Megvan az első magasember is!

2017.08.01, 17:34 Kosárlabda
Az újonc Tim Williams személyében négyes és ötös poszton is bevethető légióssal bővült a keret.

Mintha a tornasorban állítanánk a játékosokat, úgy haladunk előre ezen a nyáron az igazolásokkal. Jabarie Hinds (180cm), Seth Allen (185cm) és Troy Barnies (200cm) után Tim Williams az újabb érkező, aki a maga 203 centijével tökéletesen illik az eddigi mintába. Na de nem csak a magassága, hanem első sorban a játéktudása miatt esett rá Teo Cizmic választása. A 23 éves Williams idén végzett a New Mexico Egyetemen, ahol mérkőzésenként átlagosan 33.5 percet töltött pályán, ez idő alatt pedig 17.4 pont, 6.9 lepattanó és 1.5 gólpassz került a neve mellé. Tavaly szinte hajszálra pontosan ugyanilyen idényt produkált, kicsi kevesebb ponttal, ám több pattanóval, labdaszerzéssel és blokkal. A New Mexico Lobos előtt egyéként a Samford Egyetemen játszott két éven át, ahol nagyjából ugyanezeket a számokat hozta, így összességében elmondható, hogy stabilan hozza azt, amit tud.

A kiválóan képzett magasember a palánk közelében érzi igazán otthon magát, pontjai nagy részét centerezésből szerzi. Erős testfelépítésének és 110 kilójának köszönhetően könnyen tud érvényesülni a darálóban, nem igazán tudják elnyomni a védők. Az idén januárban volt egy lábsérülése, aminek következtében egy hónapot ki kellett hagynia, de a bajnokság végére visszatért és – meccsenként 30 percet játszva – gyakorlatilag ott folytatta, ahol abbahagyta, majd a Portsmouth-ban megrendezett meghívásos tornán is jól szerepelt.

Williams leigazolásával még egy hely kiadó a keretben, melyre még egy palánk alatt bevethető játékos leigazolását tervezi a szakvezetés. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jelöltek ezúttal is vannak, amint megszületik a döntés, természetesen beszámolunk róla. Ez várhatóan két héten belül meg is történik, hiszen az a terv, hogy augusztus 15-én már mind az öt légióssal a fedélzeten kezdjük meg a felkészülést.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%