Medve Máté az új csapatkapitány

2016.08.31, 10:34 Kosárlabda
A tegnapi napon kapitányt választott a csapat, a voksolás után Medve Máté fogadhatta a gratulációkat.

Gediminas Petrauskas edző székfoglalójában elmondta játékosainak, hogy csapatunk kapitányát nem ő fogja kinevezni, hanem a felkészülési időszak során, miután egy kicsit jobban megismerték egymást a játékosok, szavazás fog dönteni a tisztségről. Az említett szavazás tegnap meg is történt, melynek végén Medve Máté neve mellett állt a legtöbb szavazat, így a 2016/2017-es szezon mérkőzésein ő fogja kivezetni a pályára a csapatot, a helyettese pedig a mindössze egy vokssal lemaradó Kovács Ákos lesz.

Újdonsült csapatkapitányunk a következőket mondta a választás után:

"Először is szeretném megköszönni a bizalmat a csapatnak és a vezetőségnek. Úgy érzem az elmúlt évek munkája során megszereztem a kellő tapasztalatot és emberileg is fejlődtem annyit, hogy helyt álljak, mint kapitány. Mindig is célomnak és feladatomnak tekintettem, hogy a társaim nehezebb időkben is számíthassanak rám minden téren, ez ezután még inkább így lesz. Fontosnak tartom az egymás, a sport és a munka maximális tiszteletét, az ezekkel szembeni alázatot, valamint a jó kommunikációt. Az utóbbi remélem idén a szurkolók felé is megvalósul, nagy szükségünk van a támogatásukra és buzdításukra, amit fáradhatatlan munkával, valamint töretlen lelkesedéssel fogunk meghálálni. Úgy vélem, ezt az egész csapat nevében kijelenthetem, hiszen egy nagyon fiatal, lendületes, pozitív mentalitású gárda formálódik idén, melynek élén egy keménykezű, jól felkészült és inspiráló edző áll."

Petrauskas edző a következőképpen értékelte az eredményt:

A kapitányt a játékosok választották meg, így az eredmény az ő bizalmukat jelzi az adott játékos irányába. Ettől függetlenül úgy vélem, a kapitány a szakmai stáb számára is fontos szereppel bír, hiszen ő a kapocs a játékosok és a menedzsment (edzők, GM, stb.) között. Meglátásom szerint Máté tapasztalt játékos, meg fog birkózni a szereppel járó felelősséggel, motiválni tudja majd a csapattársakat, és egyben ő lesz az az ember is, aki eggyé kell, hogy kovácsolja a gárdát. Az irányítóhoz hasonlóan ő lesz az edző jobb keze a pályán. Minden jót és egyben sok szerencsét kívánok Máténak ahhoz, hogy a különböző korú, kultúrájú és származású játékosokat egy irányba terelje és sikerre vezesse.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%