MK: Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE

2018.02.15, 14:03 Kosárlabda
Eddig döntetlenre állnak a felek idén, szeretnénk megint "megszerezni a vezetést".

Magyar Kupa - Negyeddöntő
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
Debrecen, 2018.02.16. 15.30
V.: Pálla Z., Praksch P., Söjtöry T., Valovics I. Dr.)

Várható kezdőcsapatok:

ZTE: Vaughn – Kinney – Benke – Szabó – Radic 

ASE: Hinds – Ruják – Medve – Eilingsfeld – Guinn
 

Teo Cizmic: "A Szeged ellen nagyon nem jöttek össze a dolgaink támadásban, rengeteg üres dobást elhibáztunk. Az utóbbi időben jó formába lendülő Troy kiesése nagy érvágás volt számunkra, vele egészen biztos vagyok benne, hogy nyertük volna a meccset. A védekezésünk alapvetően rendben volt, azonban a végén két perc alatt elkövettünk 3-4 komoly hibát, elsősorban hátvéd pozícióban, és ez a meccsbe került. Annak ellenére, hogy kevés pontos meccs volt, többször is vezettünk tízzel, de végül nem voltunk elég okosak ahhoz, hogy lezárjuk a találkozót. Megint előjött, hogy bár képesek vagyunk komoly bravúrokra is, mégis ha „kötelező” a győzelem, ha meg kell nyerni egy meccset, rendre összeroppanunk a nyomás alatt.

De most tekintsünk egy kicsit előre. A kupa negyeddöntőjében egy jó formában lévő Zalaegerszeggel találkozunk, amelyik igazi csapatként kosárlabdázik. Ha le akarjuk győzni őket, jól kell védekeznünk és be kell dobni az üres helyzeteket. Mindkettőt meg tudjuk csinálni, többször is megmutattuk már, de az ellenkezőjére is volt már példa nem egyszer. Kemény meccsre számítok, amelyen sok apró dolog dönthet. Agresszívnak kell lennünk, nem úgy, mint az elveszített hazai meccsen, különösen Radic és Benke alsó posztos védésére kell odafigyelnünk, valamint a betöréseiket és a pick&roll játékukat is annyira limitálni kell, amennyire csak tudjuk. Fontos a gyorsindítások levédése is, de ha jó százalékkal dobsz és okosan játszol támadásban, akkor az már önmagában megakadályozza ezt, hiszen nem lesz labdájuk hozzá. Nagyjából egyforma egyébként a két csapat, amit az is mutat, hogy ugyanannyi győzelemmel állunk bajnokságban. Sajnos mi elég hektikusak vagyunk támadásban, különösen most, hogy hiányzik egy kreatív hátvéd a csapatból. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, extra elszántan és szenvedélyesen kell játszanunk, másképp nem fog menni. Minden itt kezdődik, ha így kosarazol, az magabiztossá tesz és a támadásod is feljavul.

Ami a Szeged ellen megsérült Barniest illeti, tegnap már elkezdett edzeni, jelenleg úgy tűnik, képes lesz pályára lépni. Hogy mennyit bír vállalni, az persze még kérdés, de ott lesz a keretben.

A héten egy új játékost is igazoltunk Ricky Tarrant személyében, ő azonban adminisztratív okok miatt sajnos nem léphet pályára Debrecenben. Az ügynöke nem viselkedett túl professzionálisan, nem intézte el időben a játékengedély kiadásához szükséges „Letter of Clearance” megszerzését, ezzel pedig elég kellemetlen helyzetbe hozott minket. Ahhoz, hogy a kupában pályára léphessen, szerda délig kellett volna benyújtani a papírokat a szövetségbe, ez az említett okok miatt nem jött össze. Annak ellenére sem, hogy a klub részéről Jan kiváló munkát végzett, minden időben készen állt, gyakorlatilag hétfő este óta az ügynökre vártunk, aki nem volt képes végrehajtani a feladatát, annak ellenére sem, hogy őt, és a magyar partnerügynökségét is folyamatosan kerestük és sürgettük ezzel kapcsolatban. Ez most így alakult, nélküle kell megvívnunk a csatáinkat ezen a hétvégén."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%