrából Ihring két pontot szerzett, erre már jött a válasz Locke-tól. Sok dobást hibáztak a hazaiak, Nicholson hárompontosával már 8 pont volt az előnyünk, ekkor kért időt először a Szeged. (4-12) Jót tett a technikai megbeszélés a hazaiaknak, Lake gyors kettesével folytatódott az összecsapás, majd Locke triplázott és Balogh volt eredményes a palánk alatt, a Szeged pillanatok alatt visszajött 1 pontra. (11-12) Bailey közelijével már nem nálunk volt az előny, Ihring gyors kontrája után ismét Locke talált be, időt kértünk. (15-14) A folytatásban kiegyenlített párharc folyt a pályán, végül a Szeged két támadólepattanó után szerzett pontot Locke jóvoltából. Kucsora még büntetőzhetett egyet, ezzel beállítottuk az első etap végeredményét. (20-18)

Nicholson lépéshibája után Géringer faultolt, amiből Locke szerzett két pontot. Géringer egy triplával javította ki a hibáját a túloldalon, majd Kovács kiharcolt faultját követően Kucsora vágott be egy tempót. Zsíros bravúros kettesét követően Wooten Jr. lépéshibája után került ismét a hazaiakhoz a labda, Mucza két büntetője jó volt. (26-23) Nicholson pontjainak köszönhetően ismét nálunk volt az előny, a Szeged Balogh kettesével szépített, majd Ihring találatát követően ismét Locke volt eredményes. (31-32). Géringer kipontozódott a negyed utolsó percében, így a fiatal játékost nélkülöznünk kellett a találkozó hátralevő részében. Voltak jó periódusaink az első félidőben, de a Szedeáknak mindig volt válasza. Ihring triplájával átvettük a vezetést az utolsó percben, Locke erre már nem tudott válaszolni, így kialakult az első félidő végeredménye: 41-42

Mucza triplájával és Lake kettesével indult a harmadik 10 perc, nálunk másfél perc után Kucsora talált be, majd Nicholson büntetőzött. Kucsora újabb kettese után Locke a 21. pontját is megdobta, másodpercekkel később ismét a szegediek amerikai játékosa talált be, kétszer. (53-50) Wooten Jr. is megszerezte az első pontjait a mérkőzésen, Locke azonban megállíthatatlan volt, időt kértünk. (56-52) Jól védekeztek a hazaiak a folytatásban, Locke tripláját követően már 9 pont volt az előnyük, a kontrából Kovács Ákos volt eredményes. Kucsora remek tempóját Lake pontja követte, majd Dorogi triplázott, ezzel öt pontra zárkóztunk fel. Mucza a Szeged nyolcadik tripláját is bevágta, a túloldalon Ihring három büntetőt értékesített, 67-62-es állással fordulhattunk az utolsó felvonásra.

Kovács hármasa lecsorgott, Bognár kettese azonban nem, gyors szegedi kosárral indult a negyedik negyed. Ihring triplázott, majd Nicholson is eredményes volt, két pontra jöttünk fel. (69-67) Sokáig nem örülhettünk, Locke újabb triplája után már 34 pontnál járt. Kovács és Nicholson voltak eredményesek a folytatásban, 72-71-nél időt kértek a hazaiak. Lefagytunk a folytatásban, a Szeged 7-0-ás rohamot csinált és elkezdte újból kontrollálni a mérkőzést. Ihring hárompontosa nagyon jókor jött, de Mucza üresen maradt és értékes két pontot szerzett a Szegednek. Krasovec mester technikai hibája után Locke büntetőzhetett, majd Bognár szerzett két pontot, két és fél perccel a végső sípszó előtt 6 ponttal vezettek a fehér mezesek. Folyamatosan próbáltuk ledolgozni a hátrányunkat, hatalmas erőket mozgósítottunk meg, de a Szeged innen már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. (92-87)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%