Megvan a vezetőedző, több játákossal is tárgyalunk a folytatásról

2015.06.25, 09:08 Kosárlabda
Schmidt Bélával szóban megegyezett a klub, a következő szezontól ő irányítja a csapatot. Magyar és külföldi játékosokkal egyaránt tárgyalunk a folytatásról, a nemzetközi szereplés viszont ebben az évben - gazdasági megfontolásból - kimarad. Tóth János szakosztályelnök számolt be a klubot érintő fejleményekről.  

 

Az elmúlt hetekben-hónapokban szokatlanul nagy volt a bizonytalanság klubunk háza táján, és bár pletykákkal és félhivatalos információkkal mindenki találkozhatott, hivatalos hírek csak a távozókkal kapcsolatban jelentek meg. Múlt héten aztán végre pozitív hangvételű tudósítások jelentek meg az anyagi lehetőségekkel összefüggésben, Tóth János szakosztályelnök pedig összegezte, mit lehet tudni a következő szezonnal kapcsolatban:

Minden csapatnál az első és legfontosabb kérdés a csapatépítés során a vezetőedző személye. Az Atomerőmű SE vezetőség Dzunic Branislav távozása után úgy döntött, hogy a csapattal korábban bajnoki bronzérmet nyerő, a klubot játékosként, utánpótlásedzőként, másodedzőként és - beugró - vezetőedzőként hosszú évek óta hűségesen szolgáló Schmidt Béla kezébe adja a marsallbotot. A másodedzői posztra is megvan már a jelölt, ám ott még folynak a tárgyalások, de amint megegyezés születik, természetesen beszámolunk róla.

Ami a játékoskeretet illeti, mint arról már korábban beszámoltunk, Körtélyesi Gergely, Baki Gergely és Luka Markovic személyében három játékos is elhagyta a csapatot a nyáron. Jelenleg négy játékosnak van szerződése, a frissen újraigazolt Szabó Zsolt mellett Eilingsfeld János, Kovács Ákos és Tóth Ádám rendelkezik élő kontraktussal a következő szezonra. Jelenleg Medve Mátéval és Illés Mátéval folytat a tárgyalásokat Tóth János szakosztályelnök, az álláspontok szerencsére közel vannak, a klub és játékosok részéről egyaránt megvan a szándék a folytatásra. A keretet két fiatal, saját nevelésű játékossal egészül ki a szezonra.

Ami a légiósokat illeti, szeretnénk az állandóságot képviselni ezen a téren is, mivel a tavalyi játékosok közül Henry Dugat, Jarrod Jones és Ryan Evans is mutattak olyan értékeket, ami indokolttá tenné a maradásukat. Közülük Henry Dugatnak tettünk ajánlatot, Jarrod Jones azonban nívósabb bajnokságba szeretne igazolni, olyan szerződésért, amellyel nem tudunk versenyezni. Ami Ryan Evanst illeti, vele is elégedett volt a vezetés, ám egyelőre mindkét fél kivár, megvizsgálva a további lehetőségeket. A klub négy légióssal tervez a 2015/2016-os szezonra, az új játékosok kiválasztása azonban csak azt követően fog megkezdődni, hogy befejeződtek a tárgyalások azokkal, akikkel hosszabbítani szeretne a klub.

Az elmúlt két idény során a nemzetközi porondra is kilépett az Atomerőmű SE, idén azonban ez a kimarad, kizárólag a bajnokságban és a magyar kupában mérettetjük meg magunkat. A dolog mögött anyagi megfontolások állnak, a nemzetközi színtérre való kilépéshez ugyanis minden évben külön támogatást kellett igényelni. Tekintettel arra, hogy milyen hosszas bizonytalanság előzte meg a működéshez szükséges források előteremtését az idén, a klub úgy döntött, hogy most nem nem él ezzel a lehetőséggel.

Végezetül Tóth János szakosztályelnök külön kiemelte, mennyire örömteli, hogy a sporttámogatás, és azon belül is a kosárlabdasport támogatása rendeződni látszik a városban. Nagyra értékeljük és köszönjük azon játékosok klubunk iránt mutatott elkötelezettségét, aki akár élő szerződésük, akár szabadon igazolható státuszuk tudatában is a kitartottak a klub mellett, és más ajánlatokat visszautasítva hittek a helyzet rendeződésében. Köszönjük továbbá mindazok segítségét, akik akár klub kötelékében dolgozva, akár az Atomerőmű Sportegyesületért aggódó civilként megtettek mindent, hogy a bizonytalanság véget érjen, visszatérjen az anyagi biztonság, az Atomerőmű SE neve pedig újra régi fényében tündököljön.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%