Már csak a Judoplasztika veretlen

2014.11.08, 13:24 Kosárlabda
Miután az Old Boys is begyűjtötte első vereségét, már csak a Judoplasztika veretlen a városi bajnokságban.

 

Face Kings – Old Boys 56-59

 

Igazi rangadóval indult a városi bajnokság 3. fordulója. A regnáló bajnok fogadta a mindig jó erőkből álló, rutinos Old Boys-t, és a várt nagy küzdelem nem is maradt el.

Már az első negyedben egymásnak estek a felek, és felváltva hullottak a kosarak, de egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől. Nem úgy a folytatásban, amikoris az Old Boys húzott bele, és szép lassan elkezdte növelni az előnyét, ami a negyed derekára már 10 pontra hízott. Ebből 8 pont meg is maradt a nagyszünetre.

A fordulás újabb változást hozott, ezúttal a Face Kings erősített, és nagyszerű védekezésének köszönhetően 10 perc alatt csak 4 pontot engedélyezett ellenfelének, aminek következtében a vezetést is sikerült átvenni. A záró etap is a Kings fölényével indult, szép lassan nőtt a különbség, ami a negyed közepére 6 pont lett. Ekkor feltámadt az Old Boys is, akik mindent egy lapra téve támadtak, és sikerült is felállni a padlóról, sőt a mérkőzés hajrájában dobott két triplájukra már nem tudott válaszolni a Face, így nagy csatában sikerült megnyerniük a rangadót. Újabb győzelmével továbbra is veretlen az Old Boys.

 


 

Ultra Violák – Alibi KC 24-54

 

A játéknap második mérkőzése már nem hozott ekkora csatát. Az Alibi lényegében már az első 10 percben megnyerte az összecsapást, miután 22 ponttal elléptek ellenfelüktől. Ugyan a folytatásban valamivel szorosabbá vált a meccs, de az Ultrák nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, akik sima győzelmet arattak.

 


 

 

Az ASE csarnokban folyó felújítási munkák miatt a Zóna-kosár – Puszta 5 City, a Nyenyekek – Judoplasztika és a Street Boys – Vak Baglyok mérkőzések későbbi időpontban kerülnek lejátszásra!

 


 

Nyenyekek – Alibi KC 55-44

 

Az Alibi KC-nak sikerült jobban a rajt, aminek köszönhetően 4 pontos előnnyel zártak az első 10 percben. A folytatásban aztán magára talált a Nyenyekek is, és a második negyed derekán előbb sikerült kiegyenlíteni, majd folyamatosan növelve a vezetést, a félidőre már 9 ponttal tartottak előrébb riválisuknál.

A fordulás után is a „hazaiak” kezdtek jobban, azonban az Alibisek szívós játékkal próbáltak kapaszkodni, de 10 perc alatt csak 1 pontot sikerült faragniuk a hátrányukból. A záró negyed is Alibi pontokkal kezdődött, végül mégis elmaradt a nagy küzdelem, mert még egyszer belehúztak a Nyenyekek, akik egy 9-0-s rohammal el is döntötték a két pont sorsát.

 


 

Puszta 5 City – Judoplasztika 35-52

 

A két csapat küzdelme a vártnál simább meccset hozott. A Judo már az első negyedben ellépett ellenfelétől, és a félidőre 10 ponttal is vezetett. A fordulás után ugyan a City is beleerősített, de ez csak arra volt elég, hogy tartsák a különbséget. A záró játékrészben aztán a Judoplasztika végleg eldöntötte a mérkőzést, és magabiztosan nyerte meg az összecsapást.

 


 

Street Boys – Ultra Violák 48-21

 

A Street Boys végig vezetve, sima győzelmet aratott.

 


 

Face Kings – Vak Baglyok 96-35

 

A Face Kings esélyeshez méltón, minden negyedet fölényesen nyerve gyűjtötte be győzelmét.

 


 

 

Zóna-kosár – Old Boys 66-41

 

Izgalmasan indult az újonc és az ezúttal tartalékosan felálló Old Boys összecsapása. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen az első negyed hajrájáig, ami a „Zónásoknak” sikerült jobban, így 7 pontos előnnyel zárták az első 10 percet. A folytatás is a „hazaiak” szája íze szerint alakult, hisz hirtelen 10 pont fölé nőtt a különbség, amit már az Old Boys sem nézhetett tétlenül. A „vendégek” is belehúztak, és a félidő végéig sikerült is látótávolságon belül maradniuk. (28-22)

A folytatásban azonban ismét a Zóna-kosár akarata érvényesült, a pontos támadásoknak és a kitűnő védekezésnek köszönhetően 14 pontra tudtak meglógni ellenfelüktől, amiből a záró etapra is megmaradt 10 pont. Ám a záró játékrész sem hozott változást, míg az Old Boysosok alig-alig jutottak el kosárig, addig a Zóna-kosár sziporkázott, és végül meglepően sima győzelmet aratott.

 

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

 

Tabella:


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%