Nem jutottunk be a rájátszásba

2023.04.01, 20:57 Kosárlabda
Az első félidőben összeszedett hátrányt már nem tudtuk ledolgozni Körmenden.

Alapszakasz - XXVI. Forduló
Egis Körmend – Atomerőmű SE
82 – 74
(28-12, 20-15, 15-27, 19-20)

A szezon egyik, hanem a legfontosabb mérkőzését játszottuk Körmenden, ahol a tét a rájátszásba kerülés volt. Ferencz Csaba triplájával indult a találkozó, a túloldalon Eilingsfeld tempója azonban lecsorgott. Omenaka 2+1-es akciója után a második eladott labdát is feljegyezhették hozzánk a jegyzőasztalnál, ezután Frank csak faulttal tudta megállítani Ferencz Csabát a palánk alatt, aki a kettőből egy büntetőt értékesített. Két és fél perc után Atkinson Jr. jóvoltából végre mi is betaláltunk, Mitchell és Chambers viszont nem hibázott a Körmendnél, így 11-2-es állásnál kért először időt Csirke Ferenc vezetőedző. Nem változott a meccs összképe a folytatásban sem, sokat hibáztunk és kapkodva játszottunk, Chambers újabb tempójára előbb Frank, majd Eilingsfeld válaszolt. Hiába kerültünk közelebb bizonyos periódusban a hazai gárdához, a Körmend ritmust tudott váltani és irányítani tudta a mérkőzést. Cha,bers triplája zárta az etapot, ezzel 28-12-re módosult az állás a csordultig megtelt Körmendi Városi Sportcsarnokban.

Folytatta a pontos, pontgazdag játékot a Körmend, a negyed feléhez érve már 20 pontra növelték az előnyüket. Nem voltunk eredményesek a vonalon túlról sem, 1/8-as mutatónk volt a 17. percben. Kovács agresszív betörése után Eilingsfeld büntetőzhetett, a magyar válogatott játékos 2/2 dobást értékesített. Nem történt érdemi változás a játék képében a folytatásban sem, a félidőre 48-27-es állással mehettünk.

Atkinson Jr. két pontjával startolt el a harmadik etap, majd Buckingham is betalált, előbb egy hárompontossal, majd egy labdaszerzést követően ziccerrel, 0-7-tel indítottunk, időt kértek a hazaiak. (48-34) Atkinson Jr. neve mellé újabb két pontot jegyezhettünk, a fiatal amerikai játékos nagyot birkózott a palánk alatt. A két és fél perces körmendi kosárcsendet Chambers tempója törte meg, majd Mitchell két büntetője után Edwin volt ismét eredményes. Ferencz triplája a legjobbkor jött a fehér-piros mezeseknek, Buckingham viszont ezt nem hagyta annyiban, érkezett a hármas a túloldalon is. A folytatásban Edwin is értékesített egy kinti dobást, sokkal nagyobb energiával és lendülettel játszottunk az első félidőhöz képest, ez talán meg is lepte a Körmendet. (59-47) Edwin bekapcsolta a rakétákat, két sikeres büntető után előbb 10, majd később Grubor hárompontosával 5 pontra zárkóztunk fel, időt kért a Körmend. (59-54) Végül két gyors hazai kosár után az utolsó 10 percre 63-54-es állással fordulhattunk.

Kemény, küzdelmes záró etap elé nézhettünk, a Körmend azonban sokkal jobban kezdte az utolsó 10 percet, 8-2-nél időt kért Csirke Ferenc. Omenaka iszonyatosan nagy zsákolását Atkinson Jr. ziccere, majd egy értékesített büntetője követte. Lazán védekeztünk, könnyű kosarakat engedtünk a körmendieknek, ők pedig éltek a lehetőségekkel. Az utolsó 5 percre 75-63-as állással fordulhattunk, ekkor Mitchell vágott be egy hárompontost, Edwin válasza azonban a legjobbkor érkezett a túloldalon. Durázi könnyű ziccert Edwin 2+1-es akciója váltotta, az amerikai játékos elképesztő energiával játszott a mai napon is. Végül innen már nem sikerült a csoda, a mérkőzést a Körmend nyerte meg 82-74-re, így nem jutottunk be a rájátszásba, ugyanis a Kecskemét Zalaegerszegen nyert, csapatunk az alapszakaszt a 9. helyen zárta.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%