Megnyert meccset buktunk el Zalaegerszegen

2023.03.20, 14:00 Kosárlabda
15 pontos hátrányból jöttek vissza Kellerék.

Alapszakasz – XXIV. Forduló
Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE
81 – 78
(26-21, 15-17, 14-30, 26-10)

Zalaegerszeg: Trice 5/3, O'Reilly 13/3, Polster 11/9, Smith 21/6, Osztojics 10
Csere: Keller 6/6, Rakicsevics 13/3, Németh -, Zsíros -, Csuti 2

Paks: Edwin 14, Pajor -, Buckingham 10/3, Eilingsfeld 11/3, Atkinson 16
Csere: Kovács 13/6, Grubor 6/6, Frank 6/6, Taiwo 2

Közel teltházas csarnok fogadott minket Zalaegerszegen, rangadóhoz méltó hangulkatban indult a találkozó. Deon Edwin dobása lecsordult a gyűrűről a találkozó elején, Eilingsfeld azonban a következő lehetőségnél nem hibázott. Nem sokáig volt nálunk az előny, O’reilly a sarokból triplázott, a túloldalon azonban Eilingsfeld is a vonal mögül volt eredményes. Zsinórban két eladott labdánk volt a folytatásban Mitchell látványos zsákolással büntette ezt meg. Újabb zalaegerszegi tripla érkezett, ezúttal Polster Attila volt eredményes a fehér mezeseknél, majd az újabb eladott labdánkból a triplavonal mögül a második hárompontosát is beszórta a ZTE fiatal játékosa, időt kért Csirke Ferenc. (13-7) A technikai egyeztetést után gyors támadást vezényeltünk, aminek a végén Atkinson Jr. zsákolt. Polster ismét kintről volt eredményes, ezt Atkinson Jr. kettese követte, majd a védelmünkben kialakult zavart kihasználva Rakicevic talált be. (20-11) Szinte minden „beesett” az egerszegieknek ezen az estén, az utolsó percben azonban magunkra találtunk és gyors offenzívákat vezényelve visszajöttünk 5 pontra. (26-21)

Keller triplája nyitotta a második 10 percet, majd Kovács és Edwin szereztek pontokat, feszülten, néha pontatlanul játszottunk. A negyed feléhez közeledve Atkinson Jr. percei következtek, az amerikai játékosunk pontjaival ismét megkezdtük a felzárkózást, amit Frank Áron hármasával folytattuk. (33-32) Pontatlanul célzott ebben a periódusban a ZTE, nem jöttek az extra kosarak csapatunk pedig ritmust tudott váltani. Több lehetőségünk is adódott a kiegyenlítésre, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel, időközben pedig ismét magára talált a hazai gárda, Keller hárompontosa után időt kért Csirke Ferenc. (37-33) Eilingsfeld találatát Kovács büntetője, majd Taiwo kettese követte, 1 perccel a nagyszünet előtt átvettük a vezetést. Parázs hangulatú mérkőzéssé alakult a találkozó, O’reilly betörése után az utolsó támadást mi vezényelhettük, de nem tudtunk kosarat szerezni. (41-38)

Atkinson Jr. duplája nyitotta a harmadik etapot, majd Smith és Trice találtak be. Öt pontos akciót vezényeltünk a folytatásban, Edwint dobás közben faultolták, az amerikai irányítónk értékesítette a ziccert, majd a ZTE kispadja kapott egy „C” jelű technikai hibát, amiért Buckingham büntetőzhetett, Edwin extra dobása azonban kimaradt, a lepattanó megszerzése után Eilingsfeld volt eredményes. (46-45) Folytattuk a koncentráltabb játékot, Edwin indításából Atkinson Jr. dobott ziccert, az előny ezzel ismét nálunk volt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban, Kovács Ákos triplája a legjobbkor jött, 52-54-re módosítottuk az eredményt, majd Edwin kettesével növeltük tovább az előnyünket, időt kértek a hazaiak. Edwin újabb középtávolija után Kovács Ákos csapatkapitányunk neve mellé jegyezhettünk újabb két pontot, majd Frank Áron tirplája is jó volt. (52-63) Pattanásig feszült a hangulat a ZTE kispadján, újabb „C” jelű technikai hibával jutalmazták ezt a játékvezetők. Edwin tempója még belefért a dudaszó előtt, 13 pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó 10 percre. (55-68)

A záró felvonás elején Grubor tripláját O’Reilly duplája követte, majd Ostojic állhatott a büntetővonalhoz Grubor faultját követően. Elkezdett magára találni a ZTE, mi pedig egyre többet hibáztunk, így talán a legjobbkor jött az erősítés a kispadról az eddig kiválóan játszó Eilingsfeld személyében. Nem állt helyre a rend, Smith két büntetőjét két zalaegerszegi hárompontos követte, az előnyünk pillanatok alatt mindösszesen 3 pontra apadt, ekkor három perc volt vissza a végső dudaszóig, időt kértünk. (73-76) Buckingham két pontjával folytatódott a találkozó, majd O'reilly is eredményes volt, Eilingsfeld tempója azonban lecsorgott, a túloldalon pedig Smith 2+1-es akciójával kiegyenlítettek a hazaiak. (78-78) Rakicevic duplájával az előny már a fehér mezeseknél volt. Percekig állt a játék egy vitatott játékvezetői ítéletet követően, végül a büntetővonalhoz Ostojic állhatott, aki kettőből egy pontot értékesített. 5.9 másodperccel a vége előtt Grubort faultolták a félpályánál, időt kért Csirke Ferenc, hogy felvázolja az uoltsó támadásunkat. (81-78) Ebből nem született már kosár, így a találkozót a ZTE zsebelhette be. (81-78)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%