Negyedet sem engedélyezett a Kaposvár

2011.11.19, 19:49 Kosárlabda
- 82 : 60  

 

2:60-ra kikapott az Atomerőmű SE a férfi kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulójában Kaposváron. Völgyi Péter együttese mind a négy negyedben alulmaradt riválisával szemben, így szenvedte el 22 pontos vereségét. A paksiak közül Vojvoda dobta a legtöbb pontot, aki 17 egységig jutott.
A végeredmény tudatában elmondható, a lettországi EuroChallenge mérkőzés a vártnál többet vett ki a piros kékből. Tóth Ádám sem teljesen egészségesen vállalta a játékot, és a légiósok is halványabban szerepeltek ezúttal. A Kaposvár pedig rendkívül motivált volt, hiszen legutóbbi két bajnoki meccsét megnyerte és az ASE rég nem hagyta el győztesen a somogyi megyeszékhelyet. A találkozó első 10 percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, pontos támadások és kevésbé hatékony védekezés jellemezte ekkor mindkét egyletet. 26-22 volt az állás a második etap előtt. Melyben továbbra is gőzerővel dolgoztak a KKK légiósai, Raivio, Wilson és az új igazolás Fey tarthatatlan volt, míg a paksi gépezet egyre akadozott. A negyed hajrájáig mégis látótávolságon belül tartotta a különbséget az Atom, Völgyi Péter időkérésekkel próbálkozott, kevés sikerrel, ugyanis a félidőre 12 pontos kaposvári előnnyel vonultak a felek. A fordulás után sok hiba tarkította a találkozót, de mivel a hazaiak rontottak kevesebbszer, így tovább nőtt a különbség. Raivio és Fey "repítette" a kék fehéreket, míg az Atomosoknál nem akad vezér. A záró szakasz előtt már 19 ponttal tartott előrébb a vendéglátó, így az ASE már-már reménytelen helyzetben volt. Ennek ellenére a negyedik negyedben összeszorított foggal küzdött a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes. Cole és társai 10 pontra faragták tetemes hátrányukat, de ennél közelebb nem tudott kerülni a vizitáló. A Wilson riadóztatta KKK összekapta magát támadásban és megállította a rohamozó piros kékeket. 15 pont körül realizálódott a különbség a végjáték előtt, melyet tovább hízlalt a Fekete sereg, így végül megérdemelt kaposvári győzelem született. A somogyiak a mérkőzés egésze alatt egyenletes teljesítményt nyújtottak, míg az ASE fellángolásai ezúttal kevésnek bizonyultak. Kaposvári KK- Atomerőmű SE 82:60.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE
82:60
(26:22, 18:10, 17:10, 21:18)
Játékvezetők: Pálla Z., Szabó G., Németh Cs., Ellenőr: Faidt M.,
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 700 néző

 

 

KKK: Wilson J. 18, Raivio N. 26/3, Szőke B. -, Lekli J. 2, Fey M. 20, Cserék: Kiss K. 5/3, Kutasi G. 4, Koma D. 6, Mihalics G. -, Bíró B. -, Kovács S. 1,

ASE: Williams L. 8, Wilson D. 6, Vojvoda D. 17/6, Kámán T. 7/3, Tóth Á. 8, Cserék: Cole D. 11/3, Körtélyesi G. 2, Kovács Ákos -, Morgen F. 1, Kovács Ádám -, Kerpel-Fronius B. -,

Fekete Ádám: Titkon reménykedtem benne, hogy nyerhetünk. Láttam, hogy mérkőzésről-mérkőzésre jobbak vagyunk, de mindig voltak hullámvölgyeink. Zalaegerszegen is egy 20 pont körüli előnyt engedtünk ki a kezünkből, Pécsen is majdnem 20 ponttal vezettünk és Szolnokon is héttel mentünk egy perccel a vége előtt, tehát ott is voltak győzelmi esélyeink. Nagyon bíztam benne, hogy nem fog átfordulni, és a mai mérkőzésen tényleg ki is jött minden. Nyilván fáradt is volt a Paks, de mi ki tudtuk használni ezt, és a sportban ez a legfontosabb.

Völgyi Péter: Nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani. A lehető legrosszabbul jöttünk ki ebből a kaposvári kirándulásból, mivel nagyon sok energiát elhasználtunk, és ennek ellenére nagy arányú vereség lett a vége. Kulcsjátékosaim mind úgy mozogtak, mint a fáradt lepkék. Kíváncsi voltam, mennyit vett ki belőlük az utazás, hát elég sokat. Ugyanakkor nem lehet csak erre fogni ezt a vereséget. Három ember vert meg minket, pedig az ő védésükre készültünk, mégsem tudtuk jól megoldani. A támadás befejezésekkel is komoly gondjaink akadtak. Az első negyedben nagyon könnyen dobtuk a kosarakat, bár az ellenfél kulcsjátékosait akkor sem tudtuk levédeni. Amint elkezdett akadozni a támadásunk, egyből ellépett a Kaposvár. A negyedik negyedben még feljöttünk tízre, de két ostoba hiba megpecsételte a sorsunkat. Nagyon nehéz sorozat elején vagyunk, és mivel elég sebezhetőek vagyunk most, minden csapat feni ránk a fogát. Nagy teher van mindenkin, és ezt a mai napon nem tudtuk elviselni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%