Megvan a csoportelsőség!

2014.04.11, 20:16 Kosárlabda
A Szeged ellen a harmadik meccsét is sikerrel vette junior csapatunk az országos döntőben, így veretlenül nyerték meg a csoportot. Szombaton 14.00-kor a Vasassal játszunk a döntőbe jutásért!

SZEDEÁK - Atomerőmű SE 69-73 (25-11, 18-25, 14-18, 12-19)

A meccs részletes statisztikája IDE KATTINTVA elérhető!

A kosarsport.hu beszámolója a mérkőzésről:

Rangadóhoz méltóan kezdõdött a csata, 6-6-ig egymás mellett haladtak a csapatok, majd Vágvölgyi büntetõje után Kereszty duplája, illetve Demeter triplája repítette a Szedeák. (12-6) Bár ezt követõen Antoni és Papp igyekeztek felzárkóztatni a paksiakat, Kereszty zsákolása révén maradt az elõny a szegedieknél. (14-11) Sõt, az utolsó három perc egyértelmûen Molnár Csaba tanítványairól szólt, akik Vágvölgyi és Meleg pontjaival 25-11-re húztak el riválisuktól

A rövid pihenõ jót tett az atomvárosiaknak, hiszen többek között Papp 8 egységével megszorongatták a mindössze Demeter, illetve Kereszty dupláira hagyatkozó Szedeákot. (31-24) Sõt, ezzel még nem volt vége! Sánta sikeres büntetõje a 18. percben egy pontra hozta fel a Paksot, majd Antoni duplája már a fordítást jelentette. (35-36) Az utolsó két minutum ugyanakkor megint a szegedieké lett, Demeter és Mike kosarai után Kereszty még egy zsákolást is bemutatott, így a szünet elõtt maradt a vezetés együttesüknél. (43-36)

A fordulást követõen azonnal lerohanta ellenfelét az Atomerõmû, Kollár, Antoni és Papp kosaraira sem érkezett válasz. (43-43) A nagyobb bajt aztán Mike akadályozta meg, a fiatal irányító egy rossz ütemû passzt kapott el, majd a kosárig rohant vele. (45-43) Ezt követõen felváltva születtek a pontok a két oldalon, a paksiaknál fõként a második félidõben kiváló játékot bemutató Antoni révén. A piros mezesek kiválósága szerezte a negyed utolsó kosarait is két büntetõ formájában, ezekkel lett az állás 57-54.

A negyedik felvonás aztán drámai csatába torkollott. Mike és Demeter duplái után Kollár talált be, majd Buzás nyugtatta meg ismét a szegedi híveket. (63-56) Nem tartott azonban sokáig ez a nyugalom, a Paks Meixner és Antoni vezetésével öt perc alatt a hétpontos hátrányból hatpontos elõnyt kreált! (63-69) A Szedeák Mike triplájával reagált, illetve Vágvölgyi két, továbbá Mike egy sikeres büntetõjével ki is egyenlített. (69-69) A hajrát mégis végül Nagy Gábor tanítványai bírták jobban, akik a harmadik negyedben megsérült társukért, Fazekasért is küzdve négy - büntetõbõl szórt - ponttal megnyerték maguknak a thrillerrel felérõ összecsapást. (69-73)

Edzõi nyilatkozatok:
 
Molnár Csaba: Gratulálok a Paksnak a gyõzelemhez! Számunkra viszont minden nagyon csúnya, minden nagyon rossz, nem vagyok elégedett, de holnap majd javítunk!

Nagy Gábor: Ez a gyõzelem felért egy bajnoki címmel. Óriási gödörbõl jöttünk fel a második negyedben, és bár sok könnyû kosarat kaptunk, óriási szívvel küzdöttünk. Sajnos úgy tûnik, Fazekas Viktor, egyik centerünk súlyos bokasérülést szenvedett, és az amúgy is leamortizált csapatunk kezd elfogyni az elõdöntõre.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%