Nagy lehetőséget szalasztottunk el

2020.02.01, 21:38 Kosárlabda
Jobban játszottak a vendégek.

Atomerőmű SE - DEAC 74-75
(22-15, 20-20, 15-23, 17-17)

Bajnokság, 18. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Török R. (Farkas Z.)

Paks: Evans 16/3, Faust 9/3, Coleman 8/3, Lóránt 10/3, Putney 8/3.
Csere: Kovács 9/3, Kis -, Velkey -, Jackson 14.

DEAC: Moody 10/6, Polyák 7/3, Manigat 8/3, Drenovac 8/6, Tóth Á. 14.
Csere: Somogyi 7/3, Harrison 9/3, Bognár 12/3, Omenaka -.

A mérkőzés elején mindkét csapat Kobe Bryantre emlékezett, az ASE és a DEAC is lepörgette a 24 másodperces támadóidőd, miközben a LED falon videót láthatott a közönség a Lakers legendájáról. Ezután a találkozó első percei Raphiael Putneyról szóltak, az amerikai centerünk két zsákolással és labdaszerzésekkel sokkolta a vendégeket. Nick Faust is bekapcsolta a rakétákat, 7 pontot szerzett az első etapban. A vendégek a kezdeti sokkból hamar felálltak és szorosan a nyakunkon tudtak maradni. Végül az első tíz percet 22-15-ös állással zártuk.

A második negyedet is jó játékkal kezdtük, Justin Jackson óriási energiával és lendülettel játszott, mellette Shannon Evans is értékes pontokat szerzett. A DEAC a negyed végére 5 pontra zárkózott fel, ekkor jött Putney és egy óriási hárompontost eresztett el a vonal mögül, ráadásul a vendégek támadását sikerült kivédekeznünk és a kontrából Shannon volt eredményes. 10 pont volt a két csapat közti különbség, amikor a debreceniek időt kértek. (38-28)

Somogyi Ádám triplája nyitotta meg a második félidőt, a DEAC 6-0-ás rohammal kezdett. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk a harmadik negyedben, olyannyira, hogy a DEAC a hatodik percben kiegyenlített, majd átvette a vezetést Harrison kosarával. (50-52) Justin Jackson érkezett vissza a pályára egy időkérést követően és teljesen új lendületet tudott adni a csapatnak, Shannon és Nick is betalált, ezzel négy ponttal vettük vissza a vezetést. Gyorsan reagáltak a debreceniek a ritmusváltásunkra, Moody két triplával ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. (57-58)

Az utolsó felvonás első percei nem az értékesített pontokról szóltak, a három perces kosárcsendünket Justin Jackson törte meg egy zsákolással, de ez sem tudta kellőképpen feltüzelni a csapatot, ellenben a DEAC óriásit küzdött, aminek az eredménye hat pontos előny lett a negyed második felére. (64-70) Teljesen szétestünk, eladott labdák, rosszul megválasztott dobások, kihagyott büntetők. Az utolsó percet négy pontos hátránnyal kezdtük meg, a szurkolók „Mindent bele” rigmussal buzdították a srácokat, ekkor jött Lóránt Péter és talán a mérkőzés legfontosabb hárompontosát értékesítette jóval a vonal mögül. (72-73) Izgalmas utolsó 30 másodperc elé néztük, kihasználtuk a faultjainkat és Justin még labdát is szerzett, de nem tudtunk kosarat dobni a támadásból a DEAC pedig egy ponttal nyerte meg a találkozót.

 

Kovács Adrián: Gratulálok a csapatomnak. Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk, tudtuk, hogy brutálisan erős támadópotenciál van a hazaiakban, a második félidőben rengeteg olyan szituáció volt, amikor domináltunk védekezésben, ebből kontrolláltabb támadásokat tudtunk vezetni, gratuláció és elismerés illeti a csapatomat, megyünk tovább.

Bognár Kristóf: Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttünk, az első félidőben nem voltunk agresszívak, a félidőben azonban összekaptuk magunkat, a faulthatáron védekeztünk, úgy gondolom, hogy ez volt a kulcs, innen tudtunk ritmusos támadásokat vezetni.

Kovács Ákos: Elszalasztottuk ezt a lehetőséget, magunkat okolhatjuk érte, főleg a támadójátékunkat éreztem nagyon rossznak, mondhatjuk, hogy átlag alatti volt a helyzetek kiválasztása, a dobószázalék, nem járattuk úgy a labdát, ahogy kellene, sok volt az egyéni akció, amitől nem tudtunk visszarendeződni, a DEAC ezt könyörtelenül ki is használta és tudtak élni a lehetőségekkel.

Branislav Dzunic: Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten nyertek. Egylabdás meccs lett, ahol az utolsó támadást nem tudtuk befejezni, valahogy úgy érzem, hogy ebben az utolsó támadásunkban volt a második félidei teljesítményünk. Első sorban a támadásban nagyon szervezetlenül játszottunk, sok labdát adtunk el, amikből az ellenfél könnyű kosarakat dobott, ezt volt a kulcsa ennek a meccsnek. Van min dolgoznunk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%