Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE

2017.11.03, 12:24 Kosárlabda
Péntek este 20.15-től az M4 Sport is közvetíti a két, ötven százalékos mérleggel álló csapat összecsapását.

NB1 Alapszakasz – 7. forduló
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák
Szeged, 2017.11.03. 20.15. (TV: M4 Sport)
V.: Pálla Z., Ádám J., Boros T. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok:

Szedeák: Boltic – Fortune – Ciric – Juhos – Suljovic

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

 

Hát, ez a Kecskemét elleni sajnos elég csúnyára sikeredett. A gond nem a csapat hozzáállásával volt, hiszen a srácok az utolsó másodpercig csúsztak-másztak a pályán, de egyszerűen semmi nem jött össze. Sajnos védekezésben is rengeteg hibát elkövettünk, ehhez pedig társult egy extra dobóforma a vendégek részéről. Különösen Derasimovic volt elemében, rontott mezőnydobás nélkül jutott el 29 pontig, ami egészen egyedülálló teljesítmény egy NB1-es mérkőzésen. A dobás csapatszinten is jól ment a liláknak, 50 százalékkal céloztak a vonalon túlról, ami egyrészt a jó dobóformájukat dicséri, másrészt a perimétervédekezésünkre nézve fogalmaz meg komoly kritikát. Pozitívum is akadt azért, még egy ennyire elrontott meccsen is mindössze 11 eladott labdánk volt, ami még ha több is a megszokottnál, egyáltalán nem vészes mennyiség.

A múlt héten tapasztaltak intő jelként kell, hogy szolgáljanak a Szeged elleni összecsapás előtt, ugyanis a Ciricék is hasonló stílusban kosárlabdáznak, mint a Kecskemét, ráadásul ők is rutinos délszláv játékosaikra építik csapatuk játékát. A csapat magja a KTE-hez hasonlóan már jó ideje együtt van, a kulcsemberek közül Boltic, Ciric, Sulovic és Juhos náluk játszott már az elmúlt szezon során. Legeredményesebb játékosuk az örökifjú Andrija Ciric, aki a 37. születésnapjához közeledve is több mint 18 pontot átlagol mérkőzésenként. Semlegesítése ezúttal is komoly feladat lesz, de ha nyerni akarunk, akkor mindenképp meg kell állítanunk a tripláival a komplett magyar mezőnyt évek óta rettegésben tartó bedobót.  

Ami a mieinket illeti, a csapatból elvileg mindenki egészséges, így teljes kerettel várhatjuk a pénteki összecsapást. Mint azt bizonyára tudjátok, a héten egy igazolás is történt, RT Guinn lett a befutó a Williams távozása után megüresedett légisó-helyre. A 36 éves, 208 centis magasember szerda délután meg is érkezett Paksra és részt vett az első közös edzésen. Az rögtön látszott, hogy személyében egy jó szellemiségű, rutinos játékossal bővült a keret, aki 14 szezonnyi profi pályafutás során nagyjából mindennel találkozott már, amivel a kosárpályán lehet. Hogy segítségünkre lesz, ahhoz nem nagyon férhet kétség, azonban hogy a Szeged ellen bevethető lesz-e, az majd holnap kiderül, miután lefutottuk az ilyenkor szokásos adminisztratív köröket.

Andjelko Mandic: A Paks biztosan próbálja kijavítani a Kecskemét elleni hazai vereséget, ráadásul a héten új játékos is érkezett a csapathoz. Nehéz meccset várok, de bízom abban, hogy mi is javítani tudunk a játékunkon, mert a Sopron ellen eléggé hullámzóan teljesítettünk. Ezúttal stabilabb játékot várok. Remélem, hogy sok néző kilátogat a mérkőzésre, mert szükségünk van a támogatásra, és hogy jó hangulatban léphessünk pályára. A Paksnál a Hinds-Allen-Ruják trió adja a játékuk ritmusát, rájuk oda kell figyelni, és fontos lesz a támadólepattanók megakadályozása is.

Teo Cizmic: Nagyon rosszul kezdtük az előző meccsünket, ami miatt ideges lett a csapat. Ezáltal nem ültek a dobások, és a védekezésünk sem működött. Az első pillanattól kezdve mindent elrontottunk, de most már túl vagyunk rajta. Ez egy fiatal csapat, amelynél megtörténhet ilyen. Minden nap dolgozunk azon, hogy türelmesek legyünk. Sajnos hazai pályán vallottunk kudarcot, de most már az új feladatra készülünk. Nehéz meccs vár ránk, hiszen a Szeged nagyon tapasztalt játékosokkal rendelkezik, ráadásul a KTE-hez hasonlóan a keret zöme együtt maradt az előző szezonhoz képest. Kemény meccs lesz, de nem titok, hogy szeretnénk nyerni. Még nem tudjuk, hogy az új játékosunk játszhat-e, azon dolgozunk folyamatosan, hogy rendben legyenek a papírjai. Bízunk benne, hogy ott lehet a meccsen, de nem tudom százszázalékos biztonsággal mondani, hogy így is lesz.

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%