Megszakadt a győzelmi sorozat az U18-as kiemelt bajnokságban

2014.03.16, 20:34 Kosárlabda
A harmadik negyed döntött a hazai csapat javára az Óbuda elleni meccsen.       

Hétközi mérkőzésen idegenben az Óbudai Kaszások otthonában játszottunk. Mi már bejutottunk az országos döntőbe, várhatóan a 4. helyen, míg ellenfelünk győzelme esetén az 5. helyen a hátralévő mérkőzésektől függetlenül. Bár itthon nagy különbséggel nyertünk, de tudtuk  a jó erőkből álló Kaszások hasonlóan a többi csapathoz talán a Szombathely és Szeged kivételével bárkit bármikor képesek megverni. Mindkét csapatban voltak hiányzók, nálunk Gombos Ádám aki meghatározó emberré kezdte kinőni magát , de iskolai házibajnokságon térdsérülést szenvedett és nagyon úgy néz ki hosszabb időre nem számíthatunk rá. Sterczer Peti is sérült, nem edz rég óta intenzíven, hol javul, hol nem a lába, nem százszázalékos, a mérkőzésekre próbálja meg összeszedni magát, ki tudja meddig. Villányi Matyi sérült április közepéig biztos nem játszik, Sánta Bálint sem edz hetek óta , testnevelés órán szerzett boka sérülése nem javul. Több betegünk is volt, Molnár Balázs, Dávid Robi, úgy hogy edzeni is alig tudtunk.
Kollár Zsombor a Szeged elleni mérkőzésen megsérült, de vállalta a játékot.
Ezért nem voltak vérmes reményeink, de bíztunk abban össze tudjuk erre a mérkőzésre is kapni majd magunkat.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, de érződött vendéglátónk  nagyobb energiákat mozgósít mint legutóbb, agilisabbak, agresszívabban játszottak.
A második negyedben bár nem játszottunk csúcsformában és ellenfelünk is többet hibázott, viszonylag stabil védekezésünkkel biztosan vezettünk. Igaz falt problémákkal is küzdöttünk főleg magas ember poszton.
A harmadik negyedben feljavult vendéglátónk védekezése és ez azzal is párosult , hogy mind mezőnyből , mind a palánk alatt egyformán eredményesen játszott, mi meg mintha elbambulva konstatáltuk volna, nem csak elfogyott az előnyünk egy 0:11-es négy perc alatt, hanem az utolsó két perc 4:8-a révén már ellenfelünk vezet hét ponttal. Igaz ehhez pontatlan támadások, eladott labdák sorozata is kellett.
Sajnos hátrányunk  tizenegy pontra nőtt a negyedik negyed elején, és bár küzdöttünk, de csak megközelíteni tudtuk ellenfelünket a 38. percben 68:73-ra. Elmondható hogy végig megmaradt a hátrányból és csak az eredmény után futottunk, míg ellenfelünk továbbra is jól dobott mezőnyből és uralta a palánk alatti területet. Annak ellenére is, hogy több kosarat  bentállásból kaptunk, és a sporik „egyetlen alkalommal sem vették ezt észre.” Ezzel együtt tény vendéglátónk megérdemelten győzött, és látszik az országos döntőn egy mérkőzés sem lesz sétagalopp. Néhány dologban javulnunk kell, bár sok fog múlni azon, hogy a sérültek rendbe jönnek-e, és mikor tudunk majd együtt edzeni végre.
Már most kialakulni látszik, hogy az Országos Döntőn várhatóan a Szombathely, biztosan az ASE, Óbudai Kaszások és a 8. csapat játszik majd egy csoportban.

Óbudai Kaszások - ASE  83:76  ( 21:20, 9:18, 26:11, 27:27 )

ASE: Papp 27/9, Antóni 20/12, Kollár /3, Miholics 3, Fazekas 2
cs.: Meixner 8, Sterczer 4, Sánta 2, Gulyás
       
                                                                                                Nagy Gábor         
  


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%