Négy között az junior csapat!

2014.04.11, 07:14 Kosárlabda
Ezúttal kicsit izgalmasabban a alakult a találkozó, de lényeg, hogy megvan a második győzelem is, amellyel bent vagyunk a legjobb négy között!

Atomerőmű SE - Kosárlabda akadémia Pécs/A 82-79 (16-11, 26-24, 21-16, 19-28)

A meccs részletes statisztikája IDE KATTINTVA elérhető!

A kosarsport.hu beszámolója a mérkőzésről:

Fej-fej mellett haladtak eleinte a csapatok, Pongó Kosarát Fazekas egalizálta, majd Somogyfoki duplája után Kollár fordított büntetõkkel. (5-4) A folytatásban 5 ponttal húzott el az Atomerõmû, de Osiyemi kétpontosa, illetve Czimer triplája révén ismét egyenlõvé vált az állás. A harmóniának aztán a 9. percben vetettek véget a paksiak, amikor Sterczer, Papp és Fazekas kosaraival harcoltak ki maguknak kisebb elõnyt a második negyedre. (16-11)
 
A játék képe a második felvonásban annyit változott, hogy eredményesebbé vált mindkét együttes támadójátéka, aminek egyértelmûen a közönség vált nyertesévé. Annál is inkább, mert a produktivitás mellé a játékosok szép megmozdulásokat is bemutattak, Papp például zsákolva alakította 27-19-re az eredményt a 15. minutumban. Pongó és Kucsora pontjai után Papp egy hármast is bevágott, aztán Kucsora és paksi oldalról Antoni is hasonlóan cselekedett. (33-26) A különbség végül a szünetig már nem változott, így hétpontos elõnye tudatában készülhetett a folytatásra a Paks együttese.
 
Szünet után nagyon bekezdtek a paksiak, Antoni és Papp két-két, illetve Miholics egy kosarára csak Pongó tudott válaszolni. (52-37) Gáspár sikeres büntetõivel, majd Czimer és Kucsora pontjaival mégis magára talált némileg a Pécs (52-45), de Antoni hármasa hamar lehûtötte a kedélyeket. (55-45) A differencia végül a játékrész végéig nagyjából megmaradt, mindössze a Meixner nevéhez fûzõdõ, utolsó dupla révén tudota növelni fórját az Atomerõmû. (63-51)
 
Az utolsó negyed aztán kis híján még nagyobb csodát hozott, mint amit a Szedeák véghez vitt a délben kezdõdött meccsen, hiszen Kucsora és Gáspár vezetésével a Pécs 17 pontot gyûjtött, szemben a Nagy Gábor legénysége által, pontosabban Papp által szerzet néggyel. (67-70) Ekkor úgy tûnt, összejöhet a pécsi gyõzelem, de a hajrában megrázta magát a Paks, és többek között Kollár hat egységével visszafordította a maga javára az eredményt. Három másodperccel a dudaszó elõtt ugyan Somogyfoki még kettõre csökkentette együttese hátrányát, de az utolsó szó jogán Antoni még bedobott egy büntetõt, így a vége szûkös atomvárosi siker lett egy emlékezetes találkozón.
 
Edzõi nyilatkozatok:  

Nagy Gábor: Nagyon kemény mérkõzésen vagyunk túl. Az elsõ számú irányítónk délelõtt még a rendelõintézetben volt, mert rosszul lett, úgy tûnt nem lesz irányítónk. Szerencsére óriási küzdéssel meg tudtuk nyerni a végjátékban a mérkõzést., és ezzel sikerült a négy közé jutnunk. Gratulálok mindenkinek!
 
Ivica Mavrenski: Gratulálok a Paks csapatának! Volt egy-két momentum egál állás után, amibõl nem mi jöttünk ki jól.
 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%