Nem tudtuk megállítani a Körmendet

2019.04.06, 20:23 Kosárlabda
Alapszakasz-bajnokok lettek a vasiak.

NB I. – Alapszakasz – 25. forduló
Atomerőmű SE – Egis Körmend
73 - 86
(21-21, 21-23, 23-22, 8-20)
Paks, 2019.04.06.

ASE:

Körmend:

 

A mérkőzés első kosarát Nick Faust szerezte, egy labdaszerzést követően, amit rögtön egy Kovács Ákos kosár követett. Remek energiával kezdtük a mérkőzést, a Körmend azonban folyamatosan egyre közelebb került hozzánk, majd át is vették a vezetést Hammonds hárompontosával. (9-12) A negyed második felében 5 ponttal elhúzott a vendég együttes, de Amir Williams és Nick Faust remek védőmunkájával és kosaraival hamar ledolgoztuk ezt a hátrányt. (21-21)

A második etapot hasonlóan jó és eredményes játékkal kezdtük, mint az elsőt, hatalmas szívvel küzdött minden játékosunk. A körmendi csapat egészpályás letámadása sem jelentett akadályt, ugyanolyan lendülettel játszottunk az egész negyedben. Szoros és abszolút kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a félidőre 42-44-es állással mehettünk.

A szünet után a játék képe semmit nem változott, folytatódott a küzdelmes játék mindkét oldalon, de a Körmend folyamatosan tartani tudta az 5-6 pontos előnyét. A negyed 5. percében Faust kosarával ismét 1 pontra zárkóztunk fel, majd a Körmend lógott meg 4 ponttal. Aztán ismét jött Nick Faust és a támadóidő utolsó másodpercében a sarokból emberről vágott be egy hárompontost, amivel ki tudtunk egyenlíteni. (60-60) Parázs hangulatban folytatódott a mérkőzés, Eilingsfeld kétpontosával 65-66-ra módosítottuk az állást, ezzel mehettünk a harmadik pihenőre.

Egy pontos hátránnyal kezdtük meg az utolsó negyedet, de 3 perc küzdelem után fordítani tudtunk és a mérkőzés eleje óta először vettük át a vezetést! (69-66) Ám a mérkőzésnek még korántsem volt vége, a Körmend 2 perc elteltével fordítani tudott és ismét nekik kedvezett az eredmény. Sajnos az utolsó percekre nem volt meg az a csapatjáték, ami a mérkőzés során eredményes volt, így az utolsó két percet már 10 pontos hátrányban kezdhettük meg. Végül teljesen elfáradtunk és a Körmend a maradék energiáját is beleölte a mérkőzésbe, így 73-86-ra nyerték meg ezt a találkozót.

 

Eilingsfeld János: Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez és a csapatomnak is, nagyon nagyot küzdöttünk, három negyeden keresztül extrán védekeztünk, a negyedik negyedre úgy érzem a csapat kicsit elfáradt. Ha kicsit nagyobb szerencsénk lett volna Kecskeméten, akkor meg lenne az ötödik hely, de megyünk tovább és küzdünk.

Dzunic Branislav: Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem volt rossz mérkőzés, két olyan csapat játszott, akik jó felfogással küzdötték végig a mérkőzést. Gratulálok a Körmendnek, mert úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertek, főleg a negyedik negyedben támadásban nagyszerű megoldásokat mutattak. Nekünk is meg voltak a dobóhelyzeteink, de úgy éreztem, hogy picit elfáradtunk. Egy rossz szavam nem lehet, a fiúk nagyon odatették magukat.

Matthias Zollner: Gratulálok a Paksnak, nagyon keményen játszottak a mai estén. Nagyon jól sikerültek a támadásaink, 62%-ban értékesítettük a triplákat, úgy gondolom, hogy ez a mutató magáért beszél. A Paks agresszívan játszott, mint mi, de azt mondtam a játékosaimnak, hogy jobban kell védekezni. Gratulálok a fiúknak, nem csak a mai győzelemhez, hanem az alapszakasz első helyének megszerzéséhez is.

Leyton Grant Hammonds: Nagyon keményen játszott mindkét csapat, az első félidőben egy picit visszafogottabbak voltunk, a második félidőre sikerült javulni, örülök neki, hogy sikerült nyernünk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%