Megszorongattuk a tavalyi aranyérmest

2022.11.30, 21:07 Kosárlabda
A második félidőben mutatott játékunkkal megleptük a Falcot.

Alapszakasz – VIII. Forduló
Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC
77 – 84
(16-21, 12-18, 30-20, 19-25)

Atomerőmű SE : Edwin 6, Frank 3/3, Grubor 7/6, Eilingsfeld 22/3, Atkinson 12
Cserék: Buckingham 11, Taiwo 4, Kovács Ák. 12/6, Pajor -, Gulyás -

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 2, Kovács B. 3/3,Brown 14/6, Tiby 7/3, Keller Á. 13/3
Cserék: Perl 21/3, Cowels 15/9, Krivacevic 2, Sövegjártó, Barac 4, Verasztó 3/3

A kecskeméti idegenbeli siker után a Gesztenyés úton fogadtuk a tavalyi aranyérmest. Szombathelyi kosárral indult a szerdai találkozó, majd Frank Áron talált be a vonalon túlról, erre Kovács Benedek válaszol szintén egy hárompontossal. Higgadtan kezdtük a mérkőzést, azonban a negyed felénél bőven voltak hibáink, védekezésben egyáltalán nem tudtuk felvenni a ritmust, támadásban pedig rossz megoldásokat választottunk. Cowels triplája után már 7 pont volt a vasiak előnye, ekkor kért először időt Csirke Ferenc. (7-14) A „fejtágítás” után Buckingham dobta meg az első pontjait az ASE Csarnokban, majd Taiwo büntetőzött kettőt, ezután ismét Buckingham volt eredményes, ezúttal egy 2+1-es akcióval, visszajöttünk két pontra. Verasztó triplája újabb előnyt adott a Falconak, azonban Atkinson Jr. szépen fordult le védőjéről a körtében és könnyű ziccert értékesített. (16-21)

Gulyás Milán remek passzából Taiwo zsákolt a negyed elején, majd Edwin is eredményes volt, ismét felzárkóztunk három pontra. Gulyás Milán tört a gyűrűre a következő támadásnál, azonban iszonyatosan lefaultolták, a játékvezetők sportszerűtlen hibát ítéltek. Kis szünet után Perl triplájával folytatódott a találkozó, majd rákapcsolt a Falco és az remek csapatjátékkal 13 pontra növelték az előnyüket. Kovács kosarával szépítettünk, majd Taiwo blokkolt a túloldalon, ezzel a megmozdulással ért véget az első félidő. (28-39)

11 pontos szombathelyi előnnyel indulhatott a harmadik etap, Milos Grubor fadeaway dobása lecsorgott a gyűrűről, Atkinson azonban betuszkolta a játékszert két támadással később. Ismét hibázott a Falco, Eilingsfeld a túloldalon faulttal együtt értékesített egy ziccert, a büntető is jó volt, feljöttünk 6 pontra, ekkor azonban Cowels triplázott, majd Keller szerzett három pontot. Felpörögtek az események, a 6 pontos hátrányból gyorsan 12 lett, ekkor azonban Atkinson és Eilingsfeld értékesítettek 2-2 pontot. Folyamatosan 9-10-11 pont volt a két csapat közti különbség, a negyed második felében azonban erőre találtunk és elkezdtünk nagyobb tűzzel játszani, ami azt eredményezte, hogy Eilingsfeld zsákolása után már csak 7 ponttal voltunk Perl Zoltánék mögött, időt kért Milos Konakov. A technikai megbeszélés után Brown hármasa csorgott le, Frank Áron egészpályás passza után Eilingsfeld zsákolt faulttal együtt, természetesen a büntető is jó volt, felcsendüt a „mindent bele” rigmus a szurkolóktól.  (48-52) Teljesen szétestek a szombathelyiek ebben a negyedben, mi azonban tovább folytattuk a lendületes játékot, Grubor tirplája után kiegyenlítettünk. (54-54) Keller hárompontosból volt eredményes, Eilingsfeldnek erre is volt válasza, az utolsó etapra 58-59-es állással fordulhattunk.

Kemény játékkal indult a negyedik negyed, Kovács kettesével tartani tudtuk magunkat. Grubor büntetőjével át is vettük a vezetést három perc elteltével, azonban ekkor rákapcsoltak a szombathelyiek és 0-5-ös rohanást produkáltak, időt kértünk. Ismét "körömrágós" végjátékra számíthattunk, hihetetlen nagyot küzdöttünk a második félidőben, szabályosan felszántottuk a parkettát. Két és fél perccel a végső dudaszó előtt 70-73-as állásnál Milos Grubor faultolta Brownt a triplavonalnál, aki mindhárom büntetőt értékesítette, így a véghajrára 6 pontos szombathelyi vezetéssel fordulhattunk. (70-76) Kovács triplája a lehető legjobbkor jött, Perl azonban nem hibázott a másik oldalon, két büntetőt és egy gyorsindításos ziccrt is értékesített, 7 pontos Falco előnynél kért időt Csirke Ferenc 1:25-el a vége előtt. Kovács hárompontossal nyitotta az utolsó percet, Keller kosara is jó volt a másik oldalon, ekkor már a mérkőzés állását nem tudtuk megrodítani, végül a Falco zsebelte be a győzelmet.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%