Nem tudtuk megállítani a Falcot

2018.10.20, 20:25 Kosárlabda
Brusztolós mérkőzésen maradtunk alul

NB1. Alapszakasz – 4. forduló
Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
75-82

(13-21, 27-17, 13-23, 22-21)
Paks, 2018.10.20.

ASE: Evans 24/15, Ruják 11, Faust 4, Eilingsfeld 10/3, Trajkovski 2.
Csere: Jevtovic 14, Kovács 10/3.
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Falco: Curry 24/12, Norfleet 11/6, Váradi 4, Bruinsma 9/3, Reddic 17. 
Csere: Balzamovic 12/3, Bíró 3/3, Tóth N. 2.
Vezetőedző: Gasper Okorn

Eilingsfeld vezérletével hoztuk el a labdát a feldobásnál, amiből végül a Falco szerezte meg első pontjait. Nálunk Faust volt sikeres, így rögtön egyenlítettünk is, hozzá csatlakozott Ruják, a második percben átvettük a vezetést (4-2). A következő néhány támadást kivédekezték a csapatok, végül a szombathelyi Bruinsma szerzett pontokat, míg nálunk ismét Ruják volt megállíthatatlan. Curry hárompontosának köszönhetően 8-10-re átvette a vezetést a vendég alakulat. A negyed második felében nagy volt a kapkodás mindkét oldalon, amiből végül a Flaco jött ki jobban, így 13-21-es eredménnyel zártuk ezt az etapot. 

A második 10 perc ugyanolyan játékképpel folytatódott, mint az első. Az első perc végén esett az első pontunk, Kovács Ákos büntetőzött sikeresen. Majd Faust mentette Evans lepattanóját. Úgy tűnt, hogy továbbra sem találjuk a ritmust, de előbb Kovács Ákos, majd Ruják brillírozott, ezzel 5 pontra közelítettük meg a vendégeket (20-25). Ekkor a Falco játéka torpant meg, érkeztek is szépen a kosarak, Jevtovic és Evans találtak a gyűrűbe (25-25). A 6. perc végére át is vettük a vezetést egy újabb Evans triplának köszönhetően, majd Jevtovic értékesített egy 2+1 pontos helyzetet (31-27). Az utolsó 2,5 fél percben felváltva vezettek a csapatok, több vitatható játékvezetői döntés kíséretében. Eilingsfeld duplája jókor érkezett, de sajnos az másik oldalról érkezett rögtön a válasz. Ám Eilingsfeld keze nem remegett meg a következő támadásoknál sem, még 5 pontot húzott be a nagyszünet előtt. Végül 40-38-as vezetésnél várhattuk a folytatást.

A második félidő elejét ugyanaz a kapkodós, pontatlan játék jellemezte a mérkőzést, amit eddig is tapasztalhattunk. Evans és Trajkovski pontjainak köszönhetően tartottuk az előnyünket, a 4. percben 44-40-re vezettünk. Ezután sajnos egy kisebb rövidzárlat következett nálunk, érkeztek is a cserék, Jevtovic és Faust. Reddic sikeres büntetői után, a 6. percben, átvette a Falco a vezetést (45-47). 3 perccel a negyed vége előtt, Evans triplájával, 1 pontra közelítettük meg a vendégeket, azonban nem örülhettünk sokáig. Másfél perccel a vége előtt már 7 pontos előnye volt a szombathelyieknek, nem is késlekedett Szekulovics mester időkérése. A hátralevő időben a Falco meg tudta tartani előnyét, 8 pontos hátrányból vágtunk neki az utolsó negyednek (53-61).

A záró etapban egyszerűen nem találtuk a fonalat, a vendégeknek pedig minden behullott. A második perc végére 16 pontos előnyre tettek szert (54-70). Ez a leosztás, a 4. percben, változni látszott, már csak 3 triplányira voltunk az egáltól. Ekkor érkezett Evans 2+1 pontja, majd Eilingsfeld 2 sikeres büntetője, közte 4. Sajnos 6 perccel a vége előtt Jevtovic kipontozódott. Ekkor már a szurkolók is telitorokból bíztatták a csapatot, zengett a csarnok. Nem is késlekedett Evans triplája (69-71). Közben vendégoldalon Reddic szerzett 3 pontot, majd Norfleet szórt be egy triplát, ezzel ismét 7 pontra növelve az előnyüket. 1,5 perccel a vége előtt Kovács Ákos talált be egy triplával, a túloldalon sem késlekedett a válasz. Bár Evans bedobta 26. pontját, de ez sem segített a végeredmény fordításában, 75-82-re győzött a Falco.

Szrecsko Szekulovics: Először is gratulálok a Falconak! Nagyon fáj a mai vereség, nem gondoltam, hogy ilyen gyenge produkciót tudunk nyújtani. Két légiósunk sem úgy teljesített, ahogy elvártam volna. Rosszul kaptuk el a ritmust, a 14 eladott labda sem fért bele a mai mérkőzésbe. Végig kell gondolnunk, hogy mi volt a baj. Nagyon sajnálom, hogy pont a hazai közönség előtt játszottunk rosszul. Köszönjük, hogy ennyien kijöttek, és szurkoltak nekünk!

Nikola Jevtovic: Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt gondolom, hogy leginkább a támadó lepattanók megszerzésével sikerült betartanunk az előre megbeszélteket. A 14 eladott labda nem fért volna bele a Falco ellen. Gyorsan el kell felejtenünk a mai mérkőzést, és menni tovább.

Gasper Okorn: Nem fogok hazudni, nagyon elégedett vagyok a győzelemmel. Nyilván voltak gyengébb pillanataink, de azt gondolom, hogy a kemény védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa. Gratulálok a hazai csapatnak, sok sikert kívánok nekik a további mérkőzésekhez!

Ronald Curry: Nagyon kemény mérkőzés volt, de azt gondolom, hogy a végén sikerült jobb döntéseket hoznunk az ellenfélnél, és így nyertük meg a mérkőzést.

Fotó: Molnár Gyula


 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%