Megalakult az ASE Kosár Kft.

2020.08.12, 08:55 Kosárlabda
Sajtótájékoztató keretén belül ismertettük a változásokat.

Augusztus 11-én a média számára nyílt edzést és sajtótájékoztatót tartottunk az ASE csarnokban, ahol ismertettük az egyesületünket érintő változásokat.

Az Atomerőmű SE és a Bonyhádi KSE a 2020/21-es szezontól új szervezeti felépítéssel működik tovább, ami azt jelenti, hogy NB1/A csoportban az Atomerőmű SE, NB1/B Zöld csoportban az Atomerőmű KSE Bonyhád felnőtt férfi csapata fog indulni, utánpótlás szinten pedig a két egyesület, a Knipl Kft Bonyhádi KSE és az Atomerőmű SE együttműködve olyan fejlődési lehetőséget tud biztosítani a fiataloknak, ami a megyében egyedülálló. Célunk az, hogy egy olyan regionális központtá váljunk, ami nem csak Pakson, hanem a megyében nevelődő fiataloknak sportolási lehetőséget fog biztosítani. Ennek az együttműködésnek az első lépésére került sor.

Jan Pavlíkkal, az ötlet atyjával beszélgettünk:

"Amikor a csapathoz jöttem dolgozni már felmerült bennem a kérdés, hogyan lehetne a fiataloknak több lehetőséget adni, ugye akkor még Morgen Ferdivel játszottam együtt, és azt próbáltam kideríteni, hogyan lehetne a Gulyás Milánnak és a Kalmár Viktornak úgynevezetett T-licenszet adni, ami annyit jelent, hogy két vagy három A csoportos játékos B csoportban is pályára léphet. Sajnos ezt a lehetőséget eltörölték, de nem álltunk meg, folyamatosan a megoldást kerestük erre a problémára. A fiatal paksi játékosok, akik a felnőtt csapatban nem kaptak sok lehetőséget átigazoltak Bonyhádra, ez olyan szempontból volt probléma, hogy amikor később mi visszakértük őket az U20-as csapatba, már nem volt lehetőségük A csoportban játszani. Pakson egyre nagyobb probélma az utánpótlásban "összerakni" egy korosztályt, viszont mindenképpen motiváció volt az, hogy az MKOSZ is elkezdte ösztönözni az együttműködésre a kisebb utánpótlás klubokat a nagyobb klubbokal. Maga az ötlet éjszaka pattant ki a fejemből, arra gondoltam, hogy csináljunk egy nagyobb dolgot ebből, egy Tolna megyei összefogást, amibe vonjuk bele a szekszárdi és bonyhádi utánpótlást, illetve a bonyhádi B csoportos csapatot. Ennek az összefogásnak az első lépésére került ma sor. Egy gazdasági társaságként az U23-as játékosoknak lesz lehetőségük jövőre arra, hogy A és B csoportban, illetve U20-ban megmutassák a tudásukat, ami hatalmas motiváció lehet a fiataloknak. Úgy gondolom ez egy kiváló lehetőség, amire egyébként a szövetség is megerősítést adott, hiszen azt mondták, hogy ritka ilyen volumenű együttműködés. Szeretném megköszönni Kovács Antinak, Tóth Jánosnak, Osztermájer Móninak és mindenkinek, aki döntéshozó pozícióban volt és támogatta a kezdeményezésemet. Ettől a perctől kezdve a projekt sikeressége már csak rajtunk múlik. "


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%