Most már nem hibázhatunk

2015.05.14, 19:43 Kosárlabda
Nincs több "életünk", a párharcból hátralévő két meccset meg kell nyernünk, ha be akarunk kerülni a döntőbe.

 

 NB1 - Elődöntő, 4. mérkőzés
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
2015.05.15. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Pálla Z., Hegedûs T. (Páli dr.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Szabó - Jones

KTE: Kinney - Kovács - Derasimovic - Ivosev - Barovic

A párharc állása: 1-2

Másodszorra sem sikerült nyernünk Kecskeméten, így ismét lépéshátrányba kerültünk. És mivel a párharc három győzelemig tart, nem is csak simán lépéshátrányba kerültünk, hanem a kiesés szélére is sodródtunk. Ha a döntőbe akarunk kerülni, a következő három napban kétszer is le kell győznünk a Kecskemétet. A recept ismert, múlt szombaton be is vált: jó védekezésünkkel szinte megfojtottuk a lilákat, és végig vezetve húztuk be a meccset. Kedden aztán egy félidőn át ugyanezt tudtuk játszani, ám a nagyszünet után szétestünk, a Kecskemét pedig jobb csapat annál, hogy nem használja a ki ellenfele bizonytalanságát. Ráadásul ebben a sorozatban eddig mindössze 26 százalékkal célzunk a triplavonalon túlról, ami elfogadhatatlanul kevés, főleg, hogy játékunk egyik alapkövét jelentik a sikeres távoli dobások. Vissza kell hát találnunk a helyes útra, ismét legalább 35-40 százalékkal triplázni, valamint a már többször bemutatott kemény védekezést elővenni, és akkor sikerrel vehetjük a KTE jelentette akadályt.

Egyszer már sikerült elkapni Kecskemétet a sorozatban, a második mérkőzésén végig vezetve, magabiztos játékkal nyertünk 65-52-re:

{youtube}NHjnEbsLQ7U|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "Abban a helyzetben vagyunk, hogy nem csak ezt a meccset, hanem a győzelemmel kiharcolt ötödik találkozót is meg kell nyerni, ha döntőbe akarunk jutni. A csapatnak megfelelően kell reagálnia erre a helyzetre. Fel kell venni a harcot a Kecskemét kemény játékával. Az előző találkozó negyedik negyedében az ellenfelünk keményebben játszott, ez jelentette a különbséget a két csapat között. Remélem, hogy támadásban is úgy kosárlabdázunk, ahogy azt kellene: több csapatjátékot várok, hogy jobban forgassuk, járassuk a labdát. Bízom benne, hogy a külső dobásainkat is jobb százalékkal fejezzük be, mint legutóbb Kecskeméten. Védekezésben pedig – amit már mondtam – fel kell venni a harcot, és keményen kell védekezni."

Stojan Ivkovic: "Nem vagyunk fáradtak, épp ellenkezőleg, remek a hangulat a csapatnál. Ünneplünk tovább, ilyen hosszú ünneplésünk még sosem volt. Élvezünk minden napot, viszont azt sem felejtjük el, hogy pénteken még negyven percen keresztül harcolnunk kell. A játékosaim kezdik felfogni, hogy nem kell görcsölni, ez az elődöntő nekik ajándék. Tapasztalatot tudnak szerezni, amit utána kamatoztatni tudnak. Az pedig csak egy plusz lehetőség, hogy legyőzhetnek egy ilyen nemes ellenfelet. Természetesen én, mint edző mindig bízom a győzelemben."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%