Megizzasztott minket a Pécs

2024.01.15, 10:02 Kosárlabda
Megszenvedtünk a győzelemért.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XVI. forduló
Atomerőmű SE – NKA Universitas Pécs
81 – 79
(19-14, 25-21, 17-29, 20-15)

ASE: Ihring 6, White 27/6, Géringer 3/3, Nicholson 13/3, Wright Jr. 13/6
Csere: Wooten Jr. 5, Kovács Á. 5/3, Kékesi 5/3, Dorogi 2, Kucsora 2

NKA: Nikolics 4, Kovács P. 6/6, Scherer 10/6, Durmo 23/3, Manjgafic 23/9
Csere: Walker 13/9, Kerpel-Fronius -, Lados -, Herger -, Benke -

Mario Ihring ziccerével indult a találkozó, majd Scherer triplázott a sarokból, majd Nikolic értékesített két büntetőt. Wright kettese rövid volt, a tranzíciós játék után Durmo közelije ért két pontot, erre már tudtunk válaszolni. Kékesi Kolos érkezett Géringer Gergő helyére, a fiatal tehetségünk rögtön egy triplával köszönt be, ezzel visszavettük a vezetést. Nem találtuk a ritmust a folytatásban, sok volt a hiba mindkét oldalon, a csapatot végül Kovács Ákos és Kucsora Csaba rázták fel két nagyon nehéz kosárral, időt kért a Pécs. (17-12) Nicholson pontjaival folytatódott a találkozó, majd az első negyed végeredményét Manjgafic állította be, így 19-14-re nyertük meg ezt az etapot.

Wooten Jr. zsákolása után White neve mellé jegyezhettünk 3 pontot, majd Wright Jr. és Géringer Gergő tripláztak, jól kezdtük a második 10 percet, pillanatok alatt 10 pont feletti előnyt dolgoztunk ki. (31-18) Scherer újabb hárompontosa után Gérginger hibázott, a gyorsindításból Durmo ziccerezett, időt kértünk. (31-23) Durmo kinti dobásával és könnyű ziccerével tovább zárkózott a vendég gárda, ekkor a hosszú kosárcsendünket Nicholson törte meg. Folytatta a menetelést az NKA, sorban jöttek a pontok a vendégeknél, két perccel a félidő előtt egy pontra zárkóztak Kovács Péterék, időt kértünk. (35-34) Nicholson hárompontosával „tértünk vissza a meccsbe”, majd Ihring belöbbölt passzából Wooten Jr. zsákolt, a labdaszerzésünket követően pedig White is beköszönt. Ennek a jó periódusnak köszönhetően a félidőre 9 pontos előnnyel mehettünk. (44-35)

Kovács Péter hármasával indult a második félidő, majd Durmo is betalált, erre már Nicholsonnak volt válasza a túloldalon, Kovács Péter viszont ismét kintről volt eredményes. Keith Wright Jr. a második tripláját is megdobta a mérkőzésen, majd egy 2+1-es akciót is sikeresen zárt az amerikai center. Ahogyan a találkozón sokszor, most is rossz periódusba kerültünk, nem volt ritmusa a játékunknak, az NKA kihasználta ezt és Walker két hárompontosával ismét egy pontra zárkóztak a baranyaiak. (56-55) Ihring hibázott a palánk alatt, Manjgafic triplája viszont jó volt, átvette a vezetést az NKA az időkérés után. Kovács Ákos trojkája a legjobbkor jött, azonban sokáig nem örülhettünk, Manjgaficot Keith Wright Jr. faultolta a triplavonalnál, a pécsi légiós bevágta a hármast és a büntetőt is, Wrightnak ez volt a negyedik személyi hibája. (61-64)

White hárompontosával egyenlítettünk a záró etap elején, majd Kucsorára fújtak a játékvezetők egy sportszerűtlent, Manjgafic a büntetőt pontra váltotta, majd Walker is betalált. White percei következtek, az amerikai játékosunk rákapcsolt és a pontjainak köszönhetően ismét ki tudtunk egyenlíteni. (72-72) Izgalmas végjáték elé nézhettünk, megkezdődött az utolsó öt perc, ekkor Scherer kettesével ismét a vendégeknél volt az előny. Zúgott a „mindent bele” a közönségtől, az utolsó két percre két pontos előnnyel fordulhattunk. (76-74) Durmo rámolta be a játékszert a gyűrűbe a palánk alatt, a túloldalon Dorogi is hasonlóan járt el, majd White iszonatosan nehéz ziccerével 4 pontra növeltük az előnyünket 41 másodperccel a lefújás előtt. Az időkérés után Walker triplázott, innen viszont már nem engedtük ki a meccset a kezünk közül, behúztuk az idei hetedik győzelmünket is.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%