Négy közé jutás a cél az Országos Kadet Döntőn

2011.05.23, 08:41 Kosárlabda


Május 26-29 között Budapesten a Vasas Pasaréti Sportcentrumában kerül lebonyolításra a fiú Országos Kadet Bajnokság döntője. Ez számunkra egy kétéves munka végső állomása és lezárása, ill. jó fokmérő hol tartanak a játékosok és a csapat a korosztályukban.
 Csapatunk, ha nem is egyenletes játékkal, de magabiztosan a 4. helyen zárva az alapszakaszt került be a legjobb 8 közé. ( A két évvel ezelőtti serdülő döntőhöz képest az Albacomp és a MAFC-Újbuda helyén a Körmend és a Kaposvár került be. Sokan az Óbudai- Kaszásokat is a döntőbe várták.)
A csoportkörben mi a Vasas-MKB, a Debrecen és a Kaposvár csapataival játszunk, míg a másik ágon a Falco, Kecskemét, Körmend és a Szeged küzd a helyezésekért. Az éves teljesítmények és az alapszakasz döntő alapján úgy tűnik a Vasas és a Falco kiemelkedik a mezőnyből. A többi csapat nagyon egyforma, apró dolgok dönthetnek majd a mérkőzéseken, ha jó napot fog ki, bármelyik csapat bárki ellen meglepetést okozhat.
A két évvel ezelőtti serdülő bajnok Kecskemét most is dobogó esélyes, kellemetlen agresszív egészpályás védekezése, szervezett indításai, jó külső dobói és kiváló 1-1gyezői remek közösséget alkot, és jól versenyeznek. A Körmend is kiváló csapatteljesítményre képes, nagy a csapategység, fegyelmezett vagány támadójáték és lelkes védekezés jellemzi őket, jó dobókkal és egy extra magasemberrel. A Szeged is masszív csapat egy életveszélyes kezdő ötössel, de talán náluk a kispad rövidebb.
 Mi a Kaposvárral kezdünk, akiket az alapszakaszban háromszor is közepes játékkal legyőztünk így a papírforma mellettünk szól, amit kellő óvatossággal kell kezelni. Reaktiválták egy ponterős játékosukat, aki az év során nem játszott, ezzel bővültek a lehetőségeik a két extra gólerős játékos mellett több jó kiegészítő játékosuk van, akik ha összekapják magukat, teljesen más arcukat mutathatják, mint eddig. (Persze keményen készülünk rájuk, és talán végre teljes lesz a mi csapatunk is.) A második mérkőzésünkön a Debrecennek szeretnénk visszavágni a két évvel ezelőtti döntőben elszenvedett vereségért. Egyedül velük nem játszottunk ebben a szezonban. Három magasemberükből egy kiemelkedik, aki a korosztályos válogatott oszlopos tagja és egy extra, ponterős kisemberük is van. A Vasas nagyon egységes, magas agresszív játékot játszó csapat, ha elkapják a fonalat jól dobnak kintről és nem véletlen, hogy megpályázták a rendezést.
Az ASE csapata sem esélytelen, a legjobb négy közé jutás a célunk, ez reális, benne van a csapatban. Ebben a szezonban felkészülésünket sok minden akadályozta, betegségek, sérülések, műtétek, és egyéb problémák. Sajnos az év során Gomola Bence és Gulyás Péter is csak alkalmanként edzett és játszott velünk és ez néha meglátszik a csapatjáték hatékonyságán. Mindezek ellenére az év során két olyan nemzetközi mérkőzést játszottunk (KK STAR – szerb, Ostrava – cseh) - szintén nem teljes csapattal – ahol, olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel bárkit legyőzhetünk a döntőben. Persze ha ezt meg tudjuk közelíteni, mert az év során ezt nem sikerült szinten tartani ugyanakkor bennünk van, és egy döntő forró légkörében sok minden előfordulhat. Az is rendkívül fontos lehet, hogy ne adjunk ellenfeleinknek 15-20 pontot ajándékba a saját buta és elkerülhető hibáinkból - amiért nem dolgozik meg az aktuális ellenfél - mert sajnos ez is sokszor előfordul.
 Úgy érzem sokat dolgoztunk és sokrétűen igyekeztünk felkészülni a döntőre, így kellő önbizalommal és elszántsággal várhatjuk a mérkőzéseket és remélem felszabadultan jól fogunk játszani. Ez mennyire fog sikerülni, azt majd meglátjuk, május 29-én délutánra mindez kiderül. Bízom benne, hogy játékosaink számára akármi is lesz az eredmény tanulságos és élményekkel teli döntő lesz, profitálunk, tudnak majd belőle és erőt ad a további munkához. Jó lenne, ha majd úgy tekintenénk vissza erre a döntőre, hogy sok NB I-es játékos bontogatta szárnyait a csapatokban, ebben a korosztályban.

 

                                                                                                                  Nagy Gábor
                                                                                                                       Edző

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%