Meg kell állítani a zuhanást!

2016.04.01, 19:32 Kosárlabda
Két vereség után a Szolnok ellen nincs mese, nyerni kell! Tóth Ádám nem épült fel, Eilingsfeld Jani azonban már újra a csapat rendelkezésére áll.

 

NB1 - Középszakasz, 3. forduló
Atomerőmű SE - Szolnoki olaj KK
Paks, 2016.04.02. 18:00
V.: Kapitány G., Frányó P., Boros T. (Benczur L.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Watkins

Szolnok: Burrell - Kovács - Vojvoda - Milosevic - Keller

 

A baj nem kicsi, ellenben nagy. Nem elég, hogy a legutóbbi hat mérkőzésünkből mindössze kettőt nyertünk meg, még Tóth Ádámot is elveszítettük Zalaegerszegen beszedett sérülése miatt. A játékunk nyomokban sem emlékeztet a korábban látottra, mintha valami megtört volna a csapatban. A helyzet mondhatni elég nehéz.

A hősök azonban nehéz időkben születnek. Mint tavaly ilyenkor, mikor Tóth Ádám és Henry Dugat nélkül vertük őket 82-73-ra egy olyan meccsen, mely előtt egyértelműen vesztesnek voltunk elkönyvelve, szemernyi esélyt nem adtak a győzelmünkre. A csapat azonban a 21 pontig jutó Kovács Ákos vezérletével fittyet hányt az esélyekre, és megmutatta, nincs lehetetlen:

{youtube}E4nZ4zPFI4o|525|400|0{/youtube}

Vagy mint ősszel, mikor a bajnokság eddig talán legjobb és legizgalmasabb meccsén, háromszori hosszabbításban vertük az Szolnokot 118-107 arányban. A mérkőzést az Olaj kezdte 21-0-val, onnan sikerült a negyedik negyed végére utolérni, a harmadik hosszabbítás végére pedig legyőzni ellenfelünket. A meccsen kivétel nélkül mindenki dicséretet érdemelt, ha valami, hát ez igazi csapat siker volt:

{youtube}gtG0l5LDe08|525|400|0{/youtube}

Mindenek előtt hitre lenne szükség most is, mert az egyértelmű, hogy a tehetség megvan ebben a csapatban. A büszkeség, az önbizalom, a bizalom, a bajtársiasság és a hit tekintetében azonban hiátusokkal küzdöttünk az elmúlt időszakban. Ezen kellene túllépni, felülemelkedni a problémákon és bebizonyítani, hogy igenis van keresnivalónk, és korán örültek azok, akik arról nyilatkoztak, hogy kiszálltunk a versenyből.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Az elmúlt egy hetes időszak kellemetlenül érintette a csapatot, főleg a második mérkőzésünk, hiszen a ZTE ellen simán kikaptunk, ez még akkor is fájó volt, ha két kezdő centerünk hiányzott. Megbeszéltük a történteket, maximálisan bízom a fiúkban. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy kompenzáljuk a hiányosságainkat. Nem kell ecsetelni, hogy milyen erős csapat a Szolnok. Szeretnénk kemény meccsre kényszeríteni a bajnokot. Egy dolgot ígérhetek: nem adjuk olcsón a bőrünket. Ők is messze vannak még a csúcsformától, nekik is voltak olyan meccseik, amik meglepetéssel értek véget. Kétszer is edzőt váltottak, de most úgy néz ki, hogy egy olyan útra léptek, ami stabilizálja őket, még ha a Körmend ellen nem is sikerült nyerniük. Eilingsfeld Janira már ismét számíthatok, Tóth Ádám viszont még biztosan nem játszik.

Stojan Ivkovic: A középszakaszban minden meccs egyforma. Az alapszakaszban minden csapatnak volt két-három olyan mérkőzése, amikor hullámvölgybe került, a Paksnál ez most jött el, egész eddig egyenletes teljesítményt nyújtottak a szezonban. Ez persze nem jelent semmit. Remélem, hogy Vojvoda Dávid továbbra is tudja vállalni az igazi csapatkapitány szerepét, mert az irányító pálca most nála van. A legutóbbi meccsen, az Alba ellen 6 asszisztja volt és hatalmas része volt a védekezésben. Az volt a sikerünk kulcsa, hogy alárendelte magát a csapatnak. Ez most neki egy új szerep, de biztos vagyok benne, hogy itt is hatalmasat tud fejlődni hosszútávon, illetve ha kell, akkor így is sok pontot fog tudni dobni.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%