Nehéz feladat vár ránk Somogyban

2016.01.14, 21:21 Kosárlabda
Watkins nélkül utazunk Kaposvárra, ahol teljes kerettel sem egyszerű nyerni. A mérkőzést az M4 Sport 16.30-tól élőben közvetíti.

 

NB1 - Alapszakasz, 14. forduló
Kaposvári KK - Atomerőmű SE
Kaposvár, 2016.01.15. 16:30
V.: V: Papp P., Török R., Minár L. (Hartyáni Zs.)

Várható kezdőcsapatok
KKK: Ubilla - Fodor - Puljko - Hendlein - Spica

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

A MAFC elleni siker tökéletes alapozás volt az előttünk álló kihívásokra, melyek közül rögtön itt is az első, a Kaposvár vendégeként pályára lépni ugyanis egyáltalán nem leányálom. Állhat ugyanis bárhogy a két csapat a tabellán, a közös múlt alkotta kötelék mindig jó meccsre sarkallja a feleket. A két csapatnak pedig komoly történelme van, két bajnoki döntőt, valamint egy kupafinálét is vívtunk egymás ellen, melyek után két alkalommal a somogyi, egyszer pedig a paksi nyakakba került az aranyérem.

Ha csak a jelent - és a tabellát - nézzük, akkor mondhatnánk, hogy a meccs esélyesei, hiszen mi első helyen állunk, míg a KKK csak a 10. pozícióban szerénykedik. Eme gyengébb helyezésben azonban komoly szerepet játszott a csapat eszének, a Pakson is jól ismert Fodor Mártonnak sérülése, aki azonban az elmúlt fordulóban már visszatért, ls holnap is ott lehet a pályán. Ami a mieinket illeti, az édesapja betegsége miatt az Államokba hazautazó Watkins nélkül nem lesz könnyű dolgunk, klasszikus magasemberből így csak kettő maradt, ami előrevetíti, hogy Tóth Ádámra és Eilingsfeld Jánosra komoly szerep fog hárulni, kulcsfontosságú lesz, hogy hogyan oldják meg Spica és Hendlein semlegesítését.

Tavaly négy alkalommal mérkőztünk meg a somogyiakkal, ezek közül hármat sikerült is megnyerni, ráadásul az idei szezonban is elkaptuk őket Pakson. Az utolsó Somogyban játszott meccs azonban a hazaiak számára alakult jobban, a 97-92 arányú kaposvári győzelemmel záruló találkozó után hosszasan szólt a taps a hazai játékosok számára. A meccsen sokáig vezettünk, sőt az utolsó játékrészre is előnnyel fordultunk, ám végül hiába jutott el Evans, Szabó és Dugat együtt 59 pontig, a végén a 22 pontos Hendlein vezette kék-fehérek örülhettek:

{youtube}ojE2KdG_mVs|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Kmézics Zorán, a KKK vezetőedzője: A Paks ott van a dobogón, és nagyon jó játékosok alkotják a keretét. Fizikálisan és technikailag is jobb csapat nálunk, de mi hazai pályán játszunk, ezért mindent ki kell adnunk magunkból. Úgy gondolom, hogy a párharcoknál fog eldőlni a mérkőzés. Egy az egy ellen kell jobban védekeznünk, kizárnunk az ellenfelet, lepattanókat szereznünk. Nagyon fontos lesz még, hogy kikerüljük a hullámvölgyeket. Sajnos még a megnyert meccseinken is voltak rövid hullámvölgyeink, ezeket most mindenképp el kell kerülnünk. A győzelemhez az kell, hogy tíz játékosunk kiadja magából a száz százalékot. Ez a mérkőzés meg fogja mutatni a játékosaink karakterét és mentális erejét. Ha úgy állnak hozzá a meccshez, ahogy kell, és ha párharcokat tudunk nyerni, akkor lesz esélyünk legyőzni a Paksot. Nem lesz hiányzónk, Grebenár Péter is ott lesz a kispadon.

Schmidt Béla: Megkezdődik az alapszakasz második köre, amely a több idegenbeli meccs miatt nehéz időszaknak ígérkezik. Az őszi mérkőzésen egy félidőig nagyon szoros volt az állás, és utána nem tudom, mi történt a kaposvári csapattal, de végül simán tudtunk nyerni. Természetesen most is szeretnénk hozni a találkozót, de tisztában vagyunk vele, hogy ehhez nagyon sokat kell tennünk. Elsősorban a védekezésünket kell stabilizálni, de emellett úgy gondolom, hogy a támadójátékunkat is színesebbé, és eredményesebbé kell tenni. Ez eddig nem volt jellemző sajnos az idegenbeli meccseinkre. Nehéz összecsapásra számítok, úgy gondolom, hogy nüánsznyi dolgokon fog múlni a mérkőzés kimenetele. A családi okok miatt hazautazó Watkinson kívül mindenkire számíthatok.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%