Megint a fehérváriak örülhettek

2017.11.25, 19:34 Kosárlabda
Harmincnyolc percig vezettünk, ám a végére az Alba ki tudta használni, hogy teljesen elkészültünk az erőnkkel és megnyerte az edzőmeccset.

Edzőmérkőzés
Atomerőmű SE – Alba Fehérvár
84-90
(26-14, 22-26, 16-15, 20-35)
Paks, 2017.11.25.

ASE: Hinds 7/6, Allen 12/6, Barnies 15/6, Guinn 23/12, Ogunyemi 13.
Cs.: Garamvölgyi 2, Medve 7/3, Gulyás 5.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Alba: Hill 4, Mohammed 11/9, Simpson 7/3, Harris 13/6, Lóránt 13/3.
Cs.: Fenner 20/9, Kovács 13/3, Keller -, Horton 6, Brbaklic 3/3.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: - ill. Mohammed (37.)

 

Egy héttel a bajnoki összecsapás után – kihasználva a válogatott miatti szünetet – edzőmeccsen is találkoztunk az Albával. Tartalékos összeállításban érkeztek a felek, tőlünk Eilingsfeld és Ruják, az Albából Keller és Markovics hiányzott.

Allen és Barnies távoli dobásaival mi kezdtük jobban a meccset, vezérletükkel hamar elléptünk 12-5-re. A túloldalon Harris csipkedte magát, de hiába dobott öt pontot is pillanatok alatt, így is tudtuk növelni az előnyünket, ami a hetedik percre Guinn két büntetője után már két számjegyűre nőtt. Az előny a védő és támadó oldalon mutatott dolgoknak egyaránt köszönhető volt, az például egyáltalán nem volt hátrány, hogy ezúttal a dobásaink is beestek. A különbséget sikerült megőriznünk a negyed végéig, de azért így is volt mit mondania a két edzőnek a kisszünetben.

Két könnyű Horton-kosárral indult a második negyed, Teo Cizmic nem is volt boldog, főleg mikor Hill is betalált. Kérte is az időt azonnal, szerencsére előtte még belefért egy Ogunyemi-dupla. Az Alba láthatóan összekapta magát a szünet után, bár az azért segített nekik, hogy egy Hill – Harris – Simpson sor érkezett frissítés gyanánt. A csapat Javion Ogunyemi volt ebben az időszakban, sorra szerezte a kosarakat, hamar el is érte a tíz pontot. Ebben a játékrészben jóval több pont esett, mint az elsőben, de szerencsére ezek nagyjából egyenlő arányban oszlottak meg, így a félidőre nyolc pont megmaradt a tizenkettőből. A csapatjátékot jól mutatta, hogy mind a nyolc,, első félidőben pályára kerülő játékos betalált a fehérvári gyűrűbe.

Allen ziccerével, sok-sok hibával és egy támadópattanó eredményeképp született Fenner-triplával folytatódott a játék. A két említett kosár után több, mint három percet kellett várni, hogy ismét valamelyik gyűrűbe, nem volt épp túl magas a színvonal ebben az időszakban. A védekezésre egyébként nem lehetett panasz, a pontgazdag második félidő után nyilván mindkét mester erre hegyezte ki a mondandóját. A játékrész második felére azért magukra találtak kicsit a felek támadásban is, Barnies hat pontjával tartottuk a lépést és nem engedtük közelebb a kék-fehéreket. Sőt, Gulyás szép kosarával valamint Allen triplájával kilencig növeltük előnyünket a 30. perc végére.

Brbaklic és Harris távolijára Hinds és Guinn válaszolt, ezzel ki tudtuk volna békülni egészen a meccs végéig. Harris játszott négyes ebben az időszakban az Albában, ez okozott némi nehézséget számunkra, több alkalommal sem értünk ki rá, amit ki is használt.  A 34. percben, öt pontos ASE- előnynél kértünk időt, kellett egy kis szusszanás a srácoknak. Jót is tett nekik, rendeztük a sorokat és okosan őriztük az előnyt. Ebben sokat segítettek Guinn kosarai, RT a hajrára fordulva már huszonháromnál járt. Ekkor erőre kapott az Alba és két perc alatt eltüntette a hét pontos különbséget és 95 másodperccel a vége előtt kiegyenlített. Időt kértünk, ám kosara szerezni nem tudtunk. Nem úgy, mint Kovács, aki Allen arcába dobott egy triplát, gyakorlatilag eldöntve a meccset.

Mindenesetre az összekép nem volt rossz, 38 percig vezettünk is, ám a végjátékot még gyakorolni kell. Mindenesetre ez nem volt rossz egy hat légióssal és Lóránttal felálló Alba ellen, talán a hiányzó két emberrrel a fedélzeten nem készültünk volna el ennyire az erőnkkel.

Kép: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%