Mindenki Fehérvárra!

2016.03.08, 15:42 Kosárlabda
Szokás szerint nagyon kemény meccs vár ránk az Alba otthonában, mely komoly befolyással lesz az alapszakasz végeredményére.

 

NB1 - Alapszakasz, 23. forduló
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
Székesfehérvár, 2016.03.09. 18:30
V.: Pálla, Győrffy, Minár (Hartyáni)

Várható kezdőcsapatok
ALba: Cherry - Myles - Spurlock - Pearson - Lóránt

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Ha azt mondjuk, hogy a pokolból jöttünk vissza a Sopron ellen, akkor talán egyáltalán nem túlozzuk el a helyzetet. Félidőben huszonnégy ponttal égtünk, a közönség (egy része) és a játékosok között pedig tapintható volt a feszültség. A dac, tehetséggel és akarattal megspékelve azonban csodákra képes, amint az be is bizonyosodott a második félidőben: a játékosok kapartak, haraptak, csúsztak, másztak, verekedtek, harcoltak és végül megdicsőültek. Mert abban a pillanatban, mikor Kovács Ákos triplája a gyűrűben landolt, vagy mikor Ryan Watkins a büntetővonalon betakarta Ruják Andrást, ismételten hősök születtek a Gesztenyés úton. Játékosaink - immáron élvezve a közönség támogatását - újfent bebizonyították, hogy minden lehetséges.

Azóta több fórumon is terítékre kerültek a találkozó szebb és kevésbé szép pillanatai, a konszenzus azonban minden alkalommal ugyanaz volt: játékos és néző egyaránt jobban érezte magát a bőrében, és könnyebben engedte át magát a mérkőzés nyújtotta "élvezeteknek", mikor a csarnok népének torkából egyként zengett a "Hajrá ASE"!

Fehérváron ismét pokoli nehéz meccs vár ránt. Ebben biztosan lehetünk, hisz ismerjük Dzunic mestert és aktuális csapatait, tudjuk mit és hogyan játszanak, és hogy nem szokásuk könnyű sikereket engedni ellenfeleiknek. Ebben a szituációban minden támogatásra szüksége lesz listavezető csapatunknak! Kerekedjünk hát fel minél nagyobb létszámban, és mutassuk meg, mint már oly sokszor az elmúlt egy-két évtized során, hogy ha a csapat és a közönség egy hullámhosszon van, Fehérvárról sem lehetetlen győztesként távozni!

A győzelem receptje adott, ősszel ugyanis mind a négy negyedet nyerve, összességében simán húztuk be a meccset az Alba ellen. A 96-81-es sikerrel végződő meccsen, mint általában, a csapatjáték dominált részünkről, melyről mindennél többet elmond, hogy hatan is elérték legalább a tíz pontot:

{youtube}RdwHTis22N8|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Biztos, hogy csak nagyon jó játékkal nyerhetünk. A Paks nem véletlenül listavezető. Nagyon jó, több lábon álló csapatuk van, amelyik ráadásul mentálisan is erős, ezt megmutatta például legutóbb a Sopron ellen is. Sokan feladták volna a helyükben akkora hátrányban, de ők fordítottak, mert a játékosaik győztes típusok, akik tudják, hogyan kell megnyerni egy mérkőzést. Egyébként ezt mi is megtapasztaltuk már ellenük, a felkészülés során Szombathelyen minket is nagy hátrányból győztek le. De most mi is bizonyíthatjuk az akaraterőnket. A szolnoki mérkőzésen a védekezéssel elégedett lehettem, de egy kis higgadtság és szervezettség még hiányzott a játékunkból. Erre, és a jó dobóformára biztosan szükségünk lesz, ha nyerni akarunk szerdán.

Schmidt Béla: Az biztos, hogy a legutóbbi meccsen mutatott játékunk az Alba ellen kevés lesz. A Sopron elleni első félidőt nem engedhetjük meg magunknak, mert az Alba nem fog visszaengedni minket a meccsbe. Fizikálisan nagyon erősek, gyorsak, ráadásul az egyik legjobban védekező csapat a hazai mezőnyben. Csapatként játszva lehet csak esélyünk ellenük. Az az igazság, hogy az utóbbi időben, a győzelmeink ellenére, nem igazán áll össze a védekezésünk, a támadójátékunk pedig olykor túlságosan egyénieskedő. Jobban meg kell becsülnünk a labdákat, mert ha nem szervezetten játszunk, nem lesz esélyünk. Természetesen nyerni akarunk, de úgy érzem, hazai pályán az Alba az esélyesebb. Ugyanakkor nekünk is nagyon fontos a meccs, hiszen a középszakaszba magunkkal vitt eredmények miatt a közvetlen riválisok ellen minél többször nyerni kell.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%