Nem jutottunk be a final fourba

2023.04.10, 11:27 Kosárlabda
Végletekig kiélezett meccsen nyert a Kecskemét.

Magyar Kupa – Negyeddöntő
Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
85 – 87
(20-23, 22-23, 19-18, 24-23)

Atomerőmű SE: Edwin 31, Frank 3/3, Buckingham 12, Eilingsfeld 20/9, Atkinson 8
Cserék: Grubor 3, Kovács 3/3, Pajor, Gulyás 2, Taiwo 3

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 32/12, Ivkovic 2, Klobucar 9/3, Dramicsanin 7/3, Karahodzsics 14
Cserék: Wittmann 10/6, Borisov 7, Kiss 6, Kucsera -

Az már a mérkőzés első perceiben látszódott, hogy ez a találkozó abszolút nem lesz hasonló a legutóbbi összecsapáshoz. A vendégek elképesztő energiával jöttek fel a parkettára, ráadásul pontosan, fegyelmezetten játszottak, a pontok javát Townes, Klobucar és Kiss szerezték, 7 és fél perc után Csirke Ferenc kért időt 14-21-es állásnál. Buckingham kettesével folytatódott a találkozó, majd Samuel Taiwo blokkolt egy hatalmasat a túloldalon. Nem tudtunk teljesen felpörögni, szellősen védekeztünk, nem működtek a dobások, végül az első etapot 20-23-as állással zártuk.

Edwin egy kemény ütközés után szerzett két pontot a második 10 perc elején, majd Dramicanin büntetőzött kettőt. Grubor duplája után Edwin neve mellé jegyezhettünk két pontot, ezzel át is tudtuk venni a vezetést. Nem sokáig örülhettünk, Karahodzic duplája és Townes triplája után ismét a KTE kezében volt az irányítás. Edwin erővel telített zsájolására is érkezett válasz a túloldalon, a lila mezesek nem engedték, hogy visszavegyük a vezetést, ráadásul Townes hárompontosa és Klobucar büntetői után már 7 pont volt Forray Gáborék előnye. (30-37) Felpörögtek az események a félidőhöz közeledve, a 6-0-ás rohanásunk után Townes szerzett újabb pontot a vendégeknek, majd Eilingsfeld János két nagyon fontos támadólepattanót gyűjtött be, a második után már vissza tudta pöcizni a játékszert, ezzel újabb két pontot jegyezhettünk a táblára. Townes ismét a büntetővonalról volt eredményes, majd Wittmann Krisztián szerezte meg az első pontjait a mérkőzésen, időt kért Csirke Ferenc. (38-42) Az időkérés után sem tudtunk tovább zárkózni, az első 20 percet 42-46-os eredménnyel zártuk.

A KTE 47,4%-os, csapatunk 41,2%-os dobóteljesítménnyel zárta az első félidőt, a lepattanóarány egál volt, eladott labdákat tekintve azonban a KTE jobbnak bizonyult. Edwin hat pontja nyitotta a harmadik etapot, Klobucar és Karahodzic azonban folyamatosan tudtak választ adni a túloldalon. Townes harmadik triplája után már 18 pontnál járt, a vendégek ismét kezdtek meglógni, Edwin kettese azonban a legjobbkor jött. Végig hajtottuk, küzdöttük ezt a negyedet, 20 másodperccel a harmadik 10 perc vége előtt még a fordításra is meg volt az esélyünk, Buckingham kimaradt dobásából Wittmann triplázott a túloldalon. Grubor háromból egy büntetőt még értékesített a dudaszó előtt, így az utolsó negyedre 61-64-es eredménnyel fordulhattunk.

Atkinson Jr. kettesére Karahodzic válaszolt, majd Gulyás Milán szerzett két pontot. Atkinson Jr.-t faultolták, a fiatal amerikai játékos 2/2 büntetőt értékesített. Nem tudott pontot szerezni a következő támadásánál sem a Kecskemét, mi viszont nem hibáztunk Atkinson és Edwin pontjaival átvettük a vezetést. (71-66) A 10-2-es rohanásunk után Townes két büntetővel hozta közelebb a csapatát, azonban a lila mezesek egyre többet hibáztak, nem tudtak már úgy összpontosítani a mérkőzésre, mint az első percekben, ennek ellenére Townes gyors ziccerét követően már csak 1 pont volt a két csapat közti különbség, időt kért Csirke Ferenc. Wittmann hárompontosával folytatódott a párharc, Edwin gyors ziccerét követően Townes újabb kinti dobást értékesített. (73-76) Izgalmas végjáték elé nézhettünk, három és fél perccel a végső dudaszó előtt Atkinson Jr. két büntetője után két pontra zárkóztunk fel, ekkor jött Dramicanin triplája. (76-81) Csirke Ferenc időkérése után Eilingsfeld zsákolt, azonban Edwin Townest faultolta a triplavonalnál, az amerikai légisó mindhárom büntetőt értékesítette. Edwin kosarával folytattuk az összecsapást, Townesnak erre is volt válasza, Eilingsfeld triplája és Edwin kettese viszont tartotta bennünk a reményt, időt kértek a vendégek. (85-86) Townes támadóhibája után egy perccel a vége előtt nálunk volt a meccslabda, Eilingsfeld dobása azonban kimaradt, mint ahogyan Klobucar hármasa is, a túloldalon viszont Edwinre is támadóhibát fújtak, a győzelemért támadhattak a vendégek, Borisov azonban kettőből csak egy büntetőt értékesített, időt kértünk. Az utolsó dobás Milos Gruborra jött ki, aki a győzelemért állt bele egy hárompontosba, azonban sikertelen volt a próbálkozás, így a Kecskemét jutott be a Magyar Kupa négyes döntőbe. (85-87) 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%