Körmenden sem sikerült nyerni

2016.04.13, 15:51 Kosárlabda
Jól kezdtünk, de aztán fokozatosan ellépett a házigazda és végül magabiztosan nyerte meg a találkozót.  

 NB1 - Középszakasz, 6. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
95-77

(24-24, 20-12, 30-20, 21-21)
(24-24, 44-36, 74-56, 95-77)

Körmend: Petty 24, Channels 10/6, McKinney-Jones 22/12, Dickerson 19/9, Duinker 16.
Csere: Tóth -, Ferencz 4, Lakosa -, Németh , Farkas -, Molnár -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

  ASE: Kovács Á. -, Robinson 20/6, Barnies 19/9, Fomin 2, Tóth 7/3.
Csere: Dunn 12/6, Watkins 6, Medve 11/9, Will -, Illés -.
Vezetőedző: Schmidt Béla 

 Kipontozódott : - ill. -

Eilingsfeld János nélkül készültünk a mai találkozóra, sajnos az ő sérülése nem jött rendbe, talán majd a ZTE ellen pályára léphet. Helyette Alexander Fomin került be a kezdőcsapatba. A meccs sem kezdődött jól számunkra, McKinney-Jones hármasával hamar vezetést szereztek a hazaiak, de szerencsére nem ragadtunk be, Robinson és Tóth révén eredményesek tudtunk lenni. A folytatásban Barnies is beemelt egy hármast, ám erre - két dupla után - két hármassal válaszolt a hazai csapat, így 7-7 után pillanatok alatt megugrottak hat ponttal, majd erre kettőt még rá is tettek. Sajnos a védekezésünk eléggé átjáró házra hasonlított, több alkalommal is üresen maradt a körmendi ember a palánkunk alatt. Aztán bejött Dunn és Watkins, a játékunk pedig egyszerre elkezdett működni, és nagyjából két perc alatt kiegyenlítettünk, ám a vezetést már nem tudtuk átvenni, sorozatban három elhibázott támadásunknak köszönhetően. Aztán bejött Medve, és egy jó hármassal átvettük a vezetést, amelyet megtartani ugyan nem sikerült, de így is egállal zártuk az első negyedet, ami az elmúlt időszak kezdéseihez képest kimondottan jó eredménynek tűnt.

Medve labdaszerzéséből Dunn dobott hármast, majd két jó büntető is a helyére került, mondhatni jó folytatás. Persze a Körmend sem arról híre, hogy csak úgy feladná hazai pályán, a bajnokság egyik legjobb légiósa, Wesle vy Channels szórt be egy újabb távolit. Elég sok volt a hiba ebben az időszakban, láthatóan idegesek voltak a felek, mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bírt a mérkőzés. Elrontott támadások sora után végül a hazaiak találtak előbb magukra, Petty egy 2+1-es akcióval megfordította az állast. Közben a negyed felére mindkét oldalon összejött a négy fault, amiből először Robinson profitált, sajnos csak egy pont erejéig, mert a második büntető kimaradt. Érdekes, hogy amilyen pontgazdag volt az első negyed, annyira kevés kosár esett a másodikban. Sajnos innentől kezdve egy kicsit elvesztettüók a fonalat, és hiába álltunk fej-fej mellett a Körmenddel Robinson büntije után, innentől repesztett egy 8-0-ás sorozatot a piros-fekete egylet, és ezt az előny meg is tartották a nagyszünetre, igencsak nehéz helyzetbe hozva minket a folytatásra.

Ami a második félidő kezdését illeti, azt talán inkább hagyjuk. A lényeg, hogy mire feleszméltünk, a Körmend megduplázta előnyét, mi pedig kérhettünk időt, hogy ne legyen még nagyobb a baj. Sajnos ez sem segített rajtunk, mert bár főként Robinson egyéni megmozdulásaira építve tartottuk a különbséget, közelebb nem tudtunk kerülni, így sokra nem mentünk vele. Aztán a hazaiak kértek időt, majd még feljebb kapcsoltak, és meglett a közte húsz is a negyed derekához érve. Ebből a végére kettő tudtunk visszahozni, tizennyolc pontos hátrányban, látva a játékunkat, elég nagy bizonyossággal kijelenthettük már ekkor, hogy ez a kávé lefőtt számunkra. 

A záró felvonásra sajnos már csak annyi marad nyitott kérdésként, hogy közelebb tudunk-e kerülni, hogy végül legalább tisztességesnek mondható vereséget szenvedjünk csak. Az elején megint hasított a Körmend, de Tóth Ádám és Medve Máté tripláival kicsit közelebb lopóztunk. A szőnyegbombázáshoz aztán Barnies és Medve is csatlakozott, az ő hármasaikra építve pedig egészen tizenkettőig feljöttünk. Ezzel aztán el is lőttük a puskaporunkat, a vége tizennyolc lett, mi pedig készülhetünk a ZTTE elleni hazai mérkőzésre, ahol nagyon kellene a győzelem.

Fotó: bb1.hu (archív)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%