Megfogyva bár, de törve nem

2015.03.16, 19:39 Kosárlabda
Jarrod Jones mellett Tóth Ádám és Jeremy Wise is megsérült, nélkülük vesszük fel a harcot a Sopronnal.

 

 NB1 - Középszakasz, 2. forduló
Atomerőmű SE - Soproni Sördögök
2015.03.17. 18:00
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Papp P., Török R., Szabó G.

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Baki - Evans - Szabó - Eilingsfeld

Sopron: Ruják - Thomas - Borisov - Dénes - Tóth

Ha úgy fogalmazunk, hogy nem túl jó előjelekkel futunk neki a középszakasznak, akkor viszonylag finoman fogalmaztunk. Előbb legponterősebb játékosunkat és egyben kezdő centerünket veszítettük el egész szezonra, majd centertársa, Tóth Ádám is kidőlt a sorból egy talpsérülés maitt, így gyakorlatilag igazi ötös nélkül maradtunk a középszakasz nyitányán. Persze azért Eilingsfeld János személyében van még variációnk erre a posztra, azonban ő jórészt erőcsatárként szerepelt az alapszakasz során. Mellette Szabó Zsolt, valamint az alapból hármas poszton bevethető Evans-Körtélyesi duó alkotja majd a palánk alatti szekciót a holnapi találkozón, ami igencsak érdekes helyzetet teremt. Egy biztos: magassági fölényben nem leszünk, de hogy optimisták legyünk, legalább szinte biztosan mi leszünk a gyorsabb csapat. Azért a külső sornak sem lesz egyszerű dolga, Jeremy Wise combjában ugyanis részleges izomszakadást diagnosztizáltak, így két-három hét pihenő rá is vár.

Ami az ellenfelet illeti, a "hullámvölgyben vannak" frázis elég jól jellemzi jelenlegi állapotukat, ugyanis az alapszakaszt négy vereséggel fejezték be, utolsóként egy igencsak kellemetlen MAFC elleni fiaskóval, majd a középszakasz nyitányán is kikaptak, mégpedig otthon a Kecskeméttől. Az idény elején magabiztosan és szép játékkal menetelő, a tabellát fél szezonon át vezető csapatnak lassan meg kell törnie ezt a rossz sorozatot, és mikor lenne erre jobb alkalom, mint a sérülésektől tűzdelt ASE otthonában?

Nehéz meccs vár hát ránk, de a fiúk a Körmend otthonában már megmutatták másfél héttel ezelőtt, hogy küzdeni azt nagyon tudnak, és nem adják fel az utolsó pillanatig a harcot. Erre lehet számítani holnap is, mert bár létszámban megfogyatkoztunk, de lélekben meg nem törtünk!

Ami a két csapat legutóbbi összecsapását illeti, az akkor még listavezető Sopron otthon fogadta a mieinket, akik egészen bravúros, 75-80 arányú sikert arattak, és átvették a vezetést a tabellán, amelyet már nem is engedtek ki a kezükből.

{youtube}74wE8tQE7fY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "A középszakasz első mérkőzése következik számunkra, hiszen az első fordulóban szabadnaposak voltunk. A Kecskemét, a Sopron a Kaposvár és mi szerintem egyenlő esélyekkel indulunk a minél jobb helyezés megszerzéséért, igaz, mi több pontot hoztunk az alapszakaszból, és ezt az előnyt szeretnénk megtartani. A Szolnokon kívül ez a négy csapat egyenrangú ellenfél. A Sopron nincs most jó formában, de ez legyen az ő problémája. Nehéz megmondani, hogy egy ilyen hullámvölgyből hogyan fognak tudni kijönni. Ettől függetlenül mi egy kemény meccsre készülünk, hiszen az alapszakaszban hazai pályán kikaptunk tőlük. Jeremy Wise nem tud játszani, és Tóth Ádám játéka is kérdéses."

Sabáli Balázs: "Az elmúlt heteinket tekintve úgy gondolom, hogy a Paks az esélyesebb. Mondom ezt annak ellenére is, hogy Jones sérült, nálunk pedig Poscic nem teljesen egészséges. Abban bízok, hogy koncentráltan tudunk játszani. Le kell csökkentenünk az eladott labdáink számát, és lényeges lesz a dobások kiválasztása. Az elmúlt találkozókon sok olyan kísérletünk volt, ami nem volt kifejezetten helyzet, és ritmustalanul, ütemtelenül vállalkoztunk. Bízom abban, hogy védekezésben tudjuk tartani azt a szintet, amit a Kecskemét ellen az első félidőben produkáltunk. Igazából a támadással volt problémánk. Jó lenne, ha a védekezés és a támadásunk hasonló szintre tudna jutni, és stabilabbá tudnánk válni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de remélem, hogy a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy végre elinduljunk felfelé, és ne arról szóljon a középszakasz, hogy pofozógépek leszünk. Nem akarok még elkezdeni a rájátszásra készülni, úgyhogy bízom benne, hogy jobb eredményt és jobb játékot tudunk nyújtani."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%