Nem tudtuk megállítani az Albát

2023.11.27, 10:24 Kosárlabda
Hazai pályán szenvedtünk vereséget.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – IX. Forduló
Atomerőmű SE – Alba Fehérvár
80 – 87
(22-21, 15-23, 24-25, 19-18)

Chambers pontjaival indult a szombat esti találkozó, majd Dickey faultolta Wright Jr-t, az első pontjainkat azonban Nicholson szerezte, majd White zsákolt a gyorsindításunkból. Philmore triplája lecsorgott, Wright Jr. azonban betalált a túloldalon, ezt Nicholson kettese követte, jól kezdtük a mérkőzést. (8-2) Két gyors fehérvári kosár után Radics büntetőzött, majd Ihring neve mellé jegyezhettünk két pontot, eközben a túloldalon Kass és Philmore termelték a kosarakat, a 6. percben már az előny a vendégeknél volt. (13-16) Krasovec mester időkérése után Kenny Wooten Jr. is megszerezte az első pontjait ASE mezben, ezután Nicholson kapcsolt rá és kezdte el gyártani a pontokat, a negyed végén White kosarával sikerült megfordítanunk az eredményt, így 22-21-es állással mehettünk az első rövid pihenőre.

Wright Jr. pöcizte vissza Géringer Gergő lecsorduló hárompontosát, ezután Dorogi Gergő volt eredményes, majd Kassim Nicholson vágott be egy irgalmatlan nagy triplát, 7-0-val kezdtük a második etapot, időt kértek a vendégek. (29-21) Dickey 2+1-es akciója után Chambers floatere is a gyűrűben landolt, elkezdte ledolgozni a hátrányát az Alba, időt kértünk. A technikai egyeztetés után Wright Jr szerzett kosarat, erre Kass Balázs válaszolt a harmadik hármasával, majd Barnett is eredményes volt, kiegyenlítettek Vojvodáék.  (31-31) Rákapcsoltak a vendégek, rendkívül gyorsan és pontosan kezdtek el játszani, szinte folyamatosan gyorsindításokból szereztek pontokat, Kass közben a negyedik tripláját is bevágta, de Dickey és Chambers is jól teljesítettek, a félidőhöz közeledve már 8 pont volt a különbség az Alba javára. (35-43) Végül a félidőre 37-44-es állással mehettünk.

Barnett két büntetőjével indult a harmadik etap, a túloldalon Wright Jr. duplája volt jó. Ismét Barnett kosarának örülhettek a vendég szurkolók, nálunk Ihring a vonalon túlról volt eredményes, ezt Chambers villámgyors öt pontja követte, időt kértünk. (42-53) Dorogi volt szemfüles a palánk alatt és a támadó lepattanó megszerzése után vissza tudta pöcizni a labdát a gyűrűbe, majd Kenny Wooten Jr. blokkolta az eddig pont nélküli Vojvodát, amiből Nicholson szerzett három pontot. Ahogyan arra számítani lehetett, fizikális mérkőzés kezdett kibontakozni a szemünk előtt, óriási harc folyt a pályán, de az Alba folyamatosan előttünk járt minimum két lépéssel. Nicholson zsákolása nem csak a paksi közönséget, de a játékosainkat is „felrázta”, négy pontra zárkóztunk fel, amikor az Alba ismét ritmust tudott váltani és két gyors kosárral újra 8 pontra módosította a különbséget. (61-69)

Philmore triplája indította útjára az utolsó felvonást, majd White két büntetője után Kass volt ismét eredményes a vonalon túlról. Vojvoda megszerezte az első pontjait a mérkőzésen, a túloldalon Ihring szerzett két pontot, majd ismét Vojvoda és Ihring voltak eredményesek, időt kért az Alba. A technikai szünet után Vojvoda triplázott, amire megint csak Mario Ihring válaszolt egy ziccerrel. (75-82) Három perccel a végső sípszó előtt időt kértünk, hogy rendezni tudjuk a sorainkat sok hiba után, White két büntetője után Philmore volt eredményes, majd ismét White neve mellé jegyezhettünk két pontot. Hiába volt nagy a küzdés a mérkőzésen, nem tudtuk megfogni az eddig veretlen Albát. 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%