Mindkét új igazolás pályára lép a Pécs ellen

2015.01.02, 23:10 Kosárlabda
Továbbra is tele vagyunk sérültekkel, Szabó is csatlakozott a maródiak táborához, de Evans és Wise érkezésével könnyebb lett a helyzetünk.

NB1 - Alapszakasz, 14. forduló
Atomerőmű SE - PVSK-PannonPower
2015.01.03. 18:00  (U21 15:15)
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Földházi T., Török R., Söjtöry T. (Bukta)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Markovic - Baki - Eilingsfeld - Jones

PVSK: Nelson - Pahlmblad - Bíró - Budimir - Horti

Mint arról korábban már ITT illetve ITT beszámoltunk, Ryan Evans és Jeremy Wise személyében két új játékossal bővült a játékoskeret a héten. Mindketten hiányposztra érkeztek, Evans feladata elsősorban a hármas poszton megerősítése lesz, míg Wise érkezésével főként a támadóoldalon léphetünk előre. Evans csütörtöktől, Wise pedig péntektől edzett a csapattal, és bár már megismerkedtek a társakkal, még el kell telnie egy pár hétnek, mire megtanulják a csapat játékrendszerét. Ettől függetlenül mindketten képzett, jó játékosnak tűnnek, akik vélhetően azonnal  a csapat segítségére lehetnek.

Ami a többieket illeti, sajnos az eddig is sérült Körtélyesi és Medve mellé Szabó Zsoltot is elveszítette csapatunk, Szöszi a keddi edzés során rosszul fogott talajt egy ziccerdobás után, és már nem tudta folytatni a gyakorlást. Állapotáról pontosat egyelőre nem lehet tudni, amint lesz új hírünk, be fogunk számolni róla. Körtélyesi és Medve rehabilitációja a tervek szerint halad, de esetükben még legalább 3 hét, mire játékra kész állapotban lesznek.

A két vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a BB1.hu portálnak:

Dzunic Branislav: "Nehéz mérkőzésre számítok. A Pécs egy kellemetlen ellenfél, aki ellen idegenben is csak szerencsével tudtunk nyerni. Jól játszanak, és mindenki ellen veszélyesek tudnak lenni. Majd a mérkőzésen fog kiderülni, hogyan sikerült számunkra a téli szünet. A fiúk becsületesen dolgoztak ebben az időszakban is, de két hét meccs nélkül sok idő, és ilyenkor mindig kérdéses, hogyan tudjuk újra felvenni a ritmust, de szerencsére az ellenfél is ugyanilyen helyzetben van. A két új játékosunk közül Wise-ról tudok többet, hiszen meghatározó kosaras volt a nyíregyházi csapatban. Wise egyes-kettes poszton is tud játszani, majd meglátjuk, miképp tud beilleszkedni. Evans egy viszonylag fiatal, tapasztalatlan játékos, aki a hármas poszton mozog a legotthonosabban. Tud azonban játszani lefele és felfele is, és egy atletikus, jó egyetemen végzett kosárlabdázóról van szó. Mindketten velünk edzenek már, és ha a papírjaik rendben lesznek, akkor pályára is léphetnek szombaton. Szabó, Körtélyesi és Medve játékára viszont nem számíthatok."

Csirke Ferenc: "Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Paksot szerintem senkinek nem kell bemutatnom. A játékoskeretük alapján nem meglepő, hogy idén is ott vannak a top csapatok között. Nagyon jó játékosaik és edzőjük van, Pakson nyerni minden csapatnak igazi bravúr. Ha csapatként játszunk, és tudjuk hozni a stabil védekezésünket, akkor lehet esetleg esélyünk arra, hogy szoros meccset játsszunk, vagy meglepetést okozzunk. Az ASE is egy kevés pontot kapó csapat, nagyon jó a védekezésük. Ha egy sokpontos meccset kell játszanunk, akkor nem hiszem, hogy lesz esélyünk. Egyénileg felesleges bárkit kiemelni, mert van 10-11 játékosa Braniszlav Dzunicsnak, akik hasonlóan tudnak belépni a csapat rendszerébe. A napokban érkezett hozzájuk egy új játékos. Ez ilyenkor kicsit meg tud zavarni egy csapatot, mert nem elég csak az ellenféllel foglalkozni, hanem magukkal is többet kell, hogy meg tudják tanítani az új fiúnak a játékaikat. Ő is biztos, hogy bizonyítani szeretne. Bízom benne, hogy mi ezt ki tudjuk használni. Persze önmagában még erre nem lehet építeni. Nálunk mindenki egészséges. Úgy érzem, hogy egy olyan sikeres év után, mint amilyen a 2014-es volt, fel van töltődve mindenki. Szeretnénk egy a tavalyihoz hasonló sikeres évet produkálni."

Forrás, kép: bb1.hu

 

 

 

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%