Nem jött össze a Sopron elleni siker

2022.10.18, 11:03 Kosárlabda
Izgalmas meccset buktunk el hazai pályán.

Tippmix Férfi NB I. A csoport - Alapszakasz

Atomerőmű SE – Sopron KC
75 – 80
(22-15, 15-16, 21-22, 17-27)

Atomerőmű SE: Edwin 18/6, Green 8/6, Pajor -, Eilingsfeld 18/3, Atkinson 11
Cserék: Grubor 9/9, Kovács 8/3, Taiwo -, Frank 3/3.

Sopron KC: Joseph 19/6, Jones 19/3, Valerio-Bodon 9/3, Barnett 5/3, Molnár 2
Cserék: Supola 2, Shine 10, Durham 14, Takács -, Sitku -

A kaposvári vereség után vasárnap hazai pályán fogaduk a Sopron KC csapatát. Molnár Márton és Devonte Green dobása is lecsorgott a nyitó percekben, Barnett és Edwin azonban eredményesek voltak. Sok hibával kezdett mindkét csapat, kevés pont is született, az első 5 perc játéka után 8-9 volt az állás. Nem jöttek a kinti dobások (0/5) és védekezésben sem találtuk a helyünket, végül a triplamutatónkon a frissen becserélt Kovács Ákos javított, majd Paul Atkinson Jr. kettese után már nálunk volt az előny. A negyed második felére feljavult a játékunk, pontosabban dobtunk, szervezettebben védekeztünk, összességében jobb csapatjátékot mutattunk. Green triplája zárta az első felvonást, az utolsó másodpercben értékesített dobással 22-15-re módosult az állás.

Atkinson Jr. pontjai nyitották meg a második etapot, erre azonnal jött a válasz Jones személyében soproni oldalról, majd Durham zsákolt hatalmasat. Viszonylag rövid időn belül ledolgozta a hét pontos hátrányát a vendég gárda, Supoláék 25-24-re zárkóztak fel, ekkor kért időt Csirke Ferenc. Eilingsfeld hárompontosa után Supola szerezte meg az első pontjait a mérkőzésen, erre ismét Jonesy tudott válaszolni. Fizikálisan, keményen játszott a vendég együttes, ez picit ki si zökkentett minket a ritmusunkból, azonban Frank Áron egy nagyon fontos utolsó másodperces triplát vágott be a szünet előtt, így 6 pontos előnyről várhattuk a folytatást. (37-31)

Durham pontjaival indult a harmadik 10 perc, ezt egy eladott labda követett, majd Jones fejezte be a gyorsindítást. A következő két támadásunk sem járt sikerrel, előbb 24 másodperc nem volt elég megteremteni a helyzetet, majd ismét egy eladott labdából kaptunk két pontot, a Sopron pillanatok alatt megfordította az állást. (37-39) Az időkérés után Edwin vágott be egy triplát, majd ismét Andre Jones neve mellé jegyezhettünk két pontot, ezt Shine követte. Atkinson Jr. 2+1-es akciója után ismét egál lett az állás, kiegyenlített párharc folyt parkettán. 0-6-os soproni rohanás után Eilingsfeld és Deon Edwin három-három pontja lendített egyet előre a csapaton. (49-49) Molnár Marci a harmadik negyed utolsó percében kipontozódott, így a vendégek az egyik alap magasemberük nélkül kellett folytatniuk a találkozót. (58-53)

Milos Grubor és Paul Atkinson Jr. gyönyörű összjátékával kezdődött az utolsó felvonás, ezt az akciót ismét egy Atkinson kosár követte, majd Joseph triplázott. Hamar magára talált a kék mezes gárda, Durham és Valerio-Bodon pontjaival 62-65-re vették át a vezetést. A technikai megbeszélés után ismét Valerio-Bodon dobott egy kettest, erre Milos Grubor tudott válaszolni a vonalon túlról. Ismét izgalmas végjáték elé nézhettünk, fej-fej mellett haladt mindkét csapat. Grubor remek játékkal tért vissza az apró sérüléséből, négy perccel a végső sípszó előtt egy gyorsindítást követően ismét triplázott, ezzel 3/3-as mutatónál járt már a szerb játékos. (70-69) Kostas Flevarakis időkérése után Joseph volt eredményes kintről, majd egy vitatott faultot követően Jones büntetőzött. Green szórt be egy nagyon fontos hármast, ezzel ismét egy pontra jöttünk vissza, de villámgyors válasz jött soproni részről. Az utolsó percet három pontos hátrányról kezdhettünk meg, Josephet viszont a gyűr alatt faultolták, az amerikai játékos csak egy büntető értékesített, Edwin válaszolt erre a mi oldalunok, de Jones dobása is pontos volt. (75-79) Az időkérés után Grubor dobása kimaradt, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, hazai pályán kaptunk ki a Soprontól.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%