Nehéz feladat előtt állunk

2016.03.04, 15:51 Kosárlabda
A palánk alatt nagyot erősödő Sopronnal csapunk össze szombat délután (16.00), igencsak kellene a győzelem a pozíciónk megőrzéséhez.

 

NB1 - Alapszakasz, 22. forduló
Atomerőmű SE - Sopron KC
Paks, 2016.03.05. 16:00
V.: Kapitány G., Szabó G., Pozsonyi L. (Páli K.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth Á.

SKC: Laroche - Tiggs - Rancic - Tóth G. - Bavcic

 

Lassan már közhelyessé válik a hazai veretlenségünk felemlegetése, de hát mit lehet tenni, ha egyszer saját otthonunkban még nem találtunk legyőzőre, ráadásul egyedül vagyunk ezzel a teljes mezőnyben? Bizony, még a Szolnok és a ZTE is beleszaladt egy-egy kellemetlen hazai zakóba, ellenben velünk, akik eddig parádésan őrizzük a "várat". Ezt a sorozatot a Sopron ellen is jó lenne folytatni, ez azonban csöppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. Sabáli Balázs csapata nagyon jól összerakott, szerkezetileg szinte tökéletes gárda, mely keretének mélységében is minimum eléri a paksi szintet. Legalábbis a - várhatóan - a padon kezdő Ruják, Takács, Dénes, Taylor négyes mindennek, csak gyengének nem mondható, így akkor sem kell főnie a szakvezetés fejének, ha bele kell cserélni a kezdőcsapatba. Ráadásul úgy tűnik a már oly sok idényüket tönkretevő sérülések is elkerülik őket ebben a szezonban, rendre a legerősebb összeállításukban tudnak pályára lépni, maximum Bavcic vesz ki hébe-hóba egy szabadnapot, de hát ez az ő korában (32 év) már belefér néha. Főleg, mióta a közelmúltban leigazolták a tavaly a Güssing színeiben Pakson is pályára lépő Travis Taylort, aki kapásból egy klasszissal emelte az amúgy sem rossz magasember állomány minőségét Sopronban. Ami a helyezésüket illeti, bár a nemzetközi kupaszereplés alatt beszedett vereségek rányomták a bélyegüket az eddigi idényükre, a felsőházba jutásért így is nagy harcban vannak a kupagyőztes Körmenddel, mely harcban minden egyes sikerre égető szükségük lesz, így vélhetően szombaton is mindent beleadnak majd.

Nálunk szerencsére mindenki egészséges, leszámítva talán Tóth Ádámot, aki továbbra is a talpával/sarkával bajlódik, ő azonban már többször bebizonyította, hogy így is komoly teljesítményre képes. Az Amerikából visszatérő Chris Dunn jól szállt be a kényszerszünet után, úgy tűnik sikerrel kikúrálta bokasérülését, a Jászberényben kivívott győzelemben már fontos szerepet játszott. Csakúgy, mint Ryan Watkins, akit láthatóan megviseltek az édesapjával történtek, nem igazán találta magát az utóbbi időben. A papa szerencsére azóta már jobban van, a JKSE ellen pedig már újra a régi Watkinst láthattuk a pályán, aki kellemetlen stílusával szinte őrületbe kergette az ellenfeleket. Remélhetőleg állandósítani is tudja ezt a formáját, mert nagy szükségünk lesz rá.

Ami az első mérkőzést illeti, Sopronban nagy bravúrt végrehajtva, az utolsó negyedben fordítva végül 71-76 arányban nyerni tudtunk, köszönhetően többek között az együttesen 53 pontig jutó Dunn - Barnies - Watkis triónak, akiktől most is elkél majd a jó teljesítmény, ha győztesen akarjuk elhagynia a parkettet:

{youtube}u89cXepa9ZE|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Az a célunk, hogy megőrizzük hazai veretlenségünket, illetve a jelenlegi pozíciónkat a tabellán. Kiélezett mérkőzésre számítunk, a Sopron nagyon fog készülni ellenünk, nekik is szükségük van a győzelemre az ötbe kerülésért, illetve gondolom, hogy a hazai vereségért is szeretnének visszavágni. Az új szerzeménnyel nagyon megerősödtek centersoron, így az esetleges kis előnyünk kiegyenlítődött. Sokat kell dolgoznunk érte, hogy sikerüljön a meccs. Meg kell próbálnunk még keményebben, agresszívabban védekezni, abból gyors támadásokat, gyorsindításos szituációkat, átmeneti játékokat futtatni. Úgy érzem, a Sopron többféle védekezési variációt fog alkalmazni: az utóbbi időben látható, hogy több alkalommal zónázik is. Ez is szélesíti a megoldandó feladatok körét. Megpróbálunk a hátralevő időben erre felkészülni, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát szombaton. Szerencsére nincs sérültünk – Tóth Ádám kisebb, inkább frusztráló sérülése még megvan, de nem jelenthetjük ki, hogy ez zavarná a játékban, a felkészülésben.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: A listavezetőhöz látogatunk, amely hazai pályán még veretlen a bajnokságban. Milyen szép is lenne, ha ez a sorozat éppen szombaton szakadna meg! Ehhez azonban tőlünk több kell, mint amit Székesfehérváron mutattunk. Elsősorban a dobóhatékonyság az, ami nem úgy alakult szerdán, ahogy szerettük volna. Rengeteg kihagyott üres dobásunk volt, mindemellett pedig sok könnyű kosarat kaptunk. Csak akkor van esélyünk Pakson, ha ezeket sikerül leredukálni, és jobb dobóformát mutatunk. Nehéz külön kiemelni bárkit is az ellenféltől: minden poszton meghatározó játékosaik vannak, de ez a két nap – bízom benne – elég volt ahhoz, hogy átbeszéljük az ellenfél főbb játékelemeit, és a védekezésről is tudjunk beszélni. A paksiak mind palánk alatt, mind távolról eredményesek tudnak lenni. Kreatív mezőnyjátékosokkal rendelkeznek, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Azonban ahhoz, hogy az álmainkat meg tudjuk valósítani, és a felsőházba tudjunk jutni, ahhoz mindenképpen bravúrra van szükségünk. Péntekig nem volt sérülés, bízom benne, hogy teljes kerettel tudunk kiállni.

Kép: bb1.hu89er


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%