Megvan az első győzelmünk 2020-ban!

2020.01.03, 20:52 Kosárlabda
Parázs hangulatban ért véget a KTE elleni meccsünk.

NB I. – Alapszakasz – XIV. forduló
KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE
99 - 105
(
25-23, 19-31, 22-23, 33-28)
Kecskemét, 2020.01.03.

Kecskeméti tirplával indult az év első mérkőzése, ami után Nick találta meg Lóránt Pétert üresen a palánk alatt, majd Shannon Evans vágott be egy hárompontost. Lendületesen kezdtük a mérkőzést. Faust és Orlando Coleman kosarai után Derasimovic és Wittmann is betaláltak a másik oldalon, extra dobóteljesítménnyel kezdtek a hazaiak is. (10-12) Pár perces kosárcsend után Marko Derasimovic maradt üresen a hárompontos vonalánál és meg is köszönte a lehetőséget egy sikeres kosárral, ezzel a negyed felénél átvette a vezetést Forray Gábor együttese. Két gyors kosárral sikerült visszavennünk a vezetést, a játékunkat nem tudta lassítani a KTE. Az első 10 percet 25-23-ra a hazai gárda nyerte meg.

Jól kezdtük a második negyedet, agresszívan védekeztünk, a támadásoknál megtaláltuk az üresen maradt csapattársat, jól járattuk a labdát és ráadásul a kinti dobásaink is jól működtek, de a KTE is folytatta a kiemelkedően jó dobóteljesítményt, így a negyed feléig szoros volt a találkozó. Lóránt Péter mellett Shannon Evans és Nick Faust is extra teljesítményt nyújtott, utóbbi 5/4-es triplamutatóval állt a negyed végén, így a félidőhöz közeledve már 14 pontos előnyünk volt. (35-49) Faust hatalmas zsákolásával tovább növeltük az előnyünket, ekkor már 19 pontnál járt az amerikai játékosunk. Végül a KTE a félidő vége előtt 10 pontra felzárkózott, így 44-54-es állással kezdtük meg a pihenőt.

KTE triplával indult a harmadik etap, amit egy eladott labda után egy Derasimovic kosár követett. Nálunk a második félidő első pontjait Orlando Coleman szállította. A második negyedben elért 14 pontos előnyünkből mindösszesen 5 pont maradt három perc elteltével, ráadásul Raphiael Putneyt és Djurasovicot is kiállították. Ekkor Kovács Ákos egy nagyon fontos hárompontost engedett el a sarokból, ami visszarázta a mieinket a kisebb szünetekkel megszakított mérkőzésbe. Izgalmas mérkőzés kerekedett ki a negyed felére, folyamatosan érkeztek a kosarak mindkét oldalon, azonban három gyors triplával és egy Jackson közelivel ismét meg tudtunk lógni az ellenfelünk elől 10 ponttal. (60-70) Ugyan a negyedben volt olyan periódus, amikor a KTE 1 pontra megközelített minket, de a harmadik 10 perc végére 11 pontos különbséget sikerült elérnünk.

Az utolsó felvonást is jó energiával kezdtük, Lóránt Péter az egész mérkőzés kiváló munkát végzett támadásban és védekezésben is, azonban a negyed felére 7 pontra zárkózott fel a KTE. (78-85) Ekkor jött igazán a hidegzuhany. A hazaiak több sikeres hárompontossal kiegyenlítettek másfél perccel a mérkőzés vége előtt. Ekkor azonban megráztuk magunkat és végül parázs hangulatban 99-105-re nyertük meg a találkozót.

A paksi szurkolók előtt le a kalappal, megtöltötték a vendégszektort és végig bíztatták a csapatot, a hullámvölgyeknél is. Köszönjük, hogy velünk vagytok, megyünk tovább!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%