A cél hogy minél előrébb végezzünk a tabellán

2011.12.01, 19:25 Kosárlabda
"...a családommal van, amikor 4-5 hét után tudok egy két napokra találkozni..."


- Kezdjük az elején egy általános kérdéssel. Mikor kezdtél el sportolni és miért pont a kosárlabda?
- Hat éve kosarazok az ASE csapatánál! Kisebb koromban nagyon sok sportközvetítést néztem a tv-ben, de a kosárlabdán kívül egyik sem tudott igazán lekötni és úgy döntöttem kipróbálom, természetesen egyből nagyon beleszerettem! Majd állandóan gyakoroltam, amit nagyobbaktól vagy éppen  videókról láttam és azt éreztem, hogy lenne értelme vele komolyabban foglalkozni!
- Bonyhádról igazoltál hozzánk az Atomerőmű SE csapatához. Kengurus éveidben párhuzamosan játszottál Bonyhádon és Pakson. Mennyire volt ez megterhelő neked?
- Legelején  Bonyhádon kosaraztam, majd életem első kosármeccsén pont a Pakssal játszottunk és edzőjük Nagy Gábor felkeresett, szeretnék-e Pakson is másik korosztályban játszani! Nagyon megörültem ennek és szüleimmel némi tanakodás után elfogadtuk a meghívást! Majd elkezdődött  a bajnokság és párhuzamban mindkét csapatban, általában hétvégenként sor került a rangadókra, amit már a hetek első napjain annyira vártam, hogy nyüzsögtem éjjel- nappal!
- A tavalyi szezonban Budapesten rendezték meg az Országos Kadet döntőt, ahol az ország nyolc legjobb csapata szerepelt. Óriási bravúrt értetek el, hiszen a harmadik helyen végzett a Nagy Gábor által irányított csapat. Hogyan emlékszel vissza erre a kadet döntőre?
- Tavaly egész évben arra készültünk, hogy bejussunk az országos döntőre, hogy ott a legjobb négybe bekerüljünk! Kisebb-nagyobb megingásokkal, de úgy gondolom megérdemelten kvalifikáltuk magunkat az alapszakasz és a rájátszások alapján mutatott eredményeinkkel! Elérkezett a várva várt 8-as döntő, amit remekül kezdtünk, egészen odáig, amíg a döntőbejutás volt a tét. Ott a Falco ellen játszottunk, de sajnos nem sikerült diadalmaskodnunk! Végül a 3. helyért a Kecskeméttel csatáztunk, amit extra teljesítménnyel megnyertünk és ez számunkra nagyon sokat jelentett! Nekem személy szerint úgy éreztem jól sikerült ez a torna, mert bekerültem az All-Star csapatba és Zsoldos András meghívott az U-16-os válogatott nyári edzőtáborába!
- Nyáron az U-16-os Magyar válogatottba is meghívást kaptál, ahol szintén nagyon jó eredményt értetek el. Macedóniában rendezték idén az Európa bajnokságot, ahol a csapat az 5. helyen zárt. Milyen élményekkel lettél gazdagabb ezután az Eb után?
- A nyári edzőtáborunk a válogatottal nagyon fárasztó és zsúfolt volt, tele edzésekkel és meccsekkel, de végül megérte ezt végigcsinálnom, mert a 12-es kerettel utaztunk ki az Eb.re Macedóniába! Mikor Macedóniába értünk kicsit meglepődtem az ottani környezeten, mert volt  néhány dolog, amihez nem szoktam hozzá, de ezeket figyelmen kívül kellet hagyni, hogy a maximumot tudjuk nyújtani! Csoportmeccseken 6-6-ot  hiba nélkül tudtunk hozni, majd  utána az izraeli és Bosnyák gárda ellen nem tudtuk folytatni a remeklést ezzel elúszott a négybe jutás lehetősége! De búslakodásnak nem volt helye, mert következett  a Románok elleni meccs, ahol a tét  ha nyerünk az 5-6.  helyért küzdhetünk tovább, ha alul maradunk a 7-8. helyre lehet még pályázni! Összeszedtük magunkat és hoztuk a kötelezőt, majd az 5. helyért való küzdelemben az Örményeknél jobbaknak bizonyultunk és sikerült a kiemelkedő 5. helyet megszerezni! Részemről igyekeztem a maximumot nyújtani, ami többé-kevésbé sikerült! Rengeteget tanultam ezen a nyáron minden szempontból, pozitív élményekkel tértem haza. Megtanultam jobban kihasználni előnyeimet és hátrányaimon, gyengeségeimen  teljes erőbedobással azon dolgozom, hogy javuljanak, kiküszöbölődjenek!
- Már harmadik éve, hogy Pakson laksz kollégiumban. Itt is jársz iskolába a Vak Bottyán Gimnáziumba. Az idei szezonban játszol az U-18-as Kiemelt Bajnokságban és az U-23-as csapatban is. Ez nagyon sok elfoglaltságot igényel. Mit szoktál csinálni a szabadidődben?
- Így hogy, két korosztályban is játszom, nagyon elfoglalt vagyok. Az edzések mellett heti 2-3 meccsel is bővült a programom, amiknek nagyon örülök, mert tudom, hogy ez idővel hasznomra válhat, ha pluszban külön még keményen dolgozok! Ennek az áldozatai, hogy  a családommal van, amikor 4-5 hét után tudok egy két napokra találkozni. Ami nem igazán jó, de ezt vállaltam és a szüleim is tisztába vannak ezzel és maximálisan támogatnak sikereim eléréséért! Ha akadna esetleg némi szabadidőm, akkor többnyire igyekszem pihenni, kikapcsolódni barátaimmal, barátnőmmel lenni!
- Két korosztályban is játszol a szezonban illetve idén már a „nagy” csapatban is keret tag vagy. Mit vársz a bajnokságban a csapataidtól?
- Nagyon örülök annak, hogy, idén bekerültem a felnőtt  keretbe ez számomra megtiszteltetés, hogy esetenként profi játékosokkal, trénerekkel edzhetek, tanulhatok tőlük! Nem ad okot arra, hogy leálljak a kemény munkával és megelégedjek, úgy érzem ez egy kellő önbizalombomba ahhoz, hogy folytassam, amit elkezdtem! Minden korosztályban és felnőtteknél is a cél hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, bárhol pályára kerülök az a célom, hogy a maximumot nyújtsam, és előbbre vigyem a csapat szekerét!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%